• parabol ebeveynlere "bizim çocuk boğaziçinde mühendislik kazandı" deme şansı veren okulun kendine vurduğu baltadır.

    yazık olmaktadır, buradaki yavrucaklara. ebeveynlerinin "boğaziçi" takıntısına kurban gitmektedirler.

    ayrıca beden eğitimi, sözlü iletişim ve kompozisyon gibi bir mühendislik programının olmazsa olmaz derslerini programında barındırdığı için tabi ki de diğer mühendisliklerin çatır çatır kıskandığı bir güzide bölümdür. boğaziçi üniversitesi bu öğrencilerimize derslerini akşamları diğer öğrencilerinden ayrı verecekken (bazıları buna ìkinci öğretim deseler de kıskançlıklarına vermek gerekir) ve bilgisayar mühendisliğine geçişlerine izin vermeyecekken, bu öğrencilerimize ne tür bir diploma verileceği de zihinleri kurcalamaktadır. ah bu öğrencilerimizdir, ahdır!
  • odtu'de de buna benzer paralı yuksek lisans programları vardır. yazılım muhendisligi(software engineering), bilgisayar muhendisligi (computer engineering), muhendislik yonetimi(engineering management) benim bildiklerim.
  • bogaziçi üniversitesi nde 2006 yilinda kendini imha edecek olduğu görünen; çok zor olduğu, araştırmacı ruh ve sabır gerektirdiği söylenen bölüm.

    http://www.cmpe.boun.edu.tr/ise/faq.php
  • bogazici'nin zihniyet olarak bilkent'ten farki kalmadigini gosteren eylemi.
  • doğuş üniversitesi bilgisayar mühendisliği fakültesinin alt dallarından birisi olan bölüm. ilk mezunlarını 2010 da vermesi olası gözüküyor. içerik olarak bilgisayar mühendisliğinden farklı olarak elektronik temelli dersler daha az olup, yazılım ve işletme üzerine kurulmuş gibi.
  • itu ve bogazicinde varken, bogazici universitesinin bolumu kapatmasiyla itu`nun meydani bos birakmamak icin kontenjanini %25 artirdigi bolum.

    itu tayfasindan olanlarin ilk mezunlari 2006 yilinda mezun olmustur. genelinin iyi yerlerde oldugu soylenir ama gormedik, sadece duyduk.

    ayrica yazilim ve genel kultur agirlilkli (bu amerikadaki universitenin zorunlu tuttugu bir durum) bir programdir, donanim dersi icermez. turkiyedeki universiteden rahatliga alismis bicimde giden ogrencilerin, amerikada genel kultur derslerinde her hafta odev + quiz gibi yaptirimlara maruz kalmasi ogrencilerinin genelde en buyuk problemidir.
  • şu anda sadece istanbul teknik üniversitesi'nde var olan bölümdür. %90 bilgisayar mühendisliği, %10 telekomünikasyon mühendisliği okutulur. çift diploma programına dahildir, yani mezun olduğunuzda elinizde iki farklı diploma bulunacaktır. 1. ve 3. seneleri itü'nün ayazağa kampüsünde okurken, 2. ve 4. seneleri new york'a bağlı binghamton üniversitesi'nde okursunuz. 2009-2010 seneleri için programın itü harçları 9200 tl, amerikadaki senelerin harçları 15000 $ dır ve harçlar iki eşit taksitle ödenir.
    bölüm ilk mezunlarını 2007 senesinde vermiştir, ve bu mezunların hepsi iyi yerlere yerleşmiştir.

    daha fazla bilgi için:
    http://www.uolp.itu.edu.tr/icerik.aspx?sid=2583
  • (bkz: #18470353)
  • bir hafta sonra derslerine başlayacağım hakkında pek bir şey bilmediğim bilgisayar mühendisliğine yakın olduğu için seçtiğim mühendislik dalı.
  • boğaziçi üniversitesi'ndeki bölümün ilk mezunlarından olma şerefine eriştiğim bölümdür. bölümü kazandığım 2003 senesinden beri toplasan 5 kişiye gerçek adıyla söyleyebildiğim ve anlaşıldığım, geri kalan nüfusa "bilgisayar mühendisliği he canım he" diye anlattığım bölümdür aynı zamanda. şimdiye kadar gittiğim iş görüşmelerinin hepsinde çift diploma sistemini anlatıp nasıl bir etki bıraktığını anlamadığım oluşumdur. 2 ve 4. senelerde suny'nin binghamton kampüsünde okuduğum ve ekim ayının sonlarından başlayarak nisan'a kadar kıçımı dondurmuş kuzey amerika iklimine alıştırmıştır beni. güzel günlerdi, hiçbir kötü anım yoktur, ayrıca amerikadaki dersler türkiyedekilerden daha kolaydı, bunu da belirteyim. mezun olduktan sonra da 1 senelik opt ile new york'ta çalışıp yaşama hakkına kavuştum, o konuda da ufkumu açıp vizyonumu genişleştmiştir, candır.
hesabın var mı? giriş yap