• 2015 dediğin gibi olmadı be güzel adam. ama sen burada olsaydı daha huzurlu olurduk. ah ulan, özledik.

    http://www.youtube.com/watch?v=vtj2f8_lfn4
  • hayatımda gördügüm en tassaklı komedyen.
  • https://www.facebook.com/groups/tpwhp/?fref=nf the ppl who hate pppl party adlı grupta toplanan bill hicks sever insanların oldukça sağlam makaralar döndürdükleri yerde sıkça anılır, esprileri uyarlanır. hatta bi ara ''its just ride'' tişörtleri bile satılıyordu.
  • kahramanım olur kendileri. zira bircok laf dalası, tartısma, kavga olasılığı olan durumlarda ıt's just a ride gelir aklıma, susarım, kendi yontemlerimle (meditasyon) sakinlesir, muhattabımı sessizliğimle yok sayarım. tabii bill hicks konu baslıgının altına boyle gundelik seyler yazmak kahramanıma olan duygularımı ifade etmek de cok yetersiz kalıyor. eger bill dünyayı yonetseydi hic bir sorunumuz olmayacaktı bu kadar da kesin ve net. sanki ne desem, o dahi insanı anlatmaya yetmeyecek. kalbim acıyor, bill'siz bir dunyada.
  • gerçek manada bir idoldür. kendisi hakkında fikirlerimi belirtmeden önce george carlin meselesine değinmek isterim;önce bir önnot *: bill'in ilham kaynaklarından birinin bu gerizekalı andaval olduğu söylenmiş ben hiç kendisinden öyle bir şey duymadım. woody allenduydum ama bu andavalı duymadım nerede dediyse onu biri bana göstersin hele. zaten öyle bir şey dediysede çocukken metal müzik dinlemek gibi bir şeydir o kesin. neyse.

    şimdi efendim george carlin denilen o kifayetsiz hıyarla bunu karşılaştırdınız hadi onu anladım, nasıl oluyor da carlin denilen o salağın bill'den daha başarılı olduğunu düşünüyorsunuz onu anlamıyorum. sonuçta george carlin denilen adam "uçakta osurasım geldi önce kontrol ettim böyle baktım çok gürültülü mü, kokuyor mu diye heheheh hani hepiniz yaparsınız ya heheheh" kalitesinde espiriler yapan hödüğün teki (bkz: hödük). öyle salak salak şeyler yapmadığında da "bakın ben ateistim, ateist olduğum için de nasıl hepinizden de zekiyim, zeki olduğum için de muhtemelen bunu bağıra bağıra söylemeliyim siz de salak olduğunuz için komik olduğumu düşünmelisiniz." ayarında bağıran bir salağa dönüşür (bkz: salak). şimdi gerçekten bu şahan gökbakar, şafak sezer bozması amerikalı, tabiri caizse redneck herifin bill'den daha iyi olduğunu düşünüyorsanız söyleyin de george carlin denilen bu

    --- bill hicks spoiler ---

    balless, soulless, spiritless corporate little bitch, sucker of satan's cock
    --- bill hicks spoiler ---

    kıvamındaki adamla aynı kifayete sahip olduğunuzu bilip ona göre uzak durayım sizden.

    şu herifin adının geçtiği yerde aslında anmak istemiyorum ama flood yapmayayım; bill'e gelince, kendisi goatboy'dur benim gibi goat children'ının kahramanıdır. bir şeyler için orta yol bulmaya çalışmak anısına hakarettir. bu sırada dünyada kendisinin görmek isteyeceği, anlattığı hadiselerin bazıları çarpık bir şekilde gerçekleşmektedir (bkz: marijuana mandatory) *keşke hala buralarda olsaydı da dünyaya aşıladığı fikirlerin gerçekleşmeye başladığını ama devletlerin bunu bile kendi yararına kullandığını görüp, yine sinirlenseydi.

    ah be bill az daha kalsaydın belki facebook 9gag twitter gibi saçmalıklar olmazdı ve belki sivil toplum kuruluşları insanların gittikçe sinir bozucu olmaya başlayan sözde kibarlığı ve duyarlılığı olmazdı, olsaydı da olmazdı. * varlığını anlayamadılar da yokluğun çok belli oluyor be.

    şu da şöyle dursun
  • " we all pay for life with death. so everything in between should be free "
  • 32 yaşında pankreas kanserinden hayata gözlerini yuman amerikalı efsane. çok net bir şekilde gerçekleri anlatan nadir insanlardan. cesur. zeki. sempatik. doğal ve gerçekçi. sistemi çok mantıklı eleştirebilen bir insan. eğer yaşasaydı da sanki daha fazla yaşatmazlardı. hatta ölüm sebebi denilen pankreas kanserinden bile şüpheleniyorum. öldürüp kılıf mı uydurdular diye. farketmez ama çünkü öyle veya böyle tıpkı söylediği gibi biz o insanları öldürdük. evet biz bill hicks'i de öldürdük.

    bu da en sevdiğim konuşması it's just a ride
  • aslında ölmediği ve alex jones'un yerini aldığına dair ciddi teoriler üretilen efsanevi komedyen.
  • george carlin ile yaptığı bir düeti de mevcut kendisinin. the big electron
  • beni en çok eğlendiren stand up'çıdır. george carlin'i bile bu piç kadar sevmem. kanaatimce büyük adamdır bill hicks. çok zamansız göçmüştür orası ayrı. özellikle amerika'yı jack palance'a benzettiği sahne efsanedir.* ayrıca uyuşturucular konusunda açık fikirlidir. şöyle bir tespiti var hatta:

    haberlerde gördüğümüz her zamanki aynı lsd hikayesi: "uyuşturucu almış genç bir adam, uçabileceğini zannederek binadan atladı. ne trajedi."
    ne sik kafalı, siktiret onu. o bir mal. eğer uçabileceğini düşünmüşse neden önce yerden havalanmayı denememiş? bunu araştırın. güneye uçmak için asansör bekleyen ördek gördünüz mü hiç? olumlu bir lsd hikayesine ne dersiniz? bir kerecik bile haber değeri olamaz mıydı? bir kerecik bile olsa kararlarınızı korkutma taktikleri, batıl inançlar ve yalanlardansa bilgiye dayandırın: "bugün, uyuşturucu almış genç bir adam anladı ki, her şey enerjinin yavaş titreşime yoğunlaşmasından ibarettir. hepimiz, kendini öznel olarak deneyimleyen tek bir bilinciz. ölüm diye bir şey yok! hayat sadece bir rüya ve biz birbirimizin hayalleriyiz. şimdi hava durumuyla tom karşınızda."
hesabın var mı? giriş yap