• billboard'un kendi değerlendirmesine göre değil abd satış rakamlarına göre her hafta yayınlanan listedir. zaten billboard'un nerdeyse hiçbir listesi kafaya göre sıralama değildir, ya satış ya çalınma sayısı, ya da yayınlanma sayısına göre hazırlanır. sağlamdır yani.

    bu listede 1. olmak önemlidir her sanatçı için. 1 hafta bile olsanız "#1" olmuş oluyor o albüm. ve eğer ilk hafta olamadıysanız sonra çok zor..
  • bu hafta britney spearsin circus albümünün 1. olduğu abd resmi albüm listesi.
  • aylık çıkan billboard dergisinin arka sayfalarında ki tüm dünyada en çok dinlenen seçilmiş şarkıların listesine verilen ad.
  • geçtiğimiz haftadan itibaren artık sadece satış rakamlarına bakılarak hesaplanmıyor. satış rakamlarının yanı sıra, streaming servislerinde albümlerin ve şarkıların dinlenmesi ile single satışlarının belli bir yüzdesi de hesaba katılıyor ve bu şekilde liste oluşturuluyor. hala satışlar belirleyici faktör olsa da, bir kaç yıl içerisinde bu durum değişebilir.

    yeni sistemle bir numara olan ilk albüm de taylor swift'e ait 1989'dır, tarihe not düşülsün.*
  • billboard önceden consumption chart denen yeni bi chart getirmeyi düşünüyordu. yeni industry standart olacak diyorlardı. sonradan vazgeçtiler, ama onu direkt bu chart'a uyarladılar. yani billboard 200 için artık albüm satışlarını ölçüyor demek yanlış olur zaten. yeni amacı direkt olarak o esnada kim en popüler, onu gösteriyor.

    iyi mi oldu kötü mü oldu pek emin değilim.
  • artık neredeyse tamamen streaming (online müzik dinleme) ile belirlenir hale gelen listedir. geçen hafta yaklaşık 1000 adetlik normal albüm satışı ile normal albüm satışında (top album sales listesi) ilk 100'e bile giremeyen a boogie wit da hoodie albümü hoodie szn, toplam 56.000 satışa eşdeğer kabul edilen 83 milyonluk streaming sayısı ile billboard 200 listesinin 1 numarası olmayı başardı. en çok satılan albüm a star is born soundtrack'i 21000 satış ile ise billboard 200 listesinin ancak 7. sırasında kendisine yer bulabildi.
  • kuralları değişiyor: (bkz: billboard/@ug tek)
hesabın var mı? giriş yap