• dünyanın en asil duygusunun ifadesidir. beyni uyuşmuş bazı andavalların anlayamaması doğaldır. şaşırılmaz. bir ülkeyi ayakta tutan da güçlü bir ülkeyi yaratanda vatandaşlarının fedakarlığıdır beyinsizler.

    hele bu söz evladını yeni kaybetmiş bir babanın ağzından çıkmışsa bazılarına düşen bok ağızlarını kapatmak ve susmaktır. * aklı almayanlar üzülmesin yalnız değiller ve asla olmadılar. kurtuluş savaşında ve çanakkale de bizime savaşanların da çakal pkk'nın da anlamaya çalışıp anlamadığı aynı noktadır. yaşatarak anlatılır.

    bu millet varlığı için nice evlatlarını feda etmiştir.ve emin olun bazıları için değmediğinin de farkındadır. ama zaten feda edilen canlar ve şehitler kendilerinden başka kimseyi düşünmeyen kimileri için değil aynı durumda aynı beyanatı verecek bazıları içindir. nokta.

    edit: zamanın ötesi mi? hiç şaşırmadım. haklısınız hata beyanatı veren baba da. sizin gibi insanlara değil evlat tavuk feda edilmez. tavuk
  • bu konuda en mantıklı şeyleri ilginçtir ki zamanında bülent ersoy söylemiştir, bir daha da onun gibi cesur konuşabilenini görmedim.

    "tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz ama göz göre göre de bu çocukları bütün analar doğursun, toprağa versinler. bu mu yani? bir çocuğun ne demek olduğunu ben sizler gibi bilemem. ben anne değilim, olamayacağım da. ama insan olarak o anaların yüreğinin nasıl cayır cayır yandığını ben anlayamam ama anneler anlar. başkalarının masabaşı savaşı için evladımı harcayamam. bir oyun oynanıyor ve biz bunların oyuncağı oluyoruz."

    " 'şehitler ölmez vatan bölünmez' hep aynı klişe laflar. hep bunu söylüyoruz zaten. çocuklar gidiyor, kanlı gözyaşları, cenazeler... klişeleşmeş laflar..."
  • en aşağılık, en gerizekalı, en aptal, en düşüncesiz kelimelerini son raddine kadar hakeden bir ifade.

    (bkz: cinayete karar veren devletin kendine vatan demesi)
    (bkz: an eye for an eye makes the whole world blind)
  • zordur bu cümleyi söylemek. kocaman, mangal gibi bir yürek gerektirir.
  • doğrusu vatan için ölmek de var fakat borcun yaşamaktır olması gerekirken , oğlunun borç ödemesine müsade etmeyenlere isyan yerine kullanılan söz öbeği...

    vatan sağolsun da,

    vatan ne ola ki?
    bu çocuklar değilse eğer.

    ha eğer faşist israil bize böyle ceza kesiyorsa ve ülkemizin ödün vermemesi için bu kaybolan canları sineye çekememiz gerekiyorsa çekeriz.işte o zaman bir oğul daha feda edilir ülke'min başı dik olsun diye.

    ama eğer kendi ülkemizden veya ırak sınırının az ilerisinden 3-5 terörist geliyor,

    daha silah tutmayı öğrenmeden,3-4 aylık askerken o tehlikedeki noktaların derme çatma karakollarına gönderilen gençleri öldürüyorlarsa

    bu ülkeye değil evlat, tırnak parçası bile çoktur...
  • (bkz: viva la muerte)
    alev alatlı abla, ne büyükmüşsün sen!
  • gündüz vassaf bu konuda "vatan için ölünmez, vatan için yaşanır" der.
  • kimi allah için kimi ailesi için ölmeyi göze alabilir. geride kalanlar da ölünen değerler uğruna teselli bulabilir.
    vatanını evladından çok seven bir insan var belli. belki özgürlük, belki geçmişe saygı, belki gurur, belki cihad kaygısıyla daha güvenli ve güzel bir vatan için evladımdan vazgeçebilirim diyor. belki teröre karşı dik durduğunu düşünüyor ya da evladını yeterince sevememiş olabilir. ama inandığı şeyin arkasında duruyor en büyük zorbalık ve haksızlıklardan olan teröre karşı.
    hayallerde yaşaya dursun çiçekçi böcekçi bazı ibneler, birileri ölmeye devam edecek. kimi lanet edecek bu sisteme kimi dik durmaya çalışacak.
    savaşma seviş diyeli çok oldu cancağzım,
    artık yeni şeyler söylemek lazım.

    bekliyoruz. dünyayı sömürüden kurtaracak, insanların egolarını ve hırslarını yok edecek, savaşlara son verecek icadı bekliyoruz. bitsin bitsin de nerde bunun bitirici çözümü yarram?
  • anlayışla karşılanması gereken söylem. (bkz: self perception theory/1)
  • şayet bunu söylemek normal ise; "çocuğumu bu vatana helal etmiyorum" diyen kişi mi anormal? yazıktır. her şeyi tüketiyoruz, acımızı bile; kolay harcamayalım bari evlatlarımızı, dile almak bile incitici... yıllardır süregelen göstermelik milliyetçi dalgayla dalgalandı durdu bu vatan, şehit dediler, ölmez dediler inandık ve kaybetmeye de devam ettik her allahın günü, gayet de öldüklerini farkedelim artık; bari bundan sonra entrikaların oyununa alet olmayın; ne demek bir oğul daha feda ederim?
hesabın var mı? giriş yap