• bunu yapan 100 kisi oldugu takdirde san marino'yu isgal edebilicek olan aktivite.

    (bkz: san marino askeri gucu)
  • bir ulkenin askerine ciplak ellerle, sıkmaktan bembeyaz kesilmis yumruklarla saldirmak gibidir muhtemelen. uzuntusunu ofkeye, ofkesini cesarete donusturmus bir halkin elinden geleni ardina koymamasidir ozunde.
  • kurtuluş savaşı öncesinde, işgal altındaki topraklar(ımız)da yaşayan birçok türkün de "büyük bir ayıp edip" gerçekleştirdiği eylem.

    ne büyük şerefsizliktir, ne büyük dalalettir, ne büyük ayıptır cık cık cık! belçikada olsa yuhlarlar adamı vallahi, taş olursunuz taş!

    israile yapılan bu büyük ayıbı kınıyor, en kısa zamanda taşlarla sopalarla o zavallı tanklara, o caağnım askerlere saldıran küçük ellerin kökünden kopartılmalarını temenni ediyorum.

    (bkz: tööbe tööbe)
  • tecavuz kacinilmazsa zevk almaya bak demeyen ve ülkelerini namusları gören kişilerin yapabilecekleri şerefli eylem.
  • tankla adam ezen bir ordu olduğunu düşünelim dünyada, yoktur gerçi o kadar kansız, insanlıktan uzak ordu, ya da silahsız insanların evlerini tarayan, sokakta babasıyla beraber bi kutunun arkasında canını kurtarmaya çalışan çocuğu kurşunlarıyla öldüren bir ordu olduğunu düşünelim, yahu biliyorum "oha be kardeşim, kimse o kadar orospuçocuğu olamaz" diyosunuz, farzedelim diyorum, hah işte böle bi ordu varsa, sizin de elinizdeki tek silahınız taş,sopa, tek kalkanınız da imanınızsa böyle bir eylem gerçekleştirebilirsiniz,gayet normaldir. sonunda büyük ihtimalle ölürsünüz ama olsun. şerefsizlerin çizmelerinin gölgesinde yaşamaktansa imanının peşinden allah'ına kavuşmak yeğdir çoğu zaman,hatta her zaman.

    not: hikayemizde geçen silahsız insanlar, babasıyla beraber ölen çocuk, tankla ezilip öldürülen amerikalı kız ve orospuçocukları tarafından yönetilen ve oluşturulan ordu tamamen hayal ürünüdür. gerçek şahıs ve kurumlarla alakası yoktur.
  • bir ülkeye yom kippur'da tankla topla uçakla saldırıp babayı almaya göre çok daha az utanç verici eylem. çocukların ellerinden taşı sopayı bombayı alıp kitap verseler beş on seneye legitim bir devlet strüktürü kuracak, politik arenada gayet kompetan şekilde kendini savunma şansını elde edecek, uzlaşmaya varacaklar haberleri yok.
  • hiç kimse toprağını "devlet kurulsun orda" diye satmayacağı için, parça parça satın alınan toprakları birleştirip devlet kurmak ancak arkanıza büyük güçleri alıp, güçsüzün vatanında becerebileceğiniz bir şey olduğu için (sıkıyosa amerika'da arazi alıp, na burda devlet kurdum ben diyin) haklı (bkz: just) bir eylem. fakirin protestosu.

    (bkz: intifada)
  • ayıptır, dogru.

    ama mevzubahis ulkenin askeri sivilleri leblebi cekirdek gibi oldurmeyi, buldozerle tarafsiz sivilleri ezmeyi kendine gorev bellemisse, o zaman bir ulkenin askerine tasla sopayla saldirmak az bile...
  • tas attiklari askerlerin ulkelerinin sivillerini olduren teroristleri desteklemekten geri durmasi gereken insanlarin yapacaklari eylem. ancak soz konusu ulkeye* uluslararasi hukuk cercevesinde karsi koyacak bir askeri guce sahip olamadiklari icin o teroristleri desteklemekten baska sanslari da yoktur.
  • orda olmayan; hatta tasi atani da, yiyeni de hayatlarinda hic gormemis insanlarin manevi gucuyle fuze'yi gecer o tas'in siddeti. abuk sabuk ignelemelerin de muhattabi degildir. elestirenlerin tasi atmayi birak, kaldiracak kadar yuregi yoktur.

    bu cesit laflar, resmen; silah onunde egilmeyen o 10 yasindaki cocuk kalplerini kiskanmalaridir, yaptiklarini mesrulastirma cabalaridir. ama bilmedikleri sey; "her bombaniz atilcak yeni taslar ufaliyo cocuklarin onune!"
hesabın var mı? giriş yap