• insan, evcil hayvan ve faydalanılan bitkilerde ölüm veya zarar meydana getirmek, malzemeyi hasara uğratmak amacıyla mikroorganizmaların veya bunların toksinlerinin kasten kullanılmasıdır.
  • (bkz: birim 731)
  • insanda hastalık meydana getirmek veya öldürmek için çeşitli hastalıkların bulaştırılmasıdır. ingiliz komutan amherst tarafından kızılderililere çiçek virüsü bulaştırılmış battaniyeler gönderilerek kızılderili soykırımı yapılması biyolojik savaşların başlangıcı olarak kabul edilir. daha eski zamanlarda ise düşmanın içme sularının kirletilmesi ile yapıldığı bilinmektedir.
  • ortaçağda kuşatma altındaki şehirlere vebadan ölmüş cesetlerin mancınıkla atılması da bu savaşın eski örneklerindendir
  • history channel'daki "çatışma" adlı belgeselde tarih boyunca komutanların başvurduğu "iğrenç" savaş taktikleri anlatılıyordu.
    moğollar ise 1347'de kırım yakınlarındaki kaffa'da bir kuşatma sırasında vebadan ölen insanların cesetlerini mancınıklarla düşmanlarının üzerine atmışlar ve böylelikle "ilk biyolojik savaş" örneğini vermişlerdi. (hatta avrupa nüfusunun neredeyse üçte birini yok eden büyük veba salgınının buradan kaçıp, avrupa'ya göç edenler tarafından kıtaya yayıldığı öne sürülür).
    benzer bir durum da ingilizler'in amerika kıtasında yerli halka karşı verdikleri savaş sırasında yaşanmıştı. ingilizler, hastanelerde çiçek hastalarının kullandığı battaniyeleri kızılderililere bedava olarak dağıtmışlar, bu hastalığa karşı bağışıklığı olmayan yerli halk ise büyük bir salgınla kitleler halinde ölmüştü.
  • en insanlık dışı savaş taktiklerinden biridir. savaştığınız düşman bir yana, kendi halkınızı, yine kendi halkınız için öldürmek zorunda bırakır ve adeta bir psikolojik harp başlatır.
  • savaşı kazanmak ve düşmanı etkisiz hale getirmek için veba, virüs gibi salgın hastalıkları düşman tarafına yayarak yapılan haince bir savaş türüdür.

    cengizhan kırım ı kuşattığında duvarları geçmekte zorlandığından, vebadan ölmüş insanları sur içerisine mancınıkla fırlatarak tarihteki ilk biyolojik savaşı gerçekleştirmiştir.
  • balın bile silah olarak kullanıldığı savaş yöntemi. karadenizde deli bal olarak bilinen bal çeşidi de tarihte kullanılan ilk biyolojik silahlardandır.
  • (bkz: chemtrails)
  • 1) salmonella bakteri türü 2500 bakteri soyundan oluşur ve bunun 1400’den fazlası insanlar için zehirlidir.

    2) biyolojik savaş amacıyla salmonella bakterisi ya havaya zerreler halinde sıkılarak veya yiyecek içecek maddelerine bulaştırılarak kullanılır.

    3) salmonella bakterisinin biyolojik savaş doğrultusunda kullanılmasının en büyük avantajı normal gıda zehirlenmelerinden ayırt edilmesinin mümkün olmamasıdır. bu sayede saldırıyı yapan odak kendini mümkün olduğunca gizli tutabilir.

    4) birinci ve ikinci dünya savaşlarında fransız ordusu biyolojik savaş programı, ikinci dünya savaşında japon ordusunun 731.birim adı verilen biyolojik savaş birlikleri ve güney afrikanın “project coast-kıyı projesi” adıyla gizlediği biyolojik infiltrasyon birimleri salmonella bakterisinin biyolojik silah olarak kullanılma şekillerini araştırmıştır.

    5) terör örgütleri içinde salmonella bakterisinden üretilen silahlar diğerlerine göre daha ucuz ve ulaşılabilirdir. örneğin 1984 senesinde amerika’nın oregon eyaletine bağlı antelope şehrinde örgütlenmiş rajneesh isimli fanatik bir tarikat bölgedeki yerel seçimlerde kendi adaylarının kazanabilmesi için rakip seçmenlerin sık gittiği restoranlardaki salata büfelerini salmonella bakterisiyle zehirlemiş ve yüzlerce insan hastanelik olmuştur.

    6) amerikan ordusunun ikinci dünya savaşı öncesinde biyolojik ve kimyasal silahları kendi askerleri özellikle zenci askerler üzerinde denediği yıllar sonra ortaya çıkarılan fbı raporlarından anlaşılmıştır. zehirlenen askerler üzerinde denenen bakterilerden bir tanesi de salmonella bakterisidir. o dönem askerlik yapan zenci askerler savaş çıkmadan önceki eğitim dönemlerinde bazı birliklerde üst üste gıda zehirlenmeleri yaşandığını ve amerikanın savaşa girmesinden sonra bu zehirlenmelerin bıçak gibi kesildiğini anlatmaktadırlar.

    7) 2015 senesinin ramazan ayında musul’da iftar sofrasına oturan 145 daeş militanının tamamı zehirlenmiş ve 45 militan ölmüştür.

    8) orduların en hassas kısmı mideleridir. savaşlarda büyük kayıplar verip hezimete uğrayan orduların tarihine baktığımızda, yenilginin en büyük sebebinin iyi beslenemeyen askerlerin tutuldukları hastalıklar sonucunda savaş güçlerini yavaş yavaş kaybetmesi olduğunu görürüz. bu sebeple orduların lojistik ve yemekle alakalı birlikleri düşman odaklar tarafından öncelikli olarak hedef alınır ve düşman ordunun levazım ve lojistik sistemine zarar vermek özellikle beslenme döngüsünü bozmaya çalışılır.

    9) askeri deha napolyon bonapart yüzlerce yıl önce bir ordunun ayaklarıyla değil midesiyle yürüyüşe geçebileceğini söylemiştir. bu söz halen doğrudur.
hesabın var mı? giriş yap