• ingiltere u16 takımının ve manchester city takımının oyuncusu olan futbolcu.
    efsane futbolcu steven gerrard'ın da kuzenidir.
  • bonservisine 1.8m pound ödeyen fiorentina ile 3 senelik sözleşme imzalamış.
  • (bkz: bobby duncan/@ceyar i kim vurdu)

    transfer sezonunun son gunu (bugun) kendini liverpool fc'den zorla fiorentina'ya sattiran 2001 doğumlu (18) potansiyelli genco. kariyerine oyun kurucu olarak baslamasina ragmen (zaman icinde) forvet oyunculuguna evrilmistir.

    iki sene once (2017/18 yaz) 17'lik jadon sancho dunya devi manchester city'ye s.ktiri cekti ve genclerin gelisimine daha fazla onem veren borussia dortmund'a transfer oldu. yaptigi cesur secim sonucu kisa surede (2018/19) dunyanin onde gelen topcularindan birine donusmesi, potansiyelli fakat mac tecrubesiz ingiliz gencolar arasinda bir devrime yol acti. olayin detaylari icin bakiniz;
    (bkz: jadon sancho/@ceyar i kim vurdu)
    normalde ada disina cok ender durumlarda ingiliz oyuncu kaptiran premier ligin buyuk takimlari, (jadon sancho devrimi sayesinde) artik ellerindeki genc yetenekleri tutmakta zorlanir oldular. bunun son ornegi ise liverpool u18 takiminda firtinalar estiren genc pale bobby duncan'in kendini zorla (genclere onem ve sure verme politikasi guden) fiorentina'ya transfer ettirmesi oldu.

    bobi henuz 18 yasinda olmasina ragmen, hem saha icindeki performansiyla, hem yesil saha disindaki calkantili transfer vukuatlari ile nereden baksan ilgi cekici bir liseli. gectigimiz sezon 10 numarali formasini giydigi liverpool fc u18 takiminda 20 macta 18 gol atip, u18 liginde gol krali olmasi da cabasi. ustune ustluk, genetik baglari bile ilgi cezbedici; liverpool fc efsanesi steven gerrard'in kuzeni eleman.

    cocuklugunu manchester'da gecip, 10 yasina kadar semtinin takimi wigan athletic altyapisinda takilmis. sonrasinda manchester city kendisinde potansiyel gorup altyapisina katmis elemani.

    buraya kadar (alt kademelerde ingiltere milli takimi formasi giymesi disinda) bir aksiyonu yoktu; lakin 2017/18 sezonunun sonuna dogru, 17 yasina uc ay kalmisken kendisinden haberdar olmama yol acan bir olaya imza atti. koskoca manchester city'nin profesyonel kontrat teklifini reddedip, liverpool fc'ye gececegini acikladi. ufacik veledin secimi karsisinda yapacak bir seyi kalmayan manchester city, mecburen uc kurusluk oyuncu yetistirme parasi (0.22m €) karsiliginda gencoyu sampiyonluk yolundaki en buyuk rakiplerine kaptirdi.

    buraya kadar olanlari anlayisla karsiladim. sonucta kuzeninin efsane oyuncusu oldugu bir takima gecmek istemesi normal bir secim gibi duruyordu. lakin bu olaydan sadece bir sezon sonra* eleman menajeri yoluyla liverpool fc'ye de s.ktiri cekti (!) ve olaylari takip eden benim gibi yedi gobek ingiltereli premier lig sevdalilarina ''woth da fokh is goin' on fo' fokh's seyk* mayt?!?'' dedirtti.

    bu olay bes gun once vuku buldu. elemanin menajeri twitter'dan liverpool fc'nin musterisine kontrat imzalamasi icin mental olarak zorbalik yaptigini cumle aleme duyurdu (daha dogrusu iddia etti.)

    akabinde* liverpool fc resmi sitesinde boyle bir seyin olmadigini, menajerlerin gotunden element uydurmamasi gerektigini belirtti. ertesi gunde jurgen klopp ''olur boyle seyler; elamanconun bu takimda hala gelecegi olabilir. gelin birlik olalim, manchester city'nin g.tune koyalim'' temali, seviyeli ve yapici bir aciklamada bulundu.

    ancak kucuk bobi'nin pezo menajeri saif rubie para kokusunu alinca kudurmustu bir kere. transferin son gunu (bugun) 18'luk bobi'yi kaptigi gibi liverpool fc tesisleri catisina cikti ve gecekondusunun yikilmasini engellemeye calisan sayko bir baba edasiyla genc palenin ustune benzin bocaladi. bu durum karsisinda caresiz kalan liverpool fc yonetimi ise potansiyelli oyuncuyu transfer sezonunun bitimine saatler kala* ossuruk parasina (1.8m €) serie a'nin kalburustu takimi, genc oyuncularin dostu fiorentina'ya satmak zorunda kaldi.

    ne diyeyim, daha tek profesyonel maca cikmadan ortaligi iki kere yakti yikti eleman. bu mevzular karakteri acisindan pek ic acici sinyaller vermese de cocugun futbolu guzel abisi. kendisi simdiden u18'e kadar ki kuvarlarda milli takiminin gediklisi olmayi basarmis bir kardesimiz. kisa ve tiknaz (wayne rooney stili) pehlivan fizigine sahip, pek de kivrak olmamasina ragmen bitiriciligi yuksek bir oyuncu. lakin bazen cok bireysel takilip, gereksiz calim cabalariyla takimina zaman kaybettirdigi oluyor. son saydigim mental seviyeyle ilgili bir sey zaten. fizigini bir sekil gelistirip daha hizli ve guclu bir oyuncu olacagi asikar; asil kendisini potansiyeline ulasticak sey bit tabii ki mental gelisimi olacak. ona da fiorentina'da yakalayacagi forma sanslari sayesinde ulasabilecek mi izleyip gorecegiz a dostlar.
  • (bkz: bobby duncan/@ceyar i kim vurdu)

    derby county u23 takımında forma giyen 2001 doğumlu (19) 1.76'lık genç forvet.

    --- bobby duncan bölüm 2 ---

    henüz profesyonel ortamlara ayak basmadan, altyapı klasmanında yaptığı türlü türlü transfer cambazlıklarını başlığına 1.5 sene önce (2019/20 sezon başı) uzun uzun yazmıştım.

    alt klasmanda leblebi gibi gol atan oyuncunun transfer oyunlarında bu tarz çakallıklar yapmasının karakteri ve kariyeri için iyi sinyaller vermediğini belirtmiştim.

    geçen sezon yaz transferlerinin son günü (2019/20 - yaş 18) kendini liverpool fc'den zorla fiorentina'ya sattırmıştı. - dipnot: 1.8m € demişim ama o rakam sonradan 0.325m € olarak güncellendi. - italya havası kendine yaramayan oyuncu 1 serie maçında mücadele edebilip, kürkçü dükkanı ada'ya döndü.

    bu sezon başı (2020/21) (bkz: wayne rooney/@ceyar i kim vurdu)'in başında olduğu iddiasız şampiyonşip takımı derby county'ye satıldı. bobby duncan, ingiliz efsane forvet wayne rooney'le aynı boyda* ve aynı pehlivanvari fiziğe sahip bir isim. wayne rooney, büyük ihtimalle genç topçuda kendini gördü ve 'ben bunu adam ederim.' desturuyla transferi gerçekleştirdi*.

    ancak efsane topçu (bkz: steven gerrard/@ceyar i kim vurdu)'ın öz yeğeni olan bobby, wayne rooney'i hayal kırıklığına uğrattı. bir hayli tırt çıkmış olmalı ki iddiasız şampiyonşip takımı derby county'de dahi ligde bir dakika forma giyemedi. u23'te öylece takılıyor eleman. geçtiğimiz sezon ingiltere u23 milli takımında forma giyiyordu. bu sezon (2020/21) bildiğim kadarıyla alt klasmanlarda milli formayı da giyemedi. bunu söylemek için henüz çok erken, oyuncu daha 19 yaşında ama kafasını toparlamassa galiba bundan (üst seviye takımlar için) bir nane olmayacak a dostlar.
hesabın var mı? giriş yap