• tahammülsüzlük.
  • sozlugun foruma donmus basliklarindan...
    herkes kendi tecrubesini genellemeye calismis. bekar haliyle buraya yazanlarinki de tamamen cehaletten gelen ozguven.

    neyse, derdiniz gercekleri ogrenmekse buyrun size tuık arastirmasi:link

    linki acmaya zahmet etmeyecekler icin yazayim: ılk sirada %50,9 ile sorumsuz ve ilgisiz davranma var. bunu ekonomik sorunlar ve eslerin ailelerinden kaynaklanan sorunlar izliyor.

    demek ki insanlar eslerinden bekledikleri davranislari goremeyince sorunlar basliyor. bunun temel sebebi de su arastirmaya gore esler arasindaki uyumsuzluk (farkli karakterler, farkli dunya gorusleri, farkli beklentiler vs). yine ayni arastirma sorunun cozumunun dogru es seciminde yattigini soyluyor. yani evlenmeden once ne istedigini bilmeyen, hayata dair beklentilerini konusup anlasmayan insanlarin bosanma ihtimali gayet yuksek.

    sonuc olarak: evlenecek ciftlerin bu istatistiklere goz atmalari ve ilgili arastirmayi okumalari farz.
  • sosyal medyaydır. net.
  • kadınların artan ben özgürüm ayakları.
    kendi ayakları üzerinde durabiliyorum geyikleri.
    ne yazık ki çoğusu kendi ayakları üzerinde yalnız ölecek bu saçma düşüncelerinden, kibirlerinden dolayı.
  • kesinlikle sosyal medya. açıklamaya gerek duymuyorum
  • bu ülke de zaten geçim sıkıntısı var çiftler arasında çiftlerin çocukları olmasın boşanma oranları %75 çok rahat artar buna eminim. son dönemler de ise artık her şey kolay oldu evlenme teklifi etmek, çıkma teklifi, konuşmak, flört etmek. ben lisede bir kızdan hoşlanırken bile 1 yıl bekledim biraz kendim beklemek istedim birazda utancımdan konuşamadım sonrasında beraber olmaya başladık. şimdi hiçbir şey böyle saf ve temiz değil ki sizlerde görüyorsunuzdur çevrenizde ki insanları iki günde sevgili 1. hafta yatak böyle sevgi mi olur aşk mı olur. yani diyeceğim o ki vıcık vıcık ilişkilerinizi amınakoyim
  • insanların birbirlerine mecburiyetlerinin azalması elbette en büyük sebep. eskiden boşanan kadın ne yaparım nasıl geçinirim derdindeydi erkekse toplum gözünde ayıplanmaktan ve şahsi fikrim yalnızlaşmaktan korkuyordu. zamanla maddi manevi düzen değişti boşanan insanlarla karşılaştıkça da bunun mutsuz devam etmekten daha iyi olduğu bilinci yerleşti. açıkçası ben bunu sorun olarak görmüyorum insanlar sonsuza kadar birbirine katlanacak diye bir şey yok ayrılmanın da bir seçenek olduğu unutulmamalı. şu da var birini yeterince tanımadan evlenmek için adım atılırsa tanıdıkça soğumak kaçınılmaz olur. yani bir yanlış yaptın mutlu olamayacağın biriyle evlendin daha büyük bir yanlış olarak evliliği kurtarmak için çocuk yapmaktansa veya onu da yapıp o çocuğu da kendi mutsuz bir ortamınıza dahil etmektense ayrılmak tüm bu yanlışlardan sonra doğru yolu bulmak olur bence.
  • bir adamin yokluguyla sevismekten yorulmus kadinlardir. hic gelmeyecek birini beklemekten daha zor olan zaten var olan birinin varligini hic hissetmemektir.
  • sosyal medya.
    en birinci sebep.
  • tamamen ampirik olarak konuşuyorum -"ampirik olarak konuşmak"...??- ama, özellikle kısa sürede başlayıp biten evlilikler için, evlenir evlenmez her şeyi tamam olan dayalı döşeli, sıfır evlerde, garajlarında iki arabayla yaşamaya başlamak da bu sebeplerden biri gibi geliyor bana. birlikte belki biraz rezillik çekip de evini yavaş yavaş, adım adım birlikte kurmayınca elindekinin kıymeti olmuyor, karşındakiyle paylaşımın yüzeysel kalıyor. tamam sürünmeyelim ama hayatı birlikte inşa etmek ilişkiye başka bir boyut kazandırıyor.
hesabın var mı? giriş yap