• "trakya da bir un fabrikasına antepteki ofis deposundan malını alabileceği söylenmesi" durumunda gayet mümkün gözüken olay.

    bir küçük ayrıntıyı da eklemeden geçemeyeceğim. itü'de bitirme için iki arkadaşımıza bir proje verildi: bir ilden bir ile nakliyat için en ucuz ve en kısa yolu bulmak. atıyorum, istanbul'dan izmir'e en kısa yoldan moldavya şarabı götürmek için deniz taşımacılığı ideal çıkmalı, trabzon'dan istanbul'a hamsi getirirken hamsinin kısa bozulma süresi yüzünden hızlı karayolu taşımacılığı ideal çıkmalı. bizim arkadaşlar ise diyarbakır'a gemiyle mal taşımayı öneren bir program yazmıştı.

    cevdet oğlum, tarım mahsülleri ofisinde iş bulmuşsun. hayırlı olsun.
  • gap projesine kimine göre 32 milyar dolar, kimine göre 28 milyar tl yatıran ülkenin ne kadar kötü yönetildiğinin bir göstergesidir.

    keşke daha fazla harcamış olsaydık. tabii amacına ulaşması kaydıyla.

    projeyi yakından bilen, defalarca bölgeye gitmiş ve projede görev yapmış bir vatandaş, bilinçsiz sulama yüzünden bölgedeki arazilerin çoraklaştığını ve geri dönülmez biçimde verimsizleştiğini söylüyordu.

    su verilen bölgelerde damla sulama gibi ileri uygulamalar yapılsaydı bu muazzam yatırım türkiye'ye yeteceği gibi komşu ülkelere de tarım ürünleri ihracatımız artabilirdi.

    dikkat ediyorum, yıllardır ana haberlere konu olmuyor. kimse gap ile övünmüyor.

    2013'te bitmesi planlanan proje neden bahis konusu değil?

    yatırımın büyüklüğü ile elde edilen sonuç arasındaki uçurumdan olmasın?

    biri bilgilendirse de aydınlansak.

    hazır gündemimize buğday ithal ettiğimiz rusya'daki zehirli mantar paniği düşmüşken...
  • ülke'nin anasını siktin be erdoğan.
  • 2015-16 döneminde buğdayda üretim 22 milyon 600 bin ton oldu, bunun yanında 4 milyon 109 bin 527 tonluk buğday ithalatı gerçekleşti. buğday ithalatının en çok gerçekleştirildiği ülke ise %59,9 oranla rusya oldu.

    http://dogrulukpayi.com/…ri-ne-kadar-ithal-ediliyor
hesabın var mı? giriş yap