• cercöpü toplamis gelmis
  • suratına tükürmediğimiz bizim paramızın 3-4 katı ettiği günlerden nerelere. bulgaristan gibi cücük kadar ve fakir bir ülkenin para birimi bile bizimkini sekize katlamış.

    emeği geçenler gün yüzü görmesin!

    iki aşağıdaki mal için editliyorum.
    burada bahsettiğim ülke insanı değil direkt ülkenin kendisi ve bu ülkeye bakış açısı. olayı insanlara indirgeyip salak salak demagoji yapıp bir de destan yazmış. okuduğunu anlayacak kadar beynin olsun yeter.
  • acilen gumruklere kota getirilmeli ve bu gereksiz yagmanin onune gecilmelidir.

    temel gida maddelerinin bu denli kontrolsuz birakilmasi ileride hem fiyat artisi hem de gida sikintisi cekmemize sebep olacaktir.

    bir ulke dusunun sinirlarindan elini kolunu sallayarak girebildigin, bir ulke dusunun ki marketleri yagmalanip isteyen istedigi kadar urunu denetimsiz goturup birde bunu sosyal medyada dalga gecerek paylasmalarina ragmen bir yaptirimi, yasa koyucusu olmasin.

    duzen: dediklerimi yanlis anlayanlar olmus, itirazim tr'ye gelmelerine degil. elini kolunu sallayarak gelenler dedigim dogu sinirindan gelen multeciler.

    kota konusunda halen sozumun arkasindayim.
    market alisverisinden gelecek doviz ile cari acigin kapanmasi cumhuriyet doneminde domates, patates satip cari acik kapatmaya benzemez.

    duzen 2: (bkz: #130894878)
    umarim yanilan ben olurum.
  • ortada bir yağmalama yok, alışveriş var.

    bulgar vatandaşları 100 birim paraları ile bu kadar alışveris yapabilmisler. 100 birim paralarıyla bu kadar alışveriş yapamayanlar düşünsün.

    edit: bulgaristan, ab üyesi bir devlettir ve ab ortak para birimi olan euro, dolayısıyla bulgaristan'ın da para birimidir.
  • öncelikle 100 euro orada da çok para. sonralıkla, çikolata ciklet cips toplamış gitmiş amk salağı.

    ekleme: petrol falan alacaklarına bunları alsınlar. toptan satılsa daha az getirisi olacak ihracat kalemi gibi düşünün. hatta arkadaşı karaman'a falan götürelim, bol bol çer çöp şekerleme alır ucuza.
  • edirne'de bulgaristan plakalı arabanın bagajında bundan çok daha fazlasını, en üstünde de bildiğimiz çalı süpürgesi gördüğümü hatırlıyorum.
    hatta arkadaşa yazmıştım görünce, bunlar bildiğin ülkeyi talan ediyorlar diye.
    yani öyle “ucuz benzin” vs değil, adamlar çalı süpürgesine kadar götürüyor.

    edit: o röportajlarda “ülkenin kıymetini bilin” diye çemkiren gurbetçiler de böyle işte. ne var ne yok ucuz diye arabalarına doldurup götürüyorlar.
  • yine utandık
  • bu akp'lilerin eski türkiye dalga geçtiği dönemde bu bulgarlar eminönü'nde mendil açardı
  • 100 euro mu 100 bulgar parası mı?
hesabın var mı? giriş yap