• lys'nin açıklanması ile burs arayan ben ve benim gibi kardeşlerimize bir nebze faydası olmasını dilediğim için açtığım başlık. kendimden örnek verecek olursam , 3.56 ortalamaya sahip olmama rağmen yaz ayında olduğumuzdan her gün 12 saat köpek gibi çalışıyorum. şimdilik bir sıkıntım yok fakat okul döneminde çalışma imkanım olmadığı için sıkıntılar biri bin para oluyor. eminim ki bir tek durumu kötü olan ben değilimdir. umarım bu başlık birilerine faydalı olur.
  • burada hem yurtici hem de yurtdisi burs ilanlari oluyor. belki isinize yarar birseyler cikar.

    https://www.ab-ilan.com/kategori/egitim-burslar/
  • soluğu burada almaları kendileri için daha faideli olabilir:
    (bkz: ekşi sözlük burs fonu)
  • hesap numaram: 121215154564551564
  • bir çaylak arkadaşımızın daha mesajını iletiyorum arkadaşlar. arkadaşımızın nickname'i @anaarter

    "merhabalar öncelikle benim için de yazar mısınız ailem maddi açıdan zor bir dönemden geçiyor geçici bir süreliğine burs verebilecek biri benimle iletişime geçebilir şimdiden çok teşekkür ederim :)"
  • arkadaşlar yeniden merhaba,

    bir başka çaylak arkadaşımızın mesajını iletiyorum, kendisine ulaşmak isteyenler için kullanıcı adı: @coronaluna

    --- spoiler ---

    ozel okulda burslu okudum ancak ailemin durumu gunden gune kotulesti. tek maasla geciniyoruz ama kardesim de benim sayemde okuldan bir miktar burs alinca onu da okutmaya basladik ve artik cok zorluyor bizi. bir sure belki kurtarir diye bazi esyalarimizi, arabamizi satmayi dusunuyoruz. bu ne kadar yardimci olur belli degil tabii. ben aileme daha da yuk olmamak adina burs verebilecek bir yardimsever ariyorum. zira buyuk kurumlar cok dar bir profile burs veriyor ve bu sene kazandigim okulum olan turk alman universitesi, kultur ve sosyal bilimler fakultesi hic bir listede yok.
    --- spoiler ---
  • newcastle üniversitesine kabul aldım ama ödeyemiyorum 15.000 pound kim kaybetmiş de bende olsun :(
  • merhabalar, bir arkadaşım için dahil olduğum ağdır kendileri.

    arkadaşım ankara üniversitesi'nde okuyor. hem okuyup hem çalışması gerektiği için okulu uzattı ve kredisi de kesildi. arkadaşımın anne ve babası ayrı, babasıyla görüşmüyor. babasından gelen 250 tl nafaka haricinde ailesinden gelen bir destek yok. annesi şizofren ve çalışamıyor. şu an haftanın 5 günü dersi olduğu için ancak hafta sonları çalışabiliyor. eline geçen paradan annesinin ilaç ve bakım masraflarına da pay ayırmak zorunda. bu nedenle çok zorlanıyor.

    arkadaşıma yardımcı olabilecek gönlü bol yazarlar arıyoruz. zor bir durumda olmasa buraya yazmak istemezdim. şimdiden teşekkür ediyorum yardımcı olabilecek herkese.
  • merhaba arkadaşlar, bir başka çaylak arkadaşımızın mesajını iletiyorum. yardım etmeyi düşünen arkadaşlar için çaylak arkadaşımızın nickname'i @ucuyorum sahidim var

    --- spoiler ---

    merhabalar öncelikle burs konusunda çaylakların sesi olduğunuz için teşekkür ederim.

    benim de bursa ihtiyacım var öncelikle ne için olduğunu açıklayayım:
    türkiye'de türk kültür vakfı'nın yürüttüğü afs kültürler arası öğrenci değişim programı'ndan tam burs alarak macaristan'dan kabul aldım. ancak program bursu yalnızca programa katılım ücretini karşılıyor ve oradaki cep harçlığı, ulaşım ve okul giderlerini karşılamıyor. güncel kur sebebi ile babamın benim aylık ortalama tahmini giderim olan 300 doları karşılama durumu yok.

    babam emekli geçtiğimiz sene ağır bir kalp ameliyatı geçirdi. iki kalp kapakçığı değişti ve bir kalp kapakçığı onarıldı bir adet bypass geçirdi. ameliyattan 3 ay sonra ise ameliyat sırasında kalan pıhtının atardamarlar yoluyla beyne ulaşması sebebi ile iskemik atak(emboli) geçirdi ve sinirlerin bir kısmı hasar aldı. bunun sonucu olarak süreğen bir konuşma bozukluğu ve yılda iki kere yaşadığımız epileptik ataklar var(epilepsi değil henüz tanı konulmadı) bu sebeplerden ötürü düzenli olarak kontrole gidiyor ayda 2-3 kere. annem 2011 yılında kanser dolayısıyla vefat etti. bir de ablam var kendisi şehir dışında üniversite okuyor. ben bu sene üniversite sınavına hazırlandığım için dershane ve kitap masraflarım var.

    bütün bu durumlar üst üste geldiğinden babamın beni programa gönderme şansı yok. bu program bana üniversiteyi yurt dışında okuma şansı da sağlıyor dolaylı olarak. bu sebeplerden ötürü yardıma ihtiyacım var. program 11 ay sürüyor ortalama aylık 300 dolara ihtiyacım var.

    --- spoiler ---
  • babamın bir öğrencisi için dahil olduğum başlıktır.

    kendisi darüşşafaka mezunu. bu sene istanbul üniversitesi matematik bölümüne gidecek. babası hayatta değil, annesinin sabit bir geliri yok, günlük işlerde çalışıp kendisini geçindirmeye çalışıyor. kendisi darüşşafaka'dan 300tl. üniversite için burs alıyor ancak malumunuz bu paranın yetmesine imkan yok. şuan kalacak yeri olmadığı için ailem ile beraber kalıyor. çevreden ayrıca burs için araştırmalarımız sürüyor. komşulardan durumu olanlardan azar azar bir şeyler akıyor ancak gelirin düzenli olması önemli.

    ayrıca çalışmaya da istekli, okulunu aksatmadan çalışabileceği bir yer için de yardımcı olabilirsiniz.

    isteyene gerekli bilgileri verebilir veya kendisi ile tanıştırabilirim.

    durumu müsait olanların veya burs verebilecek şirketlerle bağlantısı olanların yardımlarını rica ediyoruz.
hesabın var mı? giriş yap