• üst edit2: mekan sahibi arayıp defalarca kez özür diledi ve davetlisi olmamızı istedi. sosyal medya yönetiminin lise çağındaki oğlunda olduğundan ve orada olan yorumlardan haberi olmadığını söyledi. konu tatlıya bağlandı. teşekkür ediyorum kendisine ve ekşi sözlük ahalisine.

    üst edit: mekan sahibi bize attığı yorumu aşağıdaki resimlerde göreceğiniz üzere kurumsal dille yazarak editlemiş. ayrıca bizden başka kişilere laubali şekilde yaptığı yorumların çoğunu da silmiş. teşekkürler ekşi sözlük.

    görsel
    görsel

    tanım: bursa özlücede bulunan ve müşterisine kabadayılık taslayan mey işletmesi.

    18 kasım cumartesi günü önce 3 arkadaş bu mekana akşam 19:00-20:00 civarı geleceğiz şekilde rezervasyon yaptırdık. rezervasyonu yaptırdığımız tarih 13 kasım salı günü. telefon ile aradım ve cumartesi 3 kişilik rezervasyon yapmak istiyorum dedim. saati ve adımı soyadımı sordu, söyledim kapattık. ertesi gün 2 kişi daha eklendi ekibe. mekanı yeniden arayıp 5 kişiye çıkarttım rezerveyi. buraya kadar her şey normal. altını çizerek belirtmek isterim ki 5 erkek olacağız. mekan bize hiçbir şekilde telefonda sormadı “aile misiniz, çift misiniz ya da 5 erkek misiniz” diye. hatta bunu biz kendi aramızda konuştuk. 5 erkek olacağız ama hiç sormadı biz de söylemedik diye bir sohbeti döndü kendi aramızda.

    cumartesi günü geldi. hafta sonu dinmek bilmeyen bir yağmur yağıyor olmasına rağmen birlikte keyifli vakit geçireceğimiz için bunu görmezden geldiğimiz arkadaş grubumuzla mekana gittik. girişteki garson çocuklar isim sordu, söyledik. bizi masamıza oturttu. olaylar bu noktadan sonra başlıyor.

    şef garson olduğunu düşündüğüm bir çocuk masamıza gelerek kaşlarını kaldırarak şaşkın bir biçimde “rezervasyonunuz var mı?” dedi. evet arkadaşın bizi buraya oturttu dedik. “ama kadın yok buraya oturtamazsınız 5 erkek” dedi. ne demek kadın yok yahu siz bize sormadınız ki telefonda kimsiniz, nesiniz, ne şekilde geleceksiniz diye dedim. bakın bu noktaya kadar hala sorun değil bizim için. bizi “erkek tarafı” dediği kısıma alacağını söyledi. hiç sektirmedik kabul ettik. çünkü dediğim gibi mekan bahane sohbet şahane peşindeyiz biz. ayrıca mekanı da bir kaç insanın önerisi üzerine seçtik. çocuk gitti ve 1-2 dakika sonra geldi sizi diğer tarafta ağırlayacağız dedi. kalktık geçiyoruz “erkek tarafı” dediği yere. mekanın girişinde bahçe kısmında, tam giriş kapısının yanında, 4 kişilik ve yarısı ıslanmış bir masaya almak istedi bizi. burasının ıslak olduğunu ve varsa eğer mekanın içinde de olabilir sigara içmiyoruz burası dışında herhangi bir masaya alabilme imkanının olup olmadığını sordum çocuğa. cevap veremedi çünkü zaten iki kelimeyi bir araya getirip sorun çözebilecek bir yaşta değildi çocukcağız. daha sonra “sen müşteri olsan böyle kapı ağzına ve böyle ıslak bir masaya oturur muydun?” diye sordum. çocuk yine şaşkın cevap veremedi zaten yaşları da çok küçüktü. belli yani bu işi daimi olarak yapmıyor. her neyse oturmadık tabi kalktık gittik mekandan.

    bizi gerçekten ıslak olmayan ve 5 kişilik olan bir masaya almış olsaydı hiçbir şekilde sorun yaşamayacaktık. çünkü evet her ne kadar saçma olsa da 5 tane adamın tatsızlık çıkarıp çıkarmayacağını bilmediği için restoranın tam orta masasına almak istemez hiçbir işletme bunu biliyoruz. günümüzde hemen hemen her mekanda da bu kural işliyor bu noktada okeyiz zaten. biz her birimiz açtık telefonlarımızı ve yaşadığımız şeyi mekanın google yorumlarına ekledik. daha sonra konuyu unuttuk zaten başka bir mekan bulup eğlenmemize baktık.

    bu sabah bizim yorumlarımızdan birine şu yorumu yazmış işletme sahibi ya da artık o yorum attığı hesabı kim yönetiyorsa o :

    görsel

    şimdi öncelikle bizim güya “erkek tarafından” rezervasyon almak istediğimizi, ama orası dolu olduğu için ikinci bir telefonla “aile” tarafı dediği yerden rezervasyon aldığımızı iddia etmiş beyfendi. böyle bir şey tabiki yok. yukarda yazdım bunu. ayrıca yine bay bayan olarak 5 kişi rezervasyon aldınız diyor. bu da işletme sahibinin uygun olmayan yerlerden uydurduğu bir asparagas. çünkü yine yukarda yazdığım gibi telefonda herhangi bir “cinsiyet” mevzusu geçmedi. son derece çirkin ve bir mahalle kabadayısı edasıyla, cümlelerinin sonuna da gülücük emojileri koyarak sözde haklı çıkarımlarını pasif agresif tavrıyla bastırarak betimlemeye çalışması beni biraz güldürdü açıkçası. biz senin mekanına gelmiş, sıradan bir akşam geçirmek isteyen sıradan insanlarız. senin işletmen ile ne gibi bir problemimiz olabilir ki güya “asılsız” ithamlarla senin işletmeni karalamak isteyelim. sen orada yorumumuz altına “siz ve saz arkadaşlarınız” şeklinde yorum atmak yerine “kusura bakmayın bir kaç talihsizlik silsilesi almış başını gitmiş özür dileriz” deseydin ben bu mevzuyu ekşiye taşımayacaktım.

    velhasıl kelam yaşayacağınız x bir problemde size böyle ithamlarla karşılık veren bir işletmeye para kazandırmak istiyorsanız iyi bir tercih olabilir kaçık46. buyurun gidin.

    edit:imla

    edit2: arkadaşlar genel itibariyle “5 erkek evde için, 5 erkek mekana mı gidilir” şeklinde entry girenler var aranızda. her yere yanımızda kız arkadaşımızla mı gideceğiz? bu yaptığınız cinsiyetçilik değil midir? erkek erkeğe eğlenmeye gitmek neden hor görülüyor, hatta eğlenmeyi geçtim sadece alkollü bir akşam yemeği olacaktı bu. bizim yerimize 5 kadın olsa aynı yorumu yapacak mıydınız?

    edit3: ünlü iseniz bu mekana erkek erkeğe gidip en iyi masada oturabiliyormuşsunuz

    görsel 1

    görsel 2

    edit4: işletmeye kötü yorum yapan herkese benzer şekilde cevap veriyorlar. şaka gibi görsel
  • 5 sap serzenişi.
  • adında hayır olmayan işletmedir. burayı tercih ederek kaçık kişilerle muhattap olacağınınızı tahmin etmeliydiniz. bu nedenle sizden 3 puan kırıyorum

    rezalet puanım: 7/10
  • bursa işte.
    ayrıca kaçık46 ne yahu, msn nicki gibi.

    edit: kendi şehrimden bahsetmiştim gereksiz buldum sildim.
  • içinde bursa geçen şeydeki rezilliği okumama gerek bile yok. rezilliktir.

    let the linç begin.
  • 5 sap alkollü mekana gitmeye kalkmışsınız hata 1.
    mekanın size kaç kişi dışında kaç kadın kaç erkek diye sormaması hata2.
    ayrıca kaçık46 nedir amk hata3.
  • paraya doymuş bir mekan sahibinin kendini aşırı eğlendirerek yazdığı müşteri yorumuna cevabını içeren bir durum.

    ekşici kardeşim de mekan ismi yazarak işletmeye ciro kaybettirmeye çalışırken bir güzel reklamını yapmış. işletme sahibi okuyorsa paralarını sayarken keyfi biraz daha artmıştır.
  • yani bursa'da 5 sap gidebileceğiniz mekanlar var, isterseniz ben size onerebilirim bir kaç tane. bu tarz mekanların kuruluş amacı belli olduğu için bu şekilde zorlamak manasız.
  • merdiven altı işletme mantığıyla çalışan vasat bir mekanmış.. gidilmemesi gerekenler listesine eklendim. bazı ampır arkadaşlar 5 erkek konusuna takılmış. mekana giden arkadaş 5 erkek olduğu konusuna zaten bir şey demiyor sadece üslup ve davranış biçimiyle alakalı yaşanan sorunları dile getiriyor. okuduğunuzu anlamadan yorum yapmayın
  • pozitif ayrımcılığın negatif sonuçları ile oluşan bir mağduriyet..

    kadınlara iltimas yapacağız derken, sapla samanı ayrıştıramayan neredeyse tüm işletmeler, erkeklerin tamamını harcıyorlar..
hesabın var mı? giriş yap