• genellikle 20-30 odali olup, turizm bakanliginin bes yildizli oteller icin one surdugu nicel gerekleri yerine getirmediginden bes yildizli otel olmayan, buna mukabil nitel gerekler acisindan cogu bes yildizli otel ile birinci sinif tatil koyunu coook geride birakan, hizmet kalitesi ve fiyatlari yuksek, tasarimcilari isim/nam/san/sohret sahibi mimarlar olan, cogu kucuk yerlesim birimlerinde, cok ozel doga parcalarinda bulunan yeni nesil bir konaklama, tatil yapma mekanidir. assos'ta nazlihan bir ornek olabilir.
  • oda sayisi sinirli olan, genellikle yirmibesi geçmeyen, özel iç tasarimi ve mimarisi ile dikkati çeken küçük otellerdir. sahip oldugu konsept bir otel atmosferinden ziyade genis bir konak, ev görüntüsüdür. personel ve müsteri iliskileri genellikle informel düzeyde gerçeklesir, bu anlamda yaratilmaya çalisilan samimiyet ortami basarili olur.
    ülkemiz iç turistlerine pek hitap etmese de, bati dünyasinda seksenlerin sonlarindan itibaren yükselen otelcilik anlayisidir. batili ziyaretçilerin sözkonusu otellere gösterdikleri ragbet, bulduklari minimalizm, sicaklik ve otantizmle ilgilidir. ülkemizde özellikle son yillarda son derece basarili örnekleri mevcuttur.
    sevan nisanyan in küçük oteller kitabi bu anlamda bu çerçevedeki otelleri ziyaretçilere tanitmaktadir. bu rehber kitap intermedya yayincilik tarafindan çikarilmaktadir.
  • bir tür dolaylı vergi tahsilat kurumu. tahsil edilen vergi de ''şehirli tatminsiz çift vergisi''
  • iki üç kalıp zeytin yağlı sabunu, biraz salaş görünümlü taş odaları ve otantik yalak kıvamında bakır armatürlü lavoboları size astronomik fiyatlara kakaladıkları turizmin yeni icadı. sadece trend olduğu için hiç bir kalite standardına uymayan oteller bile villa taksidi tadında fiyatlarla karşınıza çıkabilir.
  • kalitenin ve hizmetin kimi zaman köy evi, kimi zaman ultra konforlu odalar ve ortam şeklinde sunulduğu küçük ve pahalı otellerdir.
    herşey dahil sistemi ve binlerce kişinin konakladığı beş yıldız kategorisindeki otellerden farklı olarak genellikle sadece kahvaltı, ödenen ücrete tabidir.
    bu; otele tıkılı kalmanızı önler.
    çevreyi tanıma/ yöredeki diğer lezzet noktalarına uğrama şansı doğar.
    dört günlük datça tatilinde tercih ettim ve son derece memnunum. şahane.
  • kavram populerlestikce, onune gelen siradan pansiyonun oldugunu iddia ettigi sey. gudik otel
  • "butik otel" olarak nitelenmeyi sevmeyen bir tanesine ornek olarak 4 reasons hotel bistro'nun verilebilecegi kucuk, ozel, az kisinin uzunca sureler kaldigi ve her yil yeniden gitmeyi aliskanlik haline getirme egiliminde oldugu kucuk otellere verilen isim.
  • birbirinin aynı 5 yıldızlı ultra her şey dahil otellerden sıkılan insanlar için birebir yerlerdir. her gittiğiniz butik otelde farklı bir ortam bekler sizi. saçma sapan animatörler yoktur. ayrıca gidip çevreyi gezersiniz tatil için o kadar yol gidip tatili otelde başlatıp otelde bitirmezsiniz.
  • "yapısal özelliği, mimari tasarımı, tefriş, dekorasyon ve kullanılan malzemesi yönünden özgünlük arz eden, işletme ve servis yönünden üstün standart ve yüksek kalitede, deneyimli veya konusunda eğitimli personel ile kişiye özel hizmet verilen ve en az on, en fazla altmış odalı otellerdir" diyor turizm tesisleri yönetmeliğinde.
  • inşaat malzemesi, tekstil, kap kacak, mobilya gibi şeyler satan tüccarların, modası geçmiş, dibi kalmış fayans, seramik, kapı kolu, yatak örtüsü, havlu, perde, sehpa, masa sandalye gibi malzemeleri değerlendirmek düşüncesiyle inşa ettikleri, her odası farklı tefriş edilmiş yamalı bohça otel.
hesabın var mı? giriş yap