• ege tarafını tercih edecekseniz bir kaç yer söyleyebilirim.

    -karagöl: izmir menemene yakın bu yere sakın ola ki menemen tarafından gitmeye kalkmayın. gerekirse yolunuzu uzatıp normal asfalt yoldan gidin. yoksa kocaman ormanlık alanda, daracacık ve engebeli toprak yolda harap olursunuz vallahi. mekana vardığınızda ise mutlu olabilirsiniz. hele ki sıcaktan ve kalabalıktan kaçtıysanız burası tam size göre. çadır alanı da var hazır çadır da. artık tercih size kalmış.

    - özdere kalemlik: yine izmir'den bir mekan ancak oldukça ifşa olmuş yani kalabalık. denize girebilme avantajına sahip ancak neredeyse 24 saat boyunca mangal yapan amcalarla dört bir yanınızın çevrileceğini unutmayın. ayrıca onlar o çadırları yazlık niyetiyle kullandıklarından, epey bir yerleşik hayata şahit olacaksınız.

    -bafa gölü çeri restoran: ikisini birlikte yazdım çünkü çadır kurduğumuz alan restorana ait bir yerdi. restoranın hemen yanıbaşına çadırınızı kurabilir ve tabi yeme içme ihtiyaçlarınızı restorandan karşılayabilirsiniz. sabah sizi kaz sesleri uyandıracaktır. ancak profesyonel bir çadır alanı olmadığını unutmayın. yani duş yeri vs. beklemeyin ama tuvalet tabi mevcut. ayrıca şarj ihtiyacınızı burada karşılayabilirsiniz.

    -karaburun dolungaz: sanırım gittiğimiz yerler içinde bizim için en ideal olandı. gidiş yolu epey virajlı ama değiyor. çadır alanları da çadırları da mevcut. denize girebilir, manzaralı bir yerden çadır alanı kapabilir ya da insanlardan uzak mekanlara yerleşebilirsiniz. içinde cafeteryası da mevcut.

    - didim tavşanburnu: girip çıkmamızın bir olduğu bu mekan oldukça kalabalık. çadırlar adeta yol kenarına kurulmakta. ayrıca belediyeye ait bir yer olduğu için epey kalabalık. tabii fiatları uygun ve denize girebilirsiniz.

    - varil barrel kamping: çadır ve dinlenme için oluşturulmuş yapay alan. çaba takdire şayan tabi ama çadır insanı bi doğallık aramıyor değil.
  • çadırımızı ve ekipmanımızı alarak hem denize girelim hemde kafamızı dinleyelim dediğimiz zaman en büyük sorun güvenlik oluyor. ya 3-5 çadır ıssız bir yerde toplu kamp yapmanız yada çadırınızı kurabileceğiniz kamp mekanı bulup, çadır kurulum yeri parasını ödeyerek çadır kurmamız gerekiyor. tavsiye olarak gökova orman parkı – gökova http://www.akyakakamp.com/

    (bkz: gökova orman kampı)
  • izmir/tire/kaplan köyü
    antalya/olimpos dağı
    muğla/bodrum/gölcük
    erzincan/çağlayan
  • çıralı için meeting point'tir. çadırlarlar için platform var. her çadırın önüne elektirik çekiyorlar. ortak kullanım alanları çok temizdi. çok geniş bir alana kurulmuş. düzenli ve kullanışlı. denize yakın.
  • kendi deneyimlerimden en beğendiklerimi, kendi fotoğraflarımla aşağıdaki gibi örnekleyebileceğim rehber:

    bolu - aladağlar - göksu tabiat parkı - 1 - 2 - 3
    bolu - yedigöller - 1 - 2
    istanbul - çatalca - çilingoz tabiat parkı - buraya foto gelecek
    kırklareli - iğneada longoz ormanları milli parkı - buraya foto gelecek
    bozcaada - akvaryum koyu - 1
    istanbul - çatalca - danamandıra tabiat parkı 1
    2
    en güzeli: cide - gideros koyu - 1 - buraya bi sürü daha güzel foto gelecek
  • tekirdağ uçmakdere
  • pek gezgin yazar arkadaşlardan tavsiyeler beklenen başlıktır. suya yakın sakin ama kuş uçmaz kervan geçmez değil, denize yakın, market ve bilumum ihtiyaçların rahat karşılanabileceği yer aranmaktadır.
  • az ilerde solda.
  • çanakkale kömür limanı , son 2 yıldır her yıl eylül başı ve ağustos ortası olmak üzere 2 kere gittik.
    ağustos ortasında çok kişi yoktu eylül de hiç kimse yoktu deniz buz gibi fakat çevrede keşfedilecek mükemmel manzaralar ve küçük bir köy mevcut.
    ağustos ortalarında gidebilirsiniz pişman olmayacağınıza eminim.
    ve tabi arabasız gitmeyi düşünmeyin gidemezsiniz.
hesabın var mı? giriş yap