• hayatta yaşanabilecek en kötü aynı zamanda en öğretici iş (bkz: ben böyle işin)
  • ortamını bulursan (bkz: arkadaşlık) kesinlikle son derece hoş olsa da deilse cehennemi yaşatabilecek iş tecrübesi...50.000 lavukla telefonda konusursun, en az 30.000 i sokakta görsen yüzüne tükürmeyecein insanlardır kalan 20.000 de senin sokakta görse yüzüne tükürmeyeceği biri olduğunu düşünerek konusur senle, ilk 30.000 ayrıca tel de değil yüzyüze bile laf anlatması kasacak zekadadır. kalan 20.000in de götü öylesine kalkıktır ki telefon ahizesi kulağına yetişmez....(bkz: tüm genellemeler yanlıştır)
  • evdeki telefonları da isyerindeymiscesine hede hodo bilmemne merkezi buyrun diye acarsiniz bi vakit sonra.alıskanlık
  • insani inailmaz sekilde yoran
    zamanla hafiza kaybına yol acan
    baslangicta eglenceli ama boku cikarılırsa insanin hayattan bile sogumasina yol acabilecek bugun itibari ile istifa ettigim işim.
  • surekli degisen vardiya saatleri yuzunden farkli insanlarla muhattap olma durumundan sonra,istifa gunu geldiginde ne kadar cok kisi tarafindan dost sayildigini gormek ve mutlu olmak durumu,auxlara alisabilme ,gunde bilmem kacyuz insanla konusma,en az 3 sefle yuz goz olma ,cok sevdigin insan formatlarina sahip olma durumu.
  • yorucudur..yoğundur..o kalabalığın içinde sadece bir kulaklık olursunuz şirketiniz için. azimli,suskun,çalışkan,sinirli,proaktif belki ama yine de sadece bir kulaklık.
    yerinizi çabucak doldururlar; yenilenen kadro için kısa zamanda yoğun eğitim programları olur. kulaklıklar hızlı yetişir çünki..beslenmeye ihtiyaç duymazlar ezberler ve tekrarlarlar... öyle zannedilir.
    arayanlar kendini efendi zanneder, siz kölesinizdir. kaliteli hizmet müşteri memnuniyeti getirir beraberinde ve müşteri sadakati doğru ama çalışan hiç memnun edilmez. arada otellerde ya da arka bahçede yapılan partyleri saymıyorum tabii.
    call center'da çalışmak sadece telefona bakmak değildir yanlış bilinir, çok önemli bir iş deneyimidir duygu kontrolü için. ömrünüzü törpülerler gıkınız çıkmaz, susmayı öğrenirsiniz. susmayı beceremeyenleri atarlar şirketten; hele sözlüğe yazı yazanları doğuya sürerler aman aman..
    call center'da 5 sene çalıştım, bunun son seneleri eğitim uzmanı olarak. yeni call center çalışanlarını eğittim üzülerek gerçeği söyleyemeden. ama benim eğitimlerime girenler burada bu yazıyı okuyanlar; beni tanıyanlar bilirler asla "müşteri her zaman haklıdır" demedim..
  • insanlarla sürekli iletişim halinde olmanın cılkının çıktığı yerin tam ortasında bulunmaktır bir nevi. müşteri görünümündeki bin çeşit insana büyük bir sakinlikle laf anlatabilme gücüdür.
    evraklara gömülmüş masabaşı çalışanlarının ufak sigara molalarında call center elemanlarından olan arkadaşlarının yüzündeki ifadeye bakıp "tanrım, halimden şikayetçi olmamalıyım"ın karşılığıdır aynı zamanda...
    bolca sabır, kallavisinden bir dirayet gerektirir. "yaşayabilmek için çalışmak"tır bunun adı.
  • eve gelip de sessizce yemek yemenin insanda "kesin bir pislik var" hissi uyandırmasıdır..

    bütün gün telefonlara cevap vermekten, sürekli konu$mak, konu$mak, konu$maktan sanki bütün gün böyle sürecekmi$ gibi hissetmek, çatalı makarnaya batırırken niye ses çıkmadığına, niye ketçapın bağırarak dökülmediğine $a$maktır..
  • hele ki şu sıcaklarda mahvolmaktır. sıcaktan beyni bulanmış müşterilerden dolayı sizin de onlardan aşağı kalır bir tarafınız kalmaz. hayır dikkat ettikçe üstünüze gelirler.
    unutmayın onlar da insan, kızabilirsiniz ama işin iç yüzü oradan baktığınız gib olmuyor herzaman. işler sanıldığı gibi yürümüyor.prosedürler var söylemedikleri. siz tek değilsiniz görüşülen, kaç kişi arıyor. tamam, bu da oradakilerin görevi kabul ama, ama yani.
    mesela bugun bir gsm operatörünün ücretsiz bir servisinde çağrı alan ben müşteri diyemeyeceğim biriyle saatlerce uğraşmak zorunda kaldım.(gün içinde tekrar tekrar) neden ;aynı yerde çalıştığım bir arkadaşla konuşmak isteyen adam yüzünden.
    "bilgisayardan konuşuyorum sizi duymuyorum" (arkada son ses bir şeyler çalıyor), "o benim aşkım beni onunla görüştür seni istemiyorum", "salaksın sen", "gerizekalı", ve küfürler.
    düşünün şimdi siz de insansınız ve orda cevap vermek zorundasınız diye beyninizi altüst eden insanlarla konuşuyorsunuz.açıp telefonu "bana 100 kontor yükle, yüklesenneeeee" diye böğürenler vb. insan gibi konuşanlar canımı yesin, saatlerce konuşulur
    ve istisnalar dışında emin olun kimse dalaşmaz çünkü sizin kadar o da sinir oluyor ,sesi kısılıyor,mola alıp nefes alamıyor ve sizin ardınızdan bir başkası ile görüşmeye devam ediyor...
  • telefonda konuşmaktan tiksindiren, çalışmadığınız zamanlardaki ses tonunuzu bile bir oktav üste çıkartandır.
    eğer ki aramaları call center çalışanı yapıyorsa daha da yorucudur, zordur. konuşmaya, ikna etmeye çabalamak yorar, bıktırır.

    sanılır ki eğer görüşülen kişi bir call center çalışanıysa, istenildiği kadar zırvalanabilir.

    öyle değildir canlar, değildir. rahat bırakınız o çalışanı. yoksa gelip o telefonu size yedirir billa.

    (bkz: kendimden bilsem keşke)
hesabın var mı? giriş yap