• bilim+tıp çakraların varlığını henüz kabul etmedi fakat çakralar üzerinden müthiş paralar dönüyor. konuyla ilgili olarak evrimagaci adlı site güzel bir bilimsel analizi mevcut tıkla ancak çakra mevzusu o kadar çok benimsenmiş ki her yerde bu işi yapan çakracılar dolu :) internet sitelerinde çakraların nasıl açılacağını anlatan yüzlerce-binlerce haber-makele-sunumlar mevcut.

    anksiyete hastası olan ben, bir umut diye akupunktur tedavisi için gittmiştim. çin'de eğitim almış pratisyen bir doktor, kapalı olduğunu söylediği bir iki çakrayı tarayıcıya benzeyen bir alet ile açmaya çalışmıştı. tabii akupunktur reklamı yapılıyor ama ondan daha kolayı olan hiç zahmeti olmayan, tarayıcı gibi bir makina ile tedavi ediyorlar... tarayıcı gibi olan, ucunda iki kablo ayak bileklerine ve el bileklerine bağlayarak güya enerjileri düzenliyorla...makinanın ilk seansı 400 tl olup ilk seanta bozuk çakralar, eksik vitaminler vs hepsine bakıyorlar hatta bakır, çinko gibi eksik olan vitaminleri bile bu makinayla arttırabiliyorlar. yahu grip olanlar bile gelip bu makinayla düzeldiklerini sanıyorlar.. 6-7 seans gittim ama alet gerçekten çin malıydı galiba tek paramı eritti maalesef....

    neyse, ilaçla pek fayda sağlayamadığım anksiyete için alternatif tedavi arayışlarımda hep bu çakracılarla denk geldim. hemen hemen hepsi de çakralarımın açılması gerektiğini ifade ediyor ancak bunu şu an için tek başıma başaramayacaklarımın da altını çiziyorlar...ama tabii bu emeğin karşılığını da maddi olarak istiyorlar..."arkadaş bir iki çakra açmanın lafı mı olur" diyen de pek yok...

    tabii bu manzaralarla karşılaşınca çakracılığın üfürükçülüğün daha gelişmiş, daha bilimsel hava verilmeye çalışılmış hali olarak yorumlamaya başladım. ama doğu tıbbı haricinde bu çakraların gerçekten var olup olmadığı ilgili internette ne bilimsel bir açıklama, ne de psikiyatristlerin vs görüşlerine ulaşabildim.

    gittiğim hiçbir psikiyatrist tabii ki de "çakraların tıkanmış, gel bir açayım" demedi....kısacası çakralar var olabilir/olamaz bunu kesin olarak bilemeyeceğim. ancak siz gene de modern tıbbın ışından şaşmayın. ancak paranız çok sa denemekten de zarar gelmez. ama bu tür üfürükçülüğün de önüne geçmek gerekiyor.
hesabın var mı? giriş yap