• iki eski google yazılım geliştirme uzmanı sameer shariff ve kevin law geliştirdiği benimde ing geliştirmek amaçlı kullandığım ing online ders şeysi
    oldukça faydalı, hocayla konuşmadan önce ne için ing gelişitirmek istediğinizi söylüyor ona göre ister toefl ister ielts parçaları okuyup ödev alıp çalışabilir ister havan sudan konuşabilirsiniz.
    sitenin kullanışlılığı ve hoca değiştirme özelliği oldukça güzel
  • ıngilizce pratik yapmak isteyenler icin, ogretmenlerle gorusebilmenize imkan saglayan site.
  • (bkz: cambly)
  • yabanci ogretmenlerle pratik yaparak ingilizcenizi gelistirmeyi saglayan guzel bir uygulama.
  • iki tane farklı ürün denemiş; cambly’de karar kalmış ve ikinci ayıma geçecek biri olarak deneyimlerimi paylaşacağım.

    birkaç ay önce yurtdışında iş başvuruları yapmaya başladım ve ilk skype görüşmesinde kendimi tam olarak ifade edemediğimi farkettim. ardından ingilizce konuşma pratiğimi geliştirmek amacıyla birkaç farklı siteyi araştırdım. cambly ile birlikte bir ürünü daha denedim; sonunda cambly’ye kayıt oldum.

    haftada 5 gün, 30’ar dakika paketini aldım. mülakatlar başladığı için bol bol pratik yapmak istiyordum; tam zamanlı çalıştığım için de, haftanın 2 günü kaçırma şansı verdim kendime. ayrıca aboneliğin sadece 1 aylık olması mükemmel, diğer pek çok sitede ciddi sözler vermeniz gerekiyor; oysa daha düzenli kullanıp kullanamayacağınızı bile bilmiyorsunuz. fiyatların dolar olması biraz üzdü. ama tl’ye çevirdiğimde pek çok rakipten yine daha ucuza geliyordu.

    cambly’de önceden rezervasyon yapmadan istediğiniz hocayla konuşabiliyorsunuz. her zaman yeterince online hoca mevcut oluyor. pek çok sistemde önceden dersi ayarlayıp, skype’a girip hocayla buluşmanız gerekiyor. burada ise çok daha pratik. ben anasayfada ‘job ınverview’ yazıp, karşıma çıkan hocaların profillerini okuyup, videolarını inceleyip, en sevdiklerime bağlanıyordum.

    hocaların çok kaliteli olduğunu hemen anlıyorsunuz. aksanlar kusursuz ve sizi muhabbete çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. önce biraz tanıştıktan sonra benim ilk hocam, nicolas v, ne amaçla ingilizce öğrendiğimi sordu. mülakata hazırlık dediğimizde role playing yapmak isteyip istemeyeceğimi sordu. ardından role playing yapmaya başladık. bir işverenmiş gibi neden bu işi istediğimi, kendim hakkında beğendiğim ve beğenmediğim yönleri sordu. ardından ders materyalleri arasında benim iş alanımda olan bir makale seçtik. ben o makaleyi okudum, o da üzerinde sorular sordu ve tartıştık. çok başarılı bir seans oldu. ertesi gün tabi ki yine onunla konuşmak istediğimde, kendisini online yakalayamadım, online olduğunda da hemen başka bir konuşmaya girdiğini gördüm. sizin de aklınızda bulunsun, bir hocayı bulduktan sonra tekrar konuşmak istiyorsanız rezervasyon yapıp, kapatmak lazım.

    nicolas meşgulken, alejandra s ile çalıştım. onunla iş konuları yerine, normal reading çalışmaya karar verdik. bana şiir ve şarkılar yolluyordu, okuyup üzerinden geçiyorduk. bayıldım kendisine. aşırı sempatik ve profesyonel. şimdi haftada iki gün alejandra ile okuma ve konuşma, üç gün de nicolas ile iş konuları ve mülakat çalışması yapıyoruz.

    son olarak, rus büyükelçisi öldürüldüğü gün internetteki yavaşlamadan dolayı rezervasyonumu kaçırdım ve dakikalarım yandı. bununla ilgili bir mail attım ve bana türkçe olarak dönüş yapıp, dakikalarımı tekrar atadılar. buradan da bir artı kazandılar.

    cambly’de ikinci ayıma geçiyorum ve ilk ay sonunda bile konuşmamda ciddi bir rahatlama hissettim. ama haftada 5 gün konuşmamın etkisi de olabilir. ben şahsen son derece yararlı buluyorum ve tavsiye ediyorum.
  • "ilkayzaman" kodunu kullanarak 10 dakikalık ücretsiz görüntülü konuşma edindim. bilgilerinde native kanadalı yazan eğitmenle yaptığım 9 dakikalık görüşmede havadan sudan konuştuk ve kendisinin birkaç ay önce kanada'ya taşınmış filipinli olduğunu öğrendim. aksanının çok iyi olmadığını söyleyebilirim. kalan 1 dakikada ise meksikalı ancak ingilizcesi gayet iyi bir eğitimenle görüştüm tabi süre kısa olduğundan kendisi hakkında kesin bir kanaat edinemedim.

    sonuç olarak ingilizcesini geliştirmek isteyenler için faydalı olabilecek bir uygulama ancak internet üzerinden tanıştığınız anadili ingilizce olan birisiyle skype ya da whatsapp benzeri uygulamalarla yapabileceğiniz konuşmadan ne gibi bir farkı olduğunu anlayamadım.

    ayrıca günlük yarım saat görüşme üzerinden aylık talep edilen tutar 389 tl. dolayısıyla talep edilen ücretin de makul olmadığı aşikar.

    yine de en azından 10 dakikalık ücretsiz görüşmeyi deneyin derim. belki seversiniz.

    not: yukarıdaki kanaatler 10 dakikalık görüşme sonucu oluşmuştur. dolayısıyla yanıltıcı olabilir.
  • ingilizce konsunda pratik yapmak isteyen veya başlangıç seviyesinde olup bunu pekiştirmek isteyenler için türkçe bilen hocaları ve sorunsuz çalışan müşteri hizmetleri ile kesinlikle tavsiye ettiğim bir uygulama. farklı seviyede olan pek çok insan için yararlı olabileceğini düşünüyorum.
  • ücretsiz 10 dakikalık deneyimimden o kadar memnun kaldım ki hemen abone oldum. abone olduğum paket haftada 3 gün 15'er dakika, aylık 159 tl.

    1 ay sonunda memnun kalırsam haftada 3 gün 30'ar dakika (259 tl) paketine abone olmayı düşünüyorum.

    fiyatların cazip olduğunu söyleyemem (malum dolar kuru) ancak gerçekten ingilizce öğrenmek istiyorsanız abidik gubidik kurslara yığınla para ödemekten iyidir.

    ders bittikten sonra mp4 formatında bilgisayara indirebilmeniz de güzel düşünülmüş.

    son olarak hiç ingilizce bilmiyorsanız önermem çünkü konuştuğunuz kişi hoca gibi ders anlatmıyor. bildiğiniz muhabbet ediyorsunuz. o yüzden konuşamasanız da günlük muhabbetleri anlayabilecek kadar ingilizceye sahip olmanız önemli ki birçoğumuzun sorunu tam olarak bu zaten. "anlamak ama konuşamamak."

    işte bu site tam olarak ingilizce anlayıp konuşamayanlar için.
  • ingiliz dili edebiyatı öğrencisiyim ve konuşma becerilerim istediğim düzeyde değil.
    cambly'i sözlükten duydum, paketlerin nasıl olduğunu, sistemin nasıl işlediğini anlamadan abuk subuk satın alım işlemleri yapmışım. ilk başta haftada üç gün 30'ar dakikalık grup paketi almışım, 155 lira ödemişim, işlem gerçekleşmedi sanıp 120 dakika ayrıca satın almışım, sistemi bir türlü çözemedim ilk başta. ilk üye olduğumda mesaj yazıp, bir ihtiyacın olursa burdayım diyen emre ile yazışınca, yediğim haltı anlayabildim. sağolsun kendisi bana, istersen ödemeni iade edebiliriz dedi ve 120 dakika için ödediğim 150 lirayı kredi kartıma iade ettirdi.

    gelelim sisteme, ben yine farkında olmadan grup dersi satın almışım, grup olarak haftada 3 gün 30'ar dakikalık derse 155 lira verirken, özel ders olarak, aynı zaman 259 lira alıyorlar. özel dersin artısı, istediğin hocayı önceden rezerve edebiliyorsun, grup dersinde ise o sırada online kim varsa, onların içinden seçebiliyorsun sadece. bence aradaki 100 liralık farka değecek bir durum yok, grup dersleri maksimum 3 kişiyle oluyor, 3 kişinin penceresi açık oluyor, sırayla ya da hocanın konuşmak istediği biçimde konuşmalara katılabiliyorsunuz ama şunu söyliyim, grup dersi olarak geçmesine rağmen çoğu zaman hoca ve benden başkası olmadı.

    haftada 3 gün 30'ar dakika hak şu şekilde oluyor. mesela bugün bir hocayla 5 dakika konuştunuz, o gün içinde kalan 25 dakikanızı kullanmanız gerekiyor, yoksa kalan yanıyor. o hafta içinde 3 gün konuşamazsanız da günleriniz yanıyor, her pazartesi günü kullanım hakları sıfırlanıyor. haftada 3 gün 30'ar dakika demek 3x30x4=360 dakika anlamına geliyor. ben yumurta kapıya dayanmadan hiçbir şey yapamadığım için genelde cuma, cumartesi ve pazar günleri gece 11'den sonra arıyorum.

    benden size tavsiyeler, ben merak ettiğim şeyleri genelde not alıp hocayı arıyorum, şu nasıl söylenir, bu nasıl sorulur gibisinden 15-20 soru çıkarıyorum ve sonra hocanın söylediklerini not alıyorum ayrıca grup kalabalıksa, o konuşmadan ayrılıp, hiçbir öğrenciyle konuşmayan bir hocayı arayıp özel ders şeklinde devam edebilirsiniz. hocaların aksanı, konuşması, görünüşü hakkında bilgiler profillerinde video ve bilgi olarak var, o şekilde seçebiliyorsunuz ve her ders sonrası hocaya not vermeniz isteniyor ve benim konuştuklarım hep amerikalıydı, sadece bir ingilizle(ücretsiz deneme dersinde) ve aslen meksikalı olup, ana dili gibi ingilizce konuşan bir hocayla sohbet ettim.

    normalde programı ilk indirdiğinizde, referans kodsuz programın normal deneme süresini kullanırsanız 5 dakika veriliyor, referans koduyla yüklerseniz ücretsiz 10 dakika hakkınız oluyor.

    denemeniz için benim referans kodumu verebilirim size. sorularınız olursa burdayım.
    https://www.cambly.com/…ite/4wshvr7n?st=032622&sc=4
  • reklamından bunaldığım uygulama.
    tüm youtuberlar ile anlaşmışlar ve üç kuruşa tamah eden youtuber camiasıda sanki reklam değil de kendileri kullanmış çok faydasını görmüş gibi reklamını yapıyor.

    barisoz.. kodu, ilkayzam.. kodu şu kodu bu kodu. titanımsı reklam anlayışı başarılı belki ama artık gına getirmiştir. ben dha önceleri konusarakogren.com u kullandım.
    bunu da bedavasını kullanarak denedim.

    öncelikle ingilizceniz advance a yakın değilse konuşarak ingilizce öğrenildiği görülmemiştir. hiçbir işinize yaramaz. arkadaş arasında ya ingilizce biliyorum ama konuşamıyorum yalanına devam edin. bu tarz uygulamalara para kaptırmayın.

    ancak gerçekten bir kurs vb. ile upper ı geçmiş advance seviyesine yaklaştıysanız işe yarar. beginner ve intermediate ler için hiçbir işe yarayacağını ben düşünmüyorum.
hesabın var mı? giriş yap