• cüneyt özdemir'in youtube kanalına koyduğu video.

    buralar değerlenir.
  • cüneyt özdemir youtube kanalı ikna programı dahilinde yayımlanan tartışmamsı video.

    video linki

    hakikati arayan rasyonel birisi "fikrinizi duyalım, üzerine düşünür cevabımızı verir argümanlarinizi çürütürüz" diyecekken ali nesin'in "hayır" demek dışında herhangi bir fikir/argüman/karşıt argüman sunamaması "tartışma"yı tıkadı. bir süre sonra konuşma resmen caner taslaman monologuna döndü.

    ayrıca piaget'in bilişsel gelişim kuramına göre insan 11-12 yaşından sonra soyut düşünmeye başlarken 6 yaşındaki birinin tanrı yok, olamaz demesi ve hâlâ bundan öteye geçmemesi ne kadar mantıklı?

    ben ikna olmadım.
  • tıslaman'ı ciddiye alıp tartışacak birini de ciddiye almak mümkün değil.
  • fragmanı izleyip başlığın ikinci entrysini meşgul eden yazarın yazdıkları doğru ama sadece fragman editi için, geri kalanında ali nesin gayet iyi anlatıyor derdini.

    olayın özeti; genel olarak taslaman her kusursuzluğu dine bağlıyor ali nesin de bu kolaya kaçmak diyor.

    24:10 iyiydi ama haha.
  • ali nesin'in arguman uretememesi tartismayi tikadi denmis, haklilar. cunku tanri konusunda karsit arguman uretmek neredeyse imkansiz, tartismak bile sacma.

    bence bu tartismalarda yapilmasi gereken tanrinin varligi yoklugundan ziyade bunca din uzerinden neden islamiyet seklinde olmali. taslaman'la tartisanlar genelde bunu atliyor, ben inaniyorum, var diyen birine karsi yoklugunu ispat etmeye calisiyorlar ki bu mumkun degil, cunku tartisma nesnesi zaten buna izin vermiyor. cok iyi bir arguman gelistirseniz bile "bu argumani sana allah veriyor, seni siniyor" deyip geceler, siz de hicbir sey diyemezsiniz. dolayisiyla taslaman'a sorulmasi gereken soru islamiyet uzerinden olmali.
  • akp sonrası yeni türkiye'de artması gereken tartışmadır. birbirine saygı duyan kavga etmeden tartışan insanlar görmek gerekiyor.

    bunun dışında oldukça sığ bir tartışma olmuştur. popüler diye değil de altyapısı daha dolu olduğu için insanların tartışma programları yapıldığı gün gelişmiş bir ülkeye adım atacağız.
  • ali nesin in ateist olmadığını öğrendiğim program zira "gerçekten bir allah olması lazım diyorum ama inanmıyorum" gibi bir söz söylemiştir.

    maalesef ali nesin sunulan argümanlara cevap verememiştir. zaten inanmamasinin özgür iradesi dışında olduğunu da söylemiştir.

    yani ali nesin'in inanmamasi mantıklı bir temele dayanmamaktadir çünkü kendi isteğiyle olan bir şey değildir ona göre.

    "bilim adamları ateist abi onlardan iyi mi bileceksin?" tarzı sığ argümanlara da cevap niteliğinde bir yayın olmuştur çünkü oldukça saygı gören bilim insanlarının sanki filozoflar gibi tanrının yokluğu hakkında argümanlari vardır diye zannediyor insan ama görüyoruz ki bazıları sebepsiz bir şekilde inançsız olabiliyor gerçekten.

    caner taslaman'i da tebrik etmek lazım fikirlerini güzel ve anlaşılır bir şekilde açıklamış ve karşıya aktarabilmis. tabi "hayır" dan daha komplike cevaplar alabilseydi program daha zevkli olurdu.

    taslaman'in başka bir program teklifini de ali nesin'in kaba bir şekilde reddetmesi bence programın en ilginç noktasıydı.
  • günümüz türkiye'sinde büyük cesaret örneği ortaya koyan program. çok teşekkürler. (bkz: cüneyt özdemir)

    ali nesin'in komik duruma düştüğünü düşünüyorum. kendiyle çeliştiğini anlamadı ve kabalaştı. izleyince anladı mı merak ettim açıkçası. caner taslaman'ı sabrı ve kibarlığı için tebrik ederim.
  • herhangi bir sonuca ulaşmayan tartışma..

    caner taslaman iyi bir felsefeci, zeki bir adam evet ama insana etki edemiyor. hitabı iyi değil, etkileyici hiç değil. iyi yerlere parmak bastı ama sürekli ali nesin'i inandırmaya çalışır tavrıyla itici duruma düştü, düşünmeye sevk edici olsa gayet etkili olabilirdi..

    ali nesin inanmamasını fıtrata bağlaması saçma oldu, inanmamasının altını dolduramadı. inançsızlığını kadere bağlaması ayrı bir çelişki oluşturdu. söylediği hiçbir şey herhangi bir düşünceye sevk edemedi..
  • ali nesin'i hiçbir kalıba sığmayan görüşlerinden ötürü dinlemeyi severim. caner taslaman'ı sünnet vb. meselelerdeki saçmalamaları dışında kendi alanında başarılı bulurum. nitekim ikisini bir arada gördüğüm anda büyük heyecan ve beklentiyle izlemeye başladığım bu programda, caner taslaman'ın ayakları yere basan, güçlü felsefi argümanlara dayandırdığı savlarını ve sorularını beni ikna edemezsiniz boşa uğraşmayın seviyesinde bir dogmatiklikle geri püskürten bir "matematikçi" görmek beni önce bir miktar hayal kırıklığına uğrattı fakat sonra asıl böyle hissetmenin bir çelişki olacağını fark edip her şeyin tam da olması gerektiği gibi olduğunu kabul ettim.
    6 yaşında dinsiz bir babanın oğlu olarak büyüdüğü bir ev ortamında yeşermiş olan düşüncelerini, yani 6 yaşında allah inancının olmadığını fark edişini %100 özgür irade olarak yorumlaması benim için bitiş noktasıydı. nasipsizlik böyle bir şey işte.
hesabın var mı? giriş yap