• scooby doo'daki shaggy'nin seslendiricisi. bugün ölmüş.

    http://www.theverge.com/…end-casey-kasem-dies-at-82

    hodor: ukteymiş lan bu. kim derdi seneler sonra ölüm haberi ile tanınacak.
  • kemal amin "casey" kasem radyoculuğun üstadlarındandı. yetenekli bir adam olan casey radyo formatlarının şekillenmesinde öncülerdendi. top 40 onun elinden çıkmaydı. american top 40'i uzun yıllar onun sesinden dinledik. kendisi aramızda değil ama onu hatırlamaya devam ediyoruz.
  • bugun bir sey ogrendim.
    abd'nin gelmis gecmis en unlu dj'i casey kasem annesi babasi lubnanli'dir ama kendisi 1932 yilinda amerika'da dogmustur. annesi ve babasi ise adini mustafa kemal ataturk'e olan hayranliklarindan dolayi kemal koymuslardir.
  • yıllarca sunduğu billboard top 40 programları, hawaii'deki lava rock fm istasyonunda cumartesi ve pazar günleri yayınlanmaktadır. cumartesi akşamı türkiye saatiyle 19:00-23:00 arası 80'ler programı, pazar akşam 20:00-23:00 arası da 70'ler programı re-live olarak dinlenebilir.

    edit: 80'ler ve 70'ler nostaljisi için buyurun.
  • hayatı bir başarı hikayesi olan, göçmen bir ailenin sınıf atlamış oğlunun hayatının son günlerinde huzursuz ve acı içinde ölmesinin hikayesi, biraz trajik.

    kasem 1932 doğumlu, 1920’lerde abd’ye göç eden bir ailenin oğlu olarak doğuyor. kendince los angeles hollywood’da amerikan rüyasını gerçekleştiriyor, radyoculukta kendine güzel bir kariyer yapıyor, top 40 anonslarıyla ünleniyor. scooby doo’daki shaggy isimli sarışın karakterin seslendirmelerini yapıyor.

    40-50’li yaşlarında kariyerin zirve noktasına ulaşıyor. 48 yaşındayken o anda 26 yaşındaki yeni boşanmış ve hollywood’ta yeni bir kariyer edinmek isteyen jean thompson isimli hatunla tanışıyor. bildiğin trophy wife.

    daha önce kasem de 1972-1979 yılları arasında linda myers isimli biriyle evli. ve bu evlilikten 3 çocuğu var. 3 çocuğunun annesinden boşanır boşanmaz bu trophy wife ile 1980’de evleniyor.

    jean thompson’un tv ve hollywood kariyeri yaklaşık bu stratejik evliliğin 2 yıl sonrasında başlıyor. daha sonra tv de bir takım rollerde oynuyor, içlerinde cheers dizisindeki tortelli karakteri de dahil, ve aşağı yukarı casey kasem’ın elinin ulaştığı her projede kendine yer buluyor.

    şu imdb profiline bakılırsa, net bir şekilde görülüyor.
    https://m.imdb.com/name/nm0440488/

    kasem, 57’yaşında belair’de (138 n. mapleton drive)
    şahane denilebilecek bir mansiyonu 1.7 milyona satın alıyor.

    daha önce elvis presley’nin mansiyonunun olduğu holmby hills lokasyonu. olabildiğine ayrıcalıklı bir muhit.
    80’li yıllardan 2000li yıllara kadar her şey sorunsuz devam ediyor.

    2007 yılında, 75 yaşında parkinsonun bir türevine yakalanıyor ve olaylar gelişiyor.

    2009 yılında hayatı boyunca yaptığı radyo şovunun son bölümünü yapıp show dünyasına veda ediyor.

    takip eden 5-6 yıl 100 milyonluk kasem servetini kim alacak tartışmalarıyla geçiyor.

    artık yetişkin olan çocukları servetten pay istiyor, karısı da yok hepsi benim diyor.

    aklı zaten artık yerinde olmayan kasem’ı oradan oraya dolaştırıyorlar, bir huzur evi bi kendi evi, adam perişan oluyor.

    en sonunda adam ölüyor. karısı çocuklara kocamı öldürdüler diyor, çocuklar da karıya babamızı öldürdü diyor.

    nihayetinde efsane belair mansiyonu kasem’ın ölümünden kısa bir süre sonra $37.9 milyona jean thompson kasem tarafından satılıyor.

    bu miras kavgaları sürerken adamın ceseti, los angeles, kanada, israil gezdirilirken en son taktik gereği norveç’e gömülüyor. (jean ana tarafından norveç asıllı).

    kasem’ın buzlu norveç toprağına gömülmek istediğini hiç sanmıyorum. ama sonuç olarak oraya gönülmüş vazşyette.

    yani ailesinin lübnan’dan başlayan yolculuğu, oğlunun abd’de doğması ve amerikan rüyasını gerçekleştirmesi üstüne de trophy wife alması, akabinde norveç’e defin edilmesiyle sonlanıyor.

    gerçekten ilginç bir hikaye.

    söz konusu emlakın görüntüsü:
    https://therealdeal.com/…k-approval-for-renovation/

    full hikaye:
    https://youtube.com/…h?v=coz_insclcm&feature=share9

    ve adamın ölümünden sonra jean herşeyi, adamın ömür boyu biriktirdiği bütün koleksiyonları açık artırmada satıyor.

    açık artırma müzayedesinin tanıtımı şöyle:

    “ the auction will feature over 500 lots of personal items and memorabilia from the couple’s lives and careers, including numerous celebrity-signed items from actors and musicians such as the beatles, the beach boys, led zeppelin, u2, bruce springsteen, fleetwood mac, jerry lewis, betty white, david letterman, stan lee, chuck norris, joe dimaggio, muhammad ali, magic johnson, barack obama, bill clinton, and more. also on offer will be original screen-worn costumes from iconic television productions such as cheers and saved by the bell, in addition to a wide range of jewelry, red-carpet event gowns, and luxurious furnishing from the couple’s holmby hills estate, including a mercedes-benz wagon. ”

    en pahalıya satılan şey: 80 bin dolarlık etiketiyle mercedes benz wagon ve 22 bin dolara satılan muhammed ali imzalı eldiven.
hesabın var mı? giriş yap