• bbcnin çocuklara yönelik tv kanalı...
  • bbc entertainment'da yayınlanan sabah kuşağı çocuk program(lar)ı.
  • türkiye'deki çocuk kanallarına her gün sabahtan izletilmesi şart olan bbc'nin çocuklar için kanalı.
    sabahları şahane bir adam var justin diye bütün programlarında engelli çocuklar var, spastiği olsun aklınıza ne gelirse, o kadar şebeklik yapıyor, çocuklar tepki bile veremeyecek halde olsa bile bütün çocuklara çocuk olarak davranıyor ve hepsini işaret diliyle birlikte yapıyor. hayranlıkla izliyorum. program aralarında çıkan ekip ise ayrı hikaye korsan kıyafetleri içinde sunuculardan birinin bir kolunun dizden eline olan kısmı yok vs. siz anladınız mevzuyu ve amacını.
  • bugün itibarıyla digitürk 161. kanalda yayına başlayan kanal.
  • okul öncesi eğitim içeriğine sahip güzel bir kanal. tek kötü yanı sadece digiturk platformunda olması.
  • yegenim sayesinde 2 saattir takılı kaldıgım, içinden çıkamadıgım kanal. takkeli, osmanlı motifli, ataerkil trt çocuktan daha keyifli ve ögretici oldugu kesin. en azından daha nötr ve egitici bir kanal. her çocuk kanalında olan çizgi filmlerde geçen anlamsız şarkıların dile dolanması durumu mevcut olsa da fena degil. bu arada adına bayıldım; cbeebies :)
  • ayila bayıla izlediğim(iz) çocuk kanalı. eğitici, öğretici, eglenceli.
  • bbc'nin çocuk kanalı. bu kanalda bizim çocuk kanallarına göre farklı birkaç şey gözüme çarptı.

    birincisi çizgifilmdense daha çok cocuk programı yayinliyorlar ve hemen hemen her programda insan kullanıyorlar. yani bastan sona cizgi olan programları da var elbette ama çoğunlukta değil. mesela hikaye anlatımı yapan yaşlı amcalar (old jack's boat), yine gercek insanlardan çocuk dizisi (grandpa in my pocked), olayların bilimsel sebeplerini anlatan program (nina and the neurons), taşıtları tanıtan program (grace's amazing machines), yarışma programı (swashbuckle) filan içinde hep insan bukunduran yapımlar. hatırladığım kadarıyla insan içeren trt de bir tek sürpriz kutusu diye bir program var. bir de haberler filan gösteren bir program. kaf dağından masallar vardı kaldırıldı galiba. ikincisi trt çocuk'ta bolca bulunan animasyonlar (rafadan tayfa, aslan, elif, canim kardeşim, pepee, emiray...) cbeebies'te hemen hemen hiç bulunmuyor. yani cbeebies gerçek olmayan karakterleri ya peluş ya da çizgi karakter yapıp, yanına bir de insan ekleyip gerçek ve fantezi dünyasını net şekilde ayırırken, trt çocuk animasyon karakterlerini gerçek insanlara mümkün olduğunca çok benzeterek gerçek dünya ile hayal dünyası arasındaki ayrımı belirsizleştiriyor. hangi yöntemin çocuk gelişiminde daha doğru olduğu pedagojinin konusu elbette ama bana cbeebies daha başarılı geliyor.
  • digiturk'e para vermemin tek sebebi.
  • (bkz: numberblocks)
hesabın var mı? giriş yap