• talking heads, television, new york dolls, patti smith, blondie gibi punk ın temelerini atan (ny wave olarak da adlandirilan ) gruplarin sahne aldigi underground muzik mekani
  • 1973'de acilmis, lower east side'da bowery uzerinde bulunan bir nevi punk mabedi. aslinda kuruldugunda punk diye bir sey telaffuz edilmiyordu, zaten cbgb, o zaman sahne alan gruplarin caldiklari muzik turlerinin bas harfleri, yani country, bluegrass ve blues..
    sonralari bu tarzlarda yeni yeteneklerin pek ortaya cikmadigini farkeden sahibi, o zaman yeni yeni filizlenmekte olan new york underground gruplarina yer vermeye baslar. ramones, television, talking heads, blondie gibi gruplar, buradan cikan onemli sayilan gruplardan.
    70'lerin sonunda studio 54 ile birlikte new york muziginin kalbinin attigi iki yerden biri dersek abarti olmaz..
  • american teen pop'unun dusmus sitarelerinden hilly kristal'in sahibi oldugu, ny underground'a 10 aralik 1973 gunu vuku bulan suicide konseriyle kapilarini acan mekan. the palace hotel binasinin girisinde yer almakta, television'in caldigi gunlerde sahnesi ve kendisine ait bir ses sistemi bile yoktu. q'nun nisan sayisinda, cbgb'yi dagitan performanslarin bir listesi yapilmis. cok basarili.
  • home of underground rock
    (bkz: cbgb omfug)
  • koridor gibi ince uzun olmasindan baska kotu bir yani olmayan, guzel bir nyc bari.
  • cbgb'nin tam ismi cbgb omfug olup country blue grass blues and other music for uplifting gourmandizers 'in kisaltmasidir.
    gunumuzde ise cbgb'nin cool bands and great beer'in kisaltmasi oldugu cokca yeni punk gencler tarafindan kabul edilmistir.
  • agustosta kira sozlesmesi biten, yeni kiralarin ucuk meblalara ulasmasi (yilda milyon dolar gibi gibi) ihtimali nedeniyle kapanacagina ragmen dedikodular olan muzik mekani
  • korn - greatest hits vol.1 albumundeki bonus dvd nin icindeki canli performasnlarinin yapildigi bar.
  • kira mevzusunu bir ay surecek yaz senligi duzenleyerek sonuclandirmaya calisan, beni "goz gore gore de kapanmasin yani" deme ihtiyacinda birakan tarihi mekan. karsisindaki cikolataci da destek icin cbgb cikolatasi satiyormus.
    "bugunleri de mi gorecektik,hey gidinin cbgb'si" diyor,"maddiyati degil maneviyati onemseyelim,muze yapalim,birsey yapalim, gelecek nesillere birakalim" seklinde kisa bir eylem planini gundeme getiriyorum.
  • ismi alenen cbgb olmasina ragmen halk arasinda sektirmeden cbgbs (sibicibiiz oku sen onu) okunan mekan. kisa zaman icinde kapanmasina engel olmak isteyenler icin de bir websitesi acmislar, buyurun bakin:

    http://www.savecbgb.org/

    (girisinde bu hayat burda biter yaziyor. )
hesabın var mı? giriş yap