• odtü mimarlık bölümü'nde mimarlık eleştirisi üzerine ders vermekte ve 4. sınıf tasarım stüdyosu yöneticiliği yapmakta olan, hacı bayram-ı veli camii çevre düzenlemesi projesinin sahibi mimar.
  • godard filmlerini, baudrillard'i ve portrait of kevin mahogany'i albumunu seven egitimci mimar kisilik.
  • izmire inşa edilecek yeni opera binası için yapılan seçmelerde jüri başkanlığı etmiş bir insan.

    seçmeleri oslo operasının birebir aynısı kazanmış.

    hayır, farkında değiller.
  • ankara ümitköy ve yaşamkent bölgesinde kendisinin projesi olan binalardan birinin gösterildiği herhangi bir şahıs diğerlerini tek tek seçebilir bu hocamızın. aynı projenin sadece boyutlarını değiştirir tekrar tekrar satar. sattığı tüm projelerin peyzaj projelerini eşi yapar ve peyzaj uygulaması da genellikle eşinin şirketi tarafından yapılır. binaların kullanılabilirlik açısından ne kadar muazzam olduğunu tartışmıyorum bile, allah alanlara akıl fikir versin diyorum.
  • sözlük ortamında eleştiri oklarına hedef olmayan tek bir insan yoktur, evet.. ama celal abdi güzer dendi mi orda duracaksın. mimarlığına laf etmek için, önce ankara piyasasında bir kaç yıl proje tasarlaman lazım sevgili yazar arkadaşım. adam yapıyor işte. gayet de başarılı bir çizgisi var. zaten mimar dediğin sürekli farklı tarzlarda proje yapmaz ki. bunu eleştiren buyursun gehry eleştirsin, "hepsi buruşturulup atılmış peçeteye benziyor lan" diyin ...

    neyse gelelim kişiliğine. bence özgürlükçü bir adam, cool ve takıntısız. özgüven nasıl bir şey gelip bu adamı inceleyerek görebilirsiniz. ve saatlerce dinleseniz de sıkılmazsınız, çok akıcı ve yumuşak bir ses tonuyla konuşur.

    odtü mimarlıktaki çok az iyi insandan biridir bana göre...
  • kalebodur’la mimarlar konuşuyor söyleşi serisini yapan efsane insan. sohbetin en güzeli nasıl olursa öyle sohbet eden biri. konuklardan çok abdi hoca şimdi ne diyecek diye insan daha çok merak ediyor.
  • müthiş moderatörlük yapan mimar. birkaç defa söyleşilerine katılma fırsatını bulmuştum. birkaç gündür de youtube'da keşfettiğim kalebodur'la mimarlar konuşuyor söyleşilerini dinliyorum maket ve çizim yaparken. sabahladığım yalnız stüdyo gecelerinin yanında mükemmel gidiyor bu videolar. keşke daha fazla olsa.
  • her konuda uzun uzun konuşsa da sıkmayan, şimdiye kadar gördüğüm en akıcı konuşan insandır kendileri.

    odtü mimarlık 4. sınıf stüdyosu kapsamında diğer hocalar gibi italya, rusya vb. ülkeleri proje alanı olarak seçmez, türkiye'deki mimarlık anlayışını geliştirmek üzere bir takım sorunlara eğilir. jürilerde oldukça rahat ve sakindir. çoğu zaman telefonuyla ilgilense de, bütün konuşulanları dinleyip hiç beklenmeyen anda kalkıp yorumunu yapar. bu anlamda multitasking abilitysi en yüksek olan nadide hocalarımızdandır.
  • katıldığı lisans jürilerinde birçok akademiden hocanın aksine çok yerinde ve gerekli yorumlarda, eleştirilerde bulunur. konuşmak için konuşmaz, mimari jargona hakimdir. verdiği örneklerle ufkunuzu açar. eğer jürinize girecek ise pür dikkat dinlemenizi tavsiye ederim.
  • bugün doğum günü olan güzel insan. allah uzun ömürler versin. kitabı çıkacaktı bir ara ne oldu bilmiyorum. oğluna da imrenmiyor değilim hani.(bkz: kalebodur'la mimarlar konuşuyor) adlı güzel bir programı vardı youtubeda. mimarlığa geçmeye çalıştığım zamanlar kendisini çok dinlemiştim, dinlettirir. tanışmak veya öğrencisi olmak nasip olmadı, umarım kendisi gibi öğreciler yetiştirir. bu arada ben mimarlıktan vazgeçtim ya da erken kurtuldum.
hesabın var mı? giriş yap