• "ne zaman verdi ki?" şeklinde düşündürtmüş tespit. yani bana vermemişti en azından. chpyi sevenler/oy verenler alınmasın ama (gerçi ben de bir kere oy vermek durumunda kalmıştım) bu partinin ben ne iktidar olacak şekilde bir proje içinde ilerlediğini ne de iktidar olduktan sonra gerçekten ne yapmak istediğini bildiğini sanmıyorum.

    ecevit'ten beridir de başında gerçekten işe yarar birini görmedim (36 yıl olmuş maşallah) . gandi diye getirdiğiniz, belgelerle ortalarda dolaşan adam bile fos çıktı. nerede o belgeler şimdi? servisi mi kestiler baykal'ın yerine onu getirmek isteyenler acaba? bilemedim.*

    tabii bunlar benim görüşüm. "sen kimsin lan denyo!" derseniz de bir şey diyemem.*

    edit: chpli dostlarımızın hışmına uğramış başlık. halbuki atatürk'e cumhuriyete filan laf edildiği yoktu (özellikle bunun üzerinden çemkiren arkadaşa selamlar). chp sempatizanı olmayan insanlara böyle çemkirirken akplilere ne kadar benzediğini anlatamam kimilerinin. insanlar kendi fikirlerini beyan ediyor. bunlara karşı argümanını küfür etmeden anlatamıyorsan sevdiğin kişi olan atatürk'ün beyanlarını tekrar oku da gör saygı sınırlarında kimlere ne kadar güzel cevaplar verdiğini, derdini anlatmakta ve argüman kurmakta ne kadar usta olduğunu. ona yakışacak bir üsluba erişirsin belki. böyle sağa sola küfür etmeye devam edersen adölesan kişiliğin ve infantil bakış açın ile insanları fikirlerini dinlemekten itersin.(fikirlerini düzgün şekilde anlatanları tenzih ediyorum.)

    bir de genel başkanına ne bakıyorsun demiş. chp bir siyasi partidir ve siyasi partiler kanununun* esaslarınca örgütlenmiştir. bu örgütlenmeyi hükümete benzetirsek "genel başkan" başbakan gibidir ve "merkez karar ve yönetim kurulu" da onun tarafından toplanmış bakanlar gibidir. geri kalan üyeler özetle denetlemekten sorumludur. biz partinin dışındakiler ise beğenirsek oy veririz beğenmezsek vermeyiz. şimdi ben parti ile ilgili konuşurken bütün partinin karar mercinin başındaki genel başkandan bahsetmeyeyim de neyden bahsedeyim?
  • popülist bir parti olmamasındandır. yoksa, liseliler bilmez; herkese iki anahtar, bir ev bir araba demek kolay.

    idealist bir chpyi çomarların oyuna muhtaç bir chpye tercih ederim, varsın iktidar olamasın.

    popülist bir parti haline gelirse böyle düşünen seçmeni kaybeder, akpye dönüşür, o zaman da muhalefetteki "xyp'nin artik umut vermemesi" ni konuşuyor oluruz.
  • (bkz: mağara soğuk muydu)sabah sabah altyazılarda açıklamalarını gördüğüm partidir.
    tatil bitti sonuçta açıklamalar da başlasın değil mi. (bkz: atı alan üsküdarı geçti) bunlar daha yeni uyanıyorlar. yemin ederim ben bunlardan daha iyi muhalefet yaparım.
  • köklü partilerin idealleri olmaz. içleri çıkarcı ve iş takipçileriyle dolu olur. mesela akp'nin ilk dönemi ile şimdi arasındaki farka bakın. ilk dönem, abdullatif şener, erkan mumcu, ertuğrul yalçınbayır, yaşar yakış gibi iş bilen, donanımlı insanlar varken ve ön plandayken, bugün efkan ala, bekir bozdağ, mehmet metiner, şamil tayyar, sema ramazanoğlu gibi isimler var.

    chp de farklı değil. adam resmi araçla tatile gidiyor daha ne olsun.

    bana göre en temiz, en umut vaadeden partiler seçimlerden %0,0bilmem kaç alan partilerdir.
  • akp fena umut veriyor deyolar
  • çıkmamış candan umut kesilmez.
  • memlekette umit veren bir sey var sanki de, chp verecek.
    rahat olun, yuvarlaniyoruz
  • -şu anki düzenden memnun musunuz?
    -düzen memnun problem düzülende..

    aklıma getirmiştir. herkes memnun halinden ye iç yat tek sıkıntı bizde.
  • artık derken? hiç umudum olmadı ki, olamadı koltuk sevdalılarından. vatanı düşünen bir adam yok, herkes ecdadını kalkındırmayı düşünüyor. siyaset felsefesine hiç girmeyelim, çıkamayız. düzen ile düzülen halinden memnun gibi görünüyor. aynı durum diğer partilerde de var. meral akşener'in de önü kesilmiyor mu? yine girdik bak..
hesabın var mı? giriş yap