• bazı mesleklerde elde edilen statü ve kazanç o mesleğin çilesine eş değer olamıyor ne yazıkki. aklıma gelen birkaç tane var ama evrensel diyemem tabii. şöyle ki;

    doktorluk; her an dayak yeme tehlikesi, cahil muhattapla sıkça karşılaşma, her zaman her yerde tedavi isteyen iflah olmaz halk.

    öğretmenlik; her an öğretme yeteneğinizin test edilmesi, işi bilmeyenlerin sizi yönetmesi, her hareketinizden insanüstü doğruluk-iyilik beklentisi. sınıfın eli bıçaklı g.tü saçaklı ergeniyle mütemadiyen uğraşmak.

    savcılık: size adaleti savunmanızı isteyip ardından sizden bulamadığı adaleti kendi imkanlarıyla yapan taşaklı tayfayla güreş tutmak. idealistlik uğrunu sürülmek, suikaste kurban gitmek.

    gibi gibi. varsa çoğaltılabilir.
  • ruh sağlığı uzmanlığı (psikiyatrist, psikolojik danışman, psikolog). zihninizi sürekli berrak, antenlerinizi açık tutmanız gereken bir meslek bu ve bir insan olarak sürekli bu modda kalmaya çalışmak oldukça yıpratıcı.
    mesleki doyum kısmı ise hepten sıkıntılıdır çünkü çabalarınızın karşılığını hiçbir zaman somut bir ürün olarak alma ihtimaliniz yoktur.
  • efendim bunlardan birisi de müzisyenliktir. sahne'de yalnızca 2 saat çalıp para kazandığı düşünülür bu adamların. ancak burada özellikle çalmak diyorum çünkü sanatsal bir üretimin varlığından bile haberdar değildir çoğu zaman dinleyici.

    iyi enstürmanlar ve iyi ekipmanlar için ciddi bir yatırım söz konusudur.
    enstürmanında iyi olmak yılların dolayısıyla hiç bir şekilde ölçülemeyecek bir emeğin ürünüdür.
    tüm bu emeğin dışında sahnedeki 2 yahut 3 saatlik performansın dışında, sahne saatinden en az 2 3 saat önce gidilip soundcheck alınması gerekir. sahnenin ardından ise bu kez toparlanma işi başlayacaktır.

    ve müzik yaparak çoğu kez emeğinizin karşılığını alamazsınız, evinizde buzdolabının üzerinde ödenmemiş faturalarınız sizi bekler.

    çetrefilli durumlar elbet çoğaltılabilir. ancak, diğer tüm insanların siz sahnedeyken size hayran hayran bakması hiç bir şeye değişilmez. bir klişe ile bitirelim; herkes çok para kazanabilir ancak herkes müzisyen olamaz.
  • kim ne derse desin insanlarla birebir etkileşimde olan mesleklerdir. örneğin doktorluk,polislik ve öğretmenlik gibi.
  • maden işçiliği. dünyanın en çileli mesleğidir
  • (bkz: akademisyenlik)

    ne dalda olursa olsun pek nankor bir kariyer kolu. mesleki tatmin almak icin baya celik gibi irade, sapasaglam sinirler sart. statu pesinden gidilecek yer degil akademik dunya.
  • (bkz: kurye)
  • (bkz: tulumbacılar) o kaslı tüysüz vücutlu. sert çocuklar
  • vay arkadas ne cekilmez cileniz varmis, gotunuz yerse hemen istifanizi verip sizi böyle alalim o zaman:

    (bkz: madencilik)

    gelen mesajlar üzerine edit:
    gencler başlık acik, anlatilan net, o yüzden;
    (bkz: first world problems)
    (bkz: derdini sikeyim)
  • mühendislik, özellikle makina
hesabın var mı? giriş yap