• cildin nemini, pürüzsüzlüğünü bokunu püsürünü koruma adına yapılan müdahaleler
  • masaj misali, bir kez yaptirmaya basladiginizda duzenli olarak gitmeniz gereken bir$eydir. problemli bir cildi olan ki$iler icin gerekli ve hatta faydaliyken, belirgin bir sorunu olmayanlar erken yaslarda cilt bakimina basladiklari zaman, cilt daha hassas ve daha bakim gerektiren bir hal alir.
    ergenlik doneminden sonra, 3 ayda bir filan gidildiginde cilt nefes alir, gozenekleri temizlenir.
  • bir zamanlar siyah noktalari almak icin elli bin tur alet kullanirlardi. vakumu, elektrikli donen firca filan. simdi en pahali yerlerde bile elle sikiyorlar siyah noktalari. pek guzel bir meslek icra ediyorlar. ben de estetisyen olup elalemin siyah noktalarini sikmak istemiyor degilim.
  • cilt kötüyse mutlaka yaptırıılmalı , iyise uzak durulmalı.
  • sınırlarını aşıp botox a kadar ilerlemiş kozmetik elleçlemesi.
  • muhtemelen bayan ve bazi metroseksuel kisilerin ciltlerine yaptiklari gunluk bakim.
    iki vazgecilmez temel unsuru vardir: temizlik ve nemlendirme.
    tipik bakim sekanslarindan birini sunalim: 1- cilde uygun tipte cilt temizleyicisi (jel, sabun veya krem tarzi olabilir) genelde yuzde bir dakika birakmak ve sonra ilik suyla durulamak suretiyle kullanilir. 2- tonik: bunun ne ise yaradigini halen anlamiyorum ancak dermatologlar dinginlestirici olarak cogu kimselere tavsiye ederler. sivi olur. bir pamuk yardimiyla yuze surulur, genelde durulanmaz. 3- ilac- eger cilde herhangi bir iyilestirici, dinginlestirici, gozenek acici ilac tavsiye edilmisse bu surulur, mutlaka ince bir tabaka halinde. 4- en son da nemlendirici surulur: secimi onemlidir cunku cilt tipinize gore fazla nemlendiren bir nemlendirici de gozeneklerin tikanmasina sebep olur. birkac cesit deneyip hangisi en duru hissettiriyor diye karara varilabilir. daha pahalisi daha iyidir diye kesinlikle lineer bir kural yok-tur. gayet tabii yine ince bir tabaka halinde.
    eger nemlendirici gunde bir kere tavsiye edilmisse mutlaka sabah surulur ki gun icinde nem kaybina kalkan gorevi gorsun.
    temizleme operasyonu yine gunde bir kere yapiliyorsa gunun kirini yoketmek icin aksam yapilmasi daha yerindedir.
  • kökeni sağlıktan çok kadının her daim güzel ve genç gözünme arzusuna dayanan ve bir süre sonra kabus haline dönüşen rituel...
    yüzünüzün kuruduğunu hissedip bir kozmetik mağazasına adımınızı atmanızla başlayan süreçtir... cildinizi inceleyen uzman incelediği organı alması gereken doktor edası ile dudak büker... sorular başlar...
    -cildinizi ne ile temizliyorsunuz?
    -jelle yıkıyorum...
    -hiç olur mu? sizin cildiniz hassas, epiderminiz çok ince, bakın buralarda kılcal damar çatlakları da var...
    (bu arada azar işiten öğrenci modundasınızdır...)
    -ne yapmalıyım?
    -sabah akşam temizleme sütü ve tonik ile yüz temizliğizi, bu sütle de göz temizliğinizi yapacaksınız... sonra yatmadan önce bu yaşlılık etkilerini geciktirici kremi yüzünüze, bu kremi de göz çevrenize süreceksiniz... şu güneş koruyucu faktörlü kremi de güneşe çıkmadan yarım saat önce yüzünüze süreceksiniz... ayrıca haftada bir kez şu tüpteki ürünle piling yapıp arkasından maske uygulamanız gerekiyor...
    (annemin katarakt ameliyatı sonrası verilen 4 tüp göz damlasının kullanımı bile bundan daha az karmaşıktı, en azından 20 gün sonra kullanması gerekmiyordu ama benim kafam yaşlılık etkilerini geciktirme kısmına takıldı...)
    -yaşlılık etkilerini geciktirme dediniz... iyi de ben daha 35 bile değilim...
    (34ü bitirdim ama çaktırma nasılsa sormaz...)
    -olsun yaşınızla cildiniz aynı yaşta olacak diye bir kural yok... yaşınız kaç...
    -34...
    (imakar bir gülümseme)
    -peki, alayım hepsi ne kadar?
    -400 ytl.
    (oha, ama bak cildim benden yaşlı imiş, derhal cildimi kendimden genç hale getirmem lazım... daha sırada selülit sorunu var, saçların bakımı var)
    sonrası malum 1 ay kadar hevesli bir şekilde bakım uygulanır, sonra yine yüz yıkama jeline talim... jel 15 yaşındakiler içinmiş ama ne yapalım cildim yaşlı ürünlerim genç olsun...
  • muhtelif yerlerde estetisyenler tarafından yapılıyor. öncelikle, yüzünüz bir çeşit jelle temizleniyor. ardından 10 dakikalık kabus buhar banyosu geliyor.tecrübeme bakarak bundan ho$la$an bünyenin akıl sağlığını biraz sorgularım $ahsen. nefessiz kalıp ölücem sandım. ardından kendine estetisyen süsü vermiş psikopat hiç açımadan kah eldivenli elleri üzerinden tırnaklarıyla kah bir çeşit cımbızımsı metal aletle siyah noktaları sıkmaya başlıyor. oh cilt bakımı yaptırıcam, spa etkisi falan die bunu bi ho$luk zanneden bünye işte o an ebesininkini tersten görüyor. özellikle burnun ucundakiler sıkılırken insan bi ara zaman ve mekan kavramını sorgulamaya başlıyo acıdan. yarım saat falan süren estetisyenin çeşitli bastırılmış sapıkça hisleriyle ağzınızı yüzünü sıktığı kısımdan sonra cilt sakinleşsin dayak yemiş gibi dışarı çıkmayın diye sakinleştirici bir maske yapılıyor.
    uzun vadede oldukça uzun bi süre siyah noktasız geziyosunuz ama o eziyeti bi daha çekilmez.
    hiç zannetmiyorum.
  • bazı yerler yapılan işlemlerin cilt tarafından daha iyi emiliminin sağlanması için küçük parmağın üçte ikisi boyuttaki bir ruloyla yüze elektrik de vermektedirler. bu esnada kendinizi bir şeyler itiraf ederken bulmanız mümkün.
  • sıkılan siyah noktalar sonucu çekilen acı yetmezmiş gibi bir süre yüzünüz yara bere içinde gezersiniz. bir de cilt bakımı yapılan merkezlerde mutlaka cilt bakımı malzemeleri satmaya çalışırlar. her tavsiye edilen ürüne güvenmemek lazım.
hesabın var mı? giriş yap