• cilt bakımı yaptırmak isteyen tüm tanıdıklarıma aynı şeyi söylüyorum; yaptırmayın hiç gerek yok. cildin florası bozuluyor. yani ciltte olması gereken bakteriler ölüyor, cilt patojen * * bakterilere karşı savunmasız kalıyor. ayrıca onlarca lira bayılıp satın aldığınız o aloe vera'lı kremlerde dioktil adipat (doa) bulunuyor. bu, bir plastik türevi ve çok yüksek oranda karsinojenik. yani kanser yapıyor. bu kremlerden kullanan kanser olur diye birşey yok elbette ancak, sadece kanser olma riskini artırmış olur. cilt bakımında bu krem çok sık kullanılıyor.
    uygulaması en kolay en doğal yöntemi söyleyeyim. su kaynatın, yüzünüz buharın sıcaklığından yanmayacak surette 5 dakika kadar buharda gözeneklerinizin açılmasını bekleyin. sonra papatya suyuyla cildinizi silin. papatya suyu antiseptik maddeler içerir.
    15 dakika sonrasında da maden suyuyla cildinizi silin.
  • sadece iyi bir nemlendirici ve bol su içmek.. bu kadar basit birşeydir ama abartılır, saçmasapan mekanlara paralar dökülüp cilt cazır cuzur soydurulur ya da evde bilinçsiz şekilde garip garip asitli maddelerle cilt zımparalanır, ardarda 5 farklı maske sürülür, kurutulur, kaynar su ve alkolle temizlenir, cildin iyice ağzına edilir..

    cilt bakımı bu değildir canlarım, sen her gün yağda yüzen pizza, patates, cips yersen, litrelerce kola içersen, sigaranın birini yakıp birini söndürürsen, kahveyi abartırsan yolan güzellik merkezi'ne kaşıkçı elması'nı bağışlasan yine de senin cildinden bir cacık olmaz, önce bunu kabullen.

    her gün belli bir miktar su içmek` :1,5-2 litre`, cildi kendine bağımlı eden manyak maddeler içermeyen basit ama kaliteli bir nemlendiriciyi düzenli olarak kullanmak, haftada 1 defa buhar banyosuyla gözenekleri açıp temizlemek, makyajı temizlemeden uyumamak, aşırı yağlı, tuzlu, şekerli gıdalardan olabildiğince uzak durup bol bol sebze meyve tüketmek, cildi maden suyuyla yıkayıp kurumasını beklemek (asla durulamamak) gibi son derece basit yöntemlerle kadife gibi sağlıklı ve esnek bir cilde kavuşmak hiç de zor birşey değil.

    cilt bakımına başlamak için yaşlanıp buruşmayı beklemeyin, sadece yüzünüze değil tüm cildinize iyi bakın, abuk sabuk yerlere kendinizi yoldurmayın akıllı olun. çünkü en değerli giysiniz cildiniz a dostlar.

    dersimiz bitti, dağılabilirsiniz.
  • hep mi sanat, hep mi bilim soruyorum ayol? bence erkekseniz ve gec yaslanmak istiyorsaniz da okuyun ayri mesele, de cinsiyet sosyalizasyonu dokusu beni yaniltmiyorsa biz bizeyiz bayanlar, ve bugun sapkadan yuz kremi yapan bir deryaymiscasina size genc kalmanin sirrini vermek icin buradayim.

    geri plan bilgisi vereyim az bucuk, yillarin clinique'cisiyim; hani makyajla goz kalemi ve dudak parlatici disinda cok isi olmayan biriyim ama bu cilt bakim urunleriyle oldum olasi aklimi kacirmisligim baki, saniyorum ve tabii ki annem sagolsun. neyse, sonucta 12-15 yas arasi haftada bir-iki, 15 yasindan itibaren her gun olmak uzere yuz nemlendiricisi kullaniyorum, cok da yararini gordum bu surekli bakimin, soyle diyeyim kismetse elli bes-altmislara geldigimizde seksen dokuz dogumlulari donumda salliyicam (delirmis). sizsiniz yaslaniyorsun kabul et, yahu zaten hepimiz ama oyle ama boyle olucez, oleceksek neden optimumu yakalayarak yasamayalim? sizi yenicem seksen sonu dogumlular!

    neyse, ozetle 12-18 su an adini hatirlayamadigim ama ustunde papatya resimleri olan bir krem kullaniyordum, 18'den beridir de clinique'in 3-step'ini kullaniyorum, yani yuz temizleyici, tonik ve sari nemlendiricisi. 27'ye kadar tik demeden devam etti ve cildime hep iyi geldi, yazlari spf40'a kadar cikan city block'a geciyorum ama marka tek bir lancome denemesi disinda hep ayni kaldi. fakat gel gelelim ki, 27 sonrasi bu krem islememeye basladi. simdi kafami bozmayin diye aciklamami da yapayim, bu islememe goruntu olarak degil, 25'ten bir gun almis gorunmuyorum, itiraz edene de girisirim, bu net. de, boyle bir nemlendirici kovasina batsam nemlenmemeye basladi sanki yuzum, cinnete kosmaya basladim ben de. ve hemen akabinde neutrogena antioxidant age reverse serisini kesfettim. neutrogena'dan para istiyorum, reklam metni gibi bir sey oldu bu ayol.

    diyecegim su ki, otuza merdiven dayamissaniz veya vardiysaniz, kuvvetle muhtemel yirmili yaslarda kullandiginiz kremler artik sizin icin dogru yuz kremleri degil. de, bir yandan da kozmetik piyasasi oyle yuksek butceli ki, akillara seza, yok shiseido yok lancester derken ozellikle elli yas grubu nemlendirici fiyatlari $irazeden cikmis durumda, 100ml nemlendiriciye 400-600 dolar arasi fiyatlardan bahsediyoruz, iste bunun 30yas grubu urunleri de 60-100 dolar (tek urun) arasi degisiyor.

    sadede gelmek gerekirse, neutrogena fiyatlari -en azindan amerika'da- sacmalama derecesinde ucuz. ho$, en azindan yuz nemlendiricisi icin clinique de ayni, zira bilinenin aksine o da amerikan markasi. soyle diyelim, bundan once clinique'in all about eyes kremini kullaniyordum ki su anda usa fiyati 33-38 dolar arasinda degisiyor (15ml), yanilmiyorsam tr'de 90 dolara yakin. hah, iste bunun ayni gramajdaki goz (15ml) ve gece (50 ml) kremleri 16 dolar, gunduz 20spf'si (50 ml) 18 dolar, tum set 50 dolar. kozmetikle ve ozellikle yuz bakimiyla biraz ilgisi olan hemen herkesin bilecegi gibi, bazi urunlerin 15ml'lik goz alti kremleri alinmiyor bu fiyata. konudan tamamen bagimsiz olmasa da bagimsiz, goz alti kremine baslamak icin cizgi olusmasini beklemeyin, bunlarin cogu protective amacli urunler ve 30 yas oncesi ya da 30'da baslanmasi tavsiye ediliyor, ki bir de soguk bir iklimde yasiyorsaniz ekstra dikkat etmeniz gerekiyor.

    bunun disinda genel cilt bakimi tip'leri: derya cilginlarindansaniz ivedilikle saclarinizla birlikte yuzunuze mayonez surmeye baslayin. son izledigimde tavsiye buydu, kendimi televizyonun onunde gozume kiwi perdesi inmis bicimde oturmus bulmaktan korkarak izlemeyi biraktim (yalan).

    1) sicak havlu kompresi: sinuzit gecmisiniz varsa ya da hasta olmak uzereyseniz de sahane geliyor. el havlusu buyuklugunde bir havluyu kaynar suya batirin, mumkunse ellerinizi haslamadan suyunu sikarak yuzunuze 10'ar saniyelik kompresler yapin. bunu en fazla iki tur ve her tur iki dakika olmak uzere devam ettirin, yoksa soyulmus kiraz gibi gezersiniz mazallah.

    isterdim ki daha ne artistliklerle dolu olayim ama bu kadar, urun kullanmak disinda tek numaram sicak havluymus meger, yazarken bunu anladim. bol su icme, sigarayi birakma, duzenli spor, antioksidanli urunlerle aklini kacirma, eti az sebzeyi bol tutma, kati yagi ve fast food'u, kafeini ve gazli icecekleri tamamen kesme de sahane sonuclar veriyor. dogal serotonin salgisi yaratacak durumlar olusturun, ne kadar mutluyum yaaaa diye bagirmak ise yaramiyor genelde yoga tavsiye ederim. edebimle bitiricem insallah bu entry'yi. ohh, cok sukur.

    edit: mayonez geyikti. derya ciddi ama (bkz: #14826934)
    edit2: papatyali krem kamille'ydi, martini'ye tesekkur ederim, vygotsky'nin the zone of proximal development cocuklari misali, birbirimize ipucu vere vere, hafizayi zorlaya zorlaya cikarttik.
  • ipek yastık kılıfı kullanmak da bir pasif bakım` :ben var bu terimi uydurmak` yöntemi olaraktan siz mışıl mışıl uyurken cildinizin ve dahi saçlarınızın bakımına yardım eder, yastık izi olup kızarmış bir cilt ve elektriklenip sen mars'a ben venüs'e moduna geçmiş saçlar yerine pırıl pırıl dingin bir cilt ve söz dinleyen saçlarla uyanmanızı sağlar. çok anlayışlı bir yastık kılıfı.
  • hani şimdi günümüzde estetik uzmanıyım şuyum buyum diyen, milyon katman makyajlı, boyum kadar pembe kırmızı tırnaklı çakma sarışın beyaz önlüklü hanımkızceyizlerimiz var ya bilmemne estetik centre larımızda..

    hani ne zaman bi şekilde sizi görseler.
    "ayyyy... cilt bakımı yaptırmıyo musun? bak ihtiyacın var ama.. gel haftaya sana bi peeling bi buhar banyosu bi nemlendirme bi bişiiiler yapalım" falan diye yapışırlar..

    hah..
    işte aman o kızlara sakın uymayınız!
    ben şimdiye dek, hernedense, hep uzak durmayı tercih ettim bu hanımkızların baskılarından, cilt bakımı dedikleri işlemlerden.. ve çok da mantıklı bir nedenim yoktu..

    bugün konuda hakkaten uzman bir profesör teyze ile istişare ettik bu mevzuyu.
    aman dedi aman!
    aman uzak dur çocuğum! tamamen zırva hepsi!
    ne buhar ne bişiy.. sakın yapma..
    cildin koruyucu ve esas sana lazım olan güzel renkli tabakasını inceltiyor o dandürük işlemlerin hepsi.
    sakın bulaşma..
    düzenli olarak temizle, nemlendir.. kafi!

    işte böyle siz sevgili hemcinsim sözlük okuyucularım..
    ben merak ederdim böyle mesafeli durmak taassup mu yoksa makul mu die..
    makulmuş..
    sizlerin de bilgisi olsun.
    öperim
  • guzellik merkezlerinde buhardi, sikmaydi vs. seklinde yapilan turunden siddetle uzak durulmasi gereken eylem.

    bi 6-7 sene once yaptirmaya basladim, 4-5 defa yaptirmisimdir su an suratima baktiginda yaptigi tahribati goruyorum. izler, izler ve izler arkadaslar. butun o siktirdigim birak sivilceyi siyah ve beyaz noktalar bile minik minik kahverengi iz seklinde kaldi.

    zaten kozmetik, gida, saglik, zayiflama bu sektorler sizi en hassas yerinizden vuruyorlar, rededemeyeceginiz teklifle geliyorlar, kanmayin.

    cilt bakiminin iki olayi var;
    temizlik ve akne tedavisi otesi yok.

    ve en onemlisi sizde sabir yoksa hic girismeyin. birakin daginik kalsin, gercekten daha faydali.

    bence cilt bakim setleri ve sivilce kremleri ne antibiyotik muamelesi yapilmali. baslayinca suresini tamamlamadan birakilmamali.
    cunku cildin dengesini acayip bozdugumuzu dusunuyorum.
    gidip kallavi bir markadan*** set alirsiniz yagli ve yagliya donuk ciltler icin bi de, adam gibi temizlemediginiz icin yagli taklidi yapan karma cildinizi o jel bi guzel kurutur, o tonik bi yandan mikro soyar, o nemlendirici de hayatta nemlendirmez. sonra zaten max. 1 ay kullanirsiniz sonra bir kullan bir kullanma o yarim sise durur. sonra hadi bir heves aylar sonra eskimistir bunlar diye yeni bir set alirsiniz. e ne olur? o cildin dengesi bozulur, ne yapcagini sasisirir siz de cildinizin icine scmaya devam edersiniz.

    akne tedavisi goruyorsunuz da aynisi. once doktor size bir krem* * * verir. 1 ay belki surer belki surmezsiniz, sonra akliniza geldikce surersiniz, o krem bi b.ka yaramaz. ya da duzenli kullanirsiniz 3 ay gecer, tik yok o kremi degistirtirsiniz, hadi baska bir krem. bu tutarsiz tedavinin sonu; alismis, kudurmus sivilceler. niye, cunku yine cildin dengesini bozdunuz, bi tedavi edip bi etmediniz.

    o zaman napicaz?

    o aldigimiz cilt bakim setini, gercekten aslanparcasi birsey aldiysak, adam gibi 6 ay kullanicaz. gun be gun. antibiyotik gibi. sonra bakicaz ne oluyor ne olmuyor.
    akne kremini bitirene kadar ya da doktorun soyledigi kadar, bir degisiklik olmasa bile kullanicaz. antibiyotik gibi yine gunu gunune.
    eger hakkaten duzenli olamiyorsak ki olamiyoruz, normal cilt icin olan setlerden alicaz hadi belki nemlendiricisini yagsiz alirsiniz, kafamiza geldikce temizlicez, arada peeling yapicaz. en azindan normal cilt icin olanlarin icinde bilesenler etkisiz olacagindan, cildin dengesini bozmazsiniz arada bir de temizleseniz, zaten birsey farketmiyor.

    nitekim oyle ya da boyle sabirli olucaz, spor, diyet ve cilt, hersey 3 aydan sonra kendini gostermeye basliyor, 6 ayda tam performansina ulasiyor, duzeldikten sonra 6 ay-1 sene boyunca ayni sekilde tutarsak kalici oluyor.

    ayrica urunlerinizi saticinin iyisinden alin. hakikaten bi yuzunuze baksin size ne iyi gelir ne iyi gelmez irdeleyen biri olsun bari. hatta tek markanin degil, coklu markalarin oldugu kozmetikci eczanelere falan gidin ki 'o markanin temizleyicisi size agir gelir, su marka olsun' vs gibi en azindan yonlendirilin. hatta dermatologuz ve kozmetikciniz ile sentez yapin.

    annelerinizin lafini dinleyin, vucut oyle cok oynamaya gelmez.
    ya da gelir de sonra sivilce izleri, catlaklar, bozulmus metebolizma, dengesi sasmis bir cilt de gelir.

    bu da boyle kisisel tecrubelerimden suzulmus bir entrydir.
  • lisa eldridge, çok popüler bir makyaj sanatçısı. ivır zıvır bir sürü ünlünün makyajını yapıyor. kadına en çok sorulan soru kendi cilt bakımını nasıl yaptığı. o da oturmuş bunun için bir video hazırlamış ve youtube amcaya yüklemiş. bahsettiği her ürünün adını da yazmışlar subtitle olarak. faydalı bir eser olmuş. kadının bahsettiği ürünlerin tam listesi aşağıda.
    burdan buyrun:

    lisa eldridge - my skincare - part one
    http://www.youtube.com/watch?v=mympcqahvt4

    cleansing - cleanser için:

    avene
    extremly gentle cleanser

    la roche - posay
    toleriane dermo - cleanser

    liz earle
    cleanse&polish - hot cloth cleanser
    liz earle
    instant boost skin tonic sprintzer

    dr haushcka
    cleansing milk
    dr haushcka
    facial toner

    eğer çok makyaj varsa, cleanser kullanmadan önce

    the organic pharmacy
    carrot butter cleanser
    veya
    nude cleansing facial oil

    sabah kalktığınızda eğer yüzünüz çok yağlıysa (her gün değil yani)
    environ
    claytach masque
    maske gibi kullanmıyor, yüzüne sürüp, ılık suyla duruluyor (oil removing face wash gibi kullanıyor yani)

    dermalogica
    skin resurfacing cleanser (her gün kullanmıyor, haftada 1-2 kullanıyor, içinde lactic acid var)

    çok çabuk temizlemek istiyorsanız, vaktiniz yoksa
    bioderma
    crealine h20 (adını sensibio olarak değiştirmiş)(make up off için de kullanılabilir)

    exfoliation için:

    dermologica
    gentle cream exfoliant
    lactic acid (10-15 dakika kalıyor, spot ları uzak tutuyor, haftada 1 veya 2 kere kullanıyor)

    dr brandt
    pores no more - vacuum cleaner
    glycolic acid (yukarıda ki gibi, bu acid daa etkili, vakti yoksa bunu kullanıyor, ama normalde yukarıda kini öneriyor)

    lisa eldridge - my skincare - part two
    http://www.youtube.com/watch?v=_bn1zrrcdue&nr=1

    face mask için:

    kışın:
    dr. andrew weil for origins
    mega-mushroom skin-calming face mask

    çok fazla kullanmadığı, arada sırada, çünkü cildinin kendi kendine çalışmasını durdurmak istemiyor?
    gatineau
    defi lift 3d - lift mask
    özel bir yere giderken örneğin önce exfoliator kullanıyor, sonrasında bunu kullanıyor

    serum:

    caudalie
    vino perfect radiance serum - complexion correcting

    alpha h
    vitamin power serums - vital c

    kışın nemlendirme:
    weleda
    wild rose moisture cream

    yonka
    fruitelia age-free-renewing lotion with aha's
    hem dehydrate yapıo, hem de aha lardan dolayı gözenekler için

    la roche posey
    effaclar k - daily renewal fluid

    çok dehydrated olduğu zamanlarda, sadece yanaklarında, hani kızarma gibi durumlar olduğundan,
    clinique
    redness solutions daily relief cream

    occasinally
    dr perricone
    hydrating mutrient mask
    bunu böyle evde kaldığında, eğer çok çok nemsiz kalmışsa, bir kaç saatliğine sürüyor, içinde zeytinyağı var

    geceleri
    geceleri night cream sürmeyi sevmiyor, yüzünde bir sürü ürünle uyuma fikri hoşuna gitmiyor

    kinara spa (in la)
    kinara lactic acid hydrating serum

    boots no7
    protect and perfect intense
    günes sonrası, lekeler vs, korunma için

    spot cream:
    demologica
    overnight clearing gel
    bunu sık sık kullanabiliyor, gece yatarken kullanıyor, spotları vs temizlemede çok iyi hem de gentle
    salsalic acid var içinde

    cream
    sk - ii
    eye treatment film
    bu ürün pahalı ama yerine içinde hyaluronic acid olan başka ürünler de kullanılabilir
  • ayrıca, yumurta beyazı ile doğal cilt bakımı için dr yasemin amato nun önerileri:
    http://www.caferuj.com.tr/…04/15/yumurta_beyazi_ile
  • evde de sebze, meyve ve vesairelerle yapabildiğimiz bişey
    http://www.sifaliotlar.org/…akimi/evde-guzelleselim
  • alternatif yöntemleri varmış, bakınız cübbeli hoca ne der:
    http://video.milliyet.com.tr/…si_1_43213.htm?auto=1
hesabın var mı? giriş yap