• buram buram amerikan propagandası kokan kitaplar yazan ancak yine de kendini okutmayı başarabilen bir yazar.
    kitaplarının gelişimi standarttır. başta 1 veya 2 adet öykü vardır ve genellikle kaybolan bir hazine, batan bir gemi veya düşen bir uçakla ilgilidir. kahramanımız * * hikayenin gelişimine göre önce güzel hatunla tanışır, 3-4 kere ölümden döner, bir şekilde dünyayı ele geçirmeye veya yok etmeye çalışan big boss etkisiz hale getirilir ve hazine bulunur.
    kitaplarında "mucize" kelimesi ve "ölmüş olduğunu düşündü" kalıbı çok geçer. ayrıca türkiye takıntılı bir yazardır, bir kaç istisna tüm kitaplarında laf arasında türkiye lafı geçer, sahara kitabında türk karakter bile vardır.
  • havada uçan,karada kaçan anasının koynundan kız kaçıran bir kahramana sahip kitapların yazarı.kübadan amerikaya bir duş teknesiyle geçmişliği vardır dirk pitt'in.james bond,mcgyver ve sherlock holmes karakterlerinin bir karmasıdır.motorlu motorsuz her aracı kullanır iyi dövüşür kadınları etkiler,don lastiğinden silah yapar ve gizemleri ustaca çözer yancısıda al giordinodur.cussler sonradan kurt austin adlı bir kahramanda yaratmıştır dirk pitte benzer onun mematiside joe zavala dır.
  • eğlencelik çerezlik kitapların yazarı. maceralarının çoğunda kurguyu geçmişten yola çıkarıp günümüze merak uyandırıcı bir şekilde bağlıyor (özellikle de "inka altını"nda), kitaplarından kazandığı parayı da güzel şeylere harcıyor.

    (bkz: #28079974)
  • altın kitaplar'ın 90'larda bastığı romanlarından elde kalanları real'de 4 liradan satışa çıkmış yazar. hepsinden aldım. 20 yıl sonra yeniden okuyalım bakalım bayram tatilinde.
  • geçmişte en favori macera yazarımdı. aslında hala bile eski kitaplarının hatırına en sevdiğim macera yazarıdır. 300-400 sayfalık kitaplarını 1 günde bitirdiğimi hatırlarım. sadece dirk pitt değil kurt austin'li maceralarını da 2007 yılına okudum ama klişeye bağladığı maceralar artık tat vermemeye başladı. en son cengiz han'ın hazinesi kitabını okuduktan sonra kitaplarını okumayı bıraktım.
  • modern deniz maceraları yazan yazar.kitapları moğolistan,isviçre gibi denize kıyısı olmayan ülkelerde geçse bile olay mutlaka deniz veya sualtı ile bağlantılıdır.kitaplarında olaylar hep belirli bir sıra ile anlatılmasına rağmen,her kitapta yerleşimlerin,düşmanların,karakterlerin kullandığı teknolojilerin değişmesi tekdüzeliği kırmaktadır.sahip olduğu klasik araba,koleksiyonculuk,tarih gibi hobilerini karakterleri üzerinden kitaplarına yansıtması ayrıca takdir edilesi bir yönüdür.20'den fazla kitabını okumuş bir olarak favori kitabım (bkz: kıskaç)
  • 1990 yılında türkiye'ye kitap anlaşması için geldiğinde çalıştığım otelde kalan, "siz ünlü yazar clive cussler mısınız? ben sizin hiçbir kitabınızı kaçırmam" dediğimde samimiyetle "yazarım ama ünlü müyüm bilmem, demek kitaplarımı okudunuz, teşekkür ederim" diyen, mütevazılığıyla kendisine hayran bırakan dünya tatlısı yazar.

    kitaplarında sık sık ortaya çıkan uzun boylu, atletik, sarışın, güzel kadın tipi gerçek hayattaki eşidir ve yazardan bir kafa boyu daha uzundur.

    edit: eşi bir süre önce kanserden ölmüş. cussler ustaya başsağlığı diliyoruz...

    2. edit: üç aşağıdaki entry'ye cevap: sözlükteki kadın hayranı benim...

    yıllar sonra gelen edit: clive cussler da vefat etmiş, yeni duydum. huzur içinde uyusun, güzel yaşadı. macera romanımı bir gün tamamlayabilirsem ona adayacağım.
  • kipa'da yeni kitaplarının 5,90 tl'ye satıldığını görmemle yeniden dönüş yaptığım yazar. dirk pitt'ten sonra okumayı bırakmıştım kendisini. ancak ucuza bulunca bi bakıyım dedim. yine sardı. yine tarihin dehlizlerinden soluksuz bir maceranın eşiğine taşıdı. kılavuz'u okumanızı tavsiye ederim.
  • bugün ki kitaplık temizliği gösterdi ki kendisi en sevdiğim yazarmış. (bkz: http://i.imgur.com/686fdxi.jpg) macera türünü seviyorsanız mutlaka okumanız gereken yazar.
  • bana kitap okumayı sevdiren yazardır kendisi. küçüklüğümde denk gelip kitabına başlamamla birlikte neredeyse bütün yazdığım romanlarını almışımdır. kitaplığımda özel bir yeri vardır. hepsini çıkış sırasına göre dizmişimdir. hobilerim gereği maceraya meraklı bir insan olarak kitaplarını okurken bütün o sahneleri yaşadığımı hissediyorum ve sıkılmadan oldukça keyif alarak okuyorum kitaplarını.
hesabın var mı? giriş yap