• çocuk bu dünya ağacının en güzel meyvesidir şüphesiz. ( her ne kadar bu dünya cehennem olsa da) insanın doğasında bir çocuğunun olması ve onun doğuşunu ve gelişimini izleme arzusu vardır fıtratında. evli ama çocuğu olmayan bir yazar olarak değil bekar otuz yaşına girmiş bir birey olarak hissediyorum bunları.

    iyi bir baba olabilir miyim soru işaretleri var elbette ama müzik, edebiyat ve sporla iç içe bir çocuk yetiştireceğim kuvvetle muhtemel.

    baba olmak için ise bir kadın gerekiyor kafana uyucak da uyacak, sözü nişanı tek taş pırlantalı ve nikahı öncesi alan çekimleri dron kameralı. rabbim kulların çok gereksiz gösterişler içerisinde ama şu yarattığın çocukların hepsini silip gitmekte akıl muhasebelerinden.
  • bu benim lan.

    10 sene sonra kendimi evli mutlu çocuklu görmek istiyorum.
    (bkz: kendime not)
  • tamam işte benim bu. senden çocuğum olsun istiyorum, gözleri senin gibi arada bakkala filan yollamak istiyorum.
  • küçük, aptal, cahil, bencil, bok dolu bir iblisin peşinden 18 sene* koşturmayı göze almış insandır.

    millet hayatının kıymetini bilmiyor yemin ederim.
  • 30una yaklaşmış insandır
  • hormondur o hormon. yahu bunların hepsi gerçekten hormon. evrimsel sürecin bize attığı en büyük kazıklardan. aslında insanın birey olması için çocuğunun olmaması daha güzel bir şey. ama bu demek değildir ki çocuğun olmazsa mutlu olursun. bu evrimsel ve hormonal oyunun farkına varan bazı tipler de direkt evlilik yolunu seçmiyor, ama hormonlar ooo biz kaybettik gidiyoruz demiyor. adam-kadın hayatı boyunca hormonlarının etkisinde kalacak :) yani hepsi değil de geneli diyelim mutlaka acaba evlense miydim, aa benim çocuğum olsaydı da bu kadar olurdu diyecek ulan en kötü benim çocuğumun tipi nasıl olurdu diye düşünecektir yani. ben de bilemiyorum mesela aklımı mı seçsem hormonları mı? ama evrim de sonuçta teknolojiyle aynı süreci izlemiyor, evrim geri kaldı bence. çocuğum olsun istiyorum insanının mutlaka çocuğu olur ne diyelim :) böyle şey de der bunlar ayy ufak ufak elleri ayakları olsun paytak paytak yürüsün, bana babaaaa desin, annneaaa desin :d heee o kadar kolaydı siz çok tatlı çocuk temalı youtube videoları izlemişsiniz. o gördüğünüz çocuklar alman elenanın ispanyol ferminanın, ingiliz selenanın çocukları? sen kimsin? ağrılı hatçe ığdırlı süleyman adıyamanlı abuzer hadi ordan :d -hiç kendimden bahsetmiyorum zaten :d
  • ureme sevdasini anlayamadigim tiptir. genelde bunu vasat tipler soyler cocuklar. misal ben cocuklari severim ozellikle zeka fiskiranlara bayilirim lakin cocuk sahibi olmayi dusunmuyorum bunun icin de bircok sebep siralayabilirim hepsi de mantik cercevesinde olur. birgun bir mucize gerceklesir ve her yonuyle beni buyuleyen asil bir bey karsima cikarsa ve dersem ki, ben bu adamin cocugunu tasimaktan gurur duyarim evet benim mustakbel esim ve cocugumun babasi bu olmali diye... o zaman isler degisir. hani oyle basit hoslanmalar efendime soyleyeyim, etkilenmeler falan yeterli degil birinden cocuk sahibi olmak icin, karsinda sapasaglam duracak dag gibi biri olmasi lazim.
  • kesinlikle bu ben değilim. hatta hayatım boyunca hiç bir şekilde çocuğum olsun istemiyorum.

    çok büyük sorumluluk. etrafımda çocuğu olan bir sürü insan var ve sabahtan akşama kadar kendisinin* peşinden koşturuyorlar. yoruluyorlar. stresleniyorlar.

    toplu taşımada rahat değiller. bütçeleri düşük olanlar özellikle bütçelerini buna göre planlamak zorundalar. bir nevi hayatları bitiyor. ne çiftler artık birbirlerine vakit ayırabiliyorlar ne de mutlu ve boş bir anları oluyor. tamamen dolular.

    ben özgürlüğüme, keyfime düşkün biri olarak bu sorumluluğu hiç bir şekilde kaldırabileceğimi düşünmüyorum. bana fazla.
  • dna'sını sonsuza kadar koruyamayacağını bilmektedir. tek çözümü, parça parça, dna'sını yeni doğanlara aktarmakta olduğunu görmüştür. her hayvan gibi, o da gereğini yapacaktır.

    hangi dna'nın kıymetli olduğuna zamanı gelince doğal seçilim karar verir. o yüzden de her yeni doğan, iki ayak üzerinde yürüyüp konuşabilen her hayvan kıymetli değildir.
hesabın var mı? giriş yap