• çocukları boğuşmayan ama stage-diving veya pogo yapan ailedir.

    https://vine.co/v/elej2qnfpa0
  • küçükken hem kuran kursuna gidiyordum, hem iron maiden dinliyordum.

    şimdi kuran da okumuyorum, iron maiden da dinlemiyorum
  • ... ardından kendisini kurban kesim işlemlerinin devam ettiği alana götürdüm.tüm ahali bahçede toplanmıştı.
    babamın elindeki bıçağı fark etmesiyle birlikte gözleri döndü... fırtına gibi, hışımla üzerine atıldı... aleti kaptığı gibi zavallı hayvanın tepesine atladı... işi bittikten sonra üzerindeki kanı hayvanın postu üzerine silerken arkasından dehşet içerisinde yaklaştım... berrak metal üzerinden buz tutmuş gözleri parıldayarak yansıyordu...neden sonra o kısık gözler ile bana döndü ? kesik kesik nefes alıyordu... bıçak elinde üzerime doğru dikiliyordu... tedirgin olmuştum;

    " dur bedirhan biz din kardeşiyiz " dedim iki kolumu yanlara doğru gayri ihtiyari açarak...

    tam üzerime hamle yaparken bileği kulaklarından sarkmakta olan son teknoloji earphone'larına takıldı ve gerilen kablo takıldığı yerden çıktı... tüylerim ürpererek tanık oldum korkunç hakikate; the freezing moon çalıyordu walkman...

    " gerekeni, yani emredileni yaptım " dedi... " sorun yok "...

    ardından yavaş yavaş nefeslendi, ve kendine gelebildi sonunda...meğerse ailesi çocukken klasik müzik yerine early black metal dinletmiş..!
  • ben stoner doom dinletiyorum. baba bong çok pislenmiş bi yıkasan artık demeye başladı kerata.
  • (bkz: kurma komik hikayeleri gercek sandigindan begenemeyen yazarlar)
  • bir iyi, bir de kötü uygulama sahibi aile
  • annem arada namaz kılardı, ramazanda olduğu kadar orucunu tutardı, babamın konuyla pek bir ilgisi yok. bana kimse şu duayı öğren demedi, kuranı aç oku demedi, zorlamadılar. lisede izmir'in sağlam metal tayfasıyla takılıyordum, üniversitede bir dönem alkolizme yaklaşan deneyimlerim oldu. sonra ne mi oldu?

    alkol hayatımdaki önemini kaybetti, hala haftada, iki haftada bir kez içiyorum. ama kuranı okudum, farklı çevirilerden 5 kez okudum. farkettim ki bana kimse bir şey sokmayacak, yanmayacağım, ilk kez islamı sevdim. arada namaz kılıyorum, ramazanda becerebildiğim kadar oruç tutuyorum. ve bu sevgi ailem korkutmadığı için oldu. ailesi tarafından dualar öğretilmiş kaç kişinin bilinç altında bir korku yoktur ki? akli yeterliliğin yoksa öğrenmemende bir sakınca yok zaten, akli yeterlilik de malesef yasada yazdığı gibi 18 yaşında olmuyor herkesde.
  • ağır günah işlemektedir.
  • gidilen kurs kuran kursu değil kur'an-ı kerim kursu olacak.önce hangi kursa gittiğini bileceksin.sonra ötekileştirme yaparsın.
  • benimkiler gibi beş lira karşılığında ayet el-kürsi öğretmelerinden iyidir.

    keşke o zamanlar arapça dua öğrenmemi sağlamak yerine, kuran'ı anlayarak okumam için teşviklerde bulunsalardı, metal dinleyip, siyah giyinip, kedilerle falan daha erken yaşlarda ayin yapabilirdim.

    valar morghulis.
hesabın var mı? giriş yap