• bazı çocuklara büyükbabaları her yıl başında oyuncak ayı alır, her yılbaşında tandanslar değişip teknoloji geliştiği için oyuncak ayı daha büyük ve daha süslü olur...çocuk da bunun böyle sonsuza kadar devam edeceğini düşünmeye başlar. bir oyuncak ayının maximum ne boyutlara ulaşabileceğini,vasaire...bazı çocukların ise oyuncak ayıları olmaz küçükken, biraz büyüyünce çok şirin bir tane edinir adını da beyefendi koyarlar.
  • çok dayanıklı olur oyuncak ayılar bebekler gibi narin yada süslü olmadıklarından iç raatlııyla atılıp tutulurlar havalara yerlere yıllar geçsede pek bişi olmaz.
    ama plastik göze ve buruna sahipse mutlaka kopar bi gün.genelde anne-baba bulup yapıştırır düşen parçayı.o da olmazsa gün gelir dikişleri filan patlar.ağlanır arkasından bi süre ama sonra unutulur,koyulur bi kutuya.
  • kucukken acaip buyuk sandigim, buyuyunce hayal kirikligina ugratan oynama nesnesi. hatta oyuncak.
  • dedemin beni ilk gormeye gelirken getirdigi ilk oyuncagım, mavili sipsirin ici ufacik straforlarla doldurulmus ayıcık... sonra onu gorur gormez anneannemin "el kadar bebek kocaman(!) oyuncakla nasil oynasin" diye kızıp yarısı kadarını aldıgı, sarı, bastırınca öten ikinci oyuncagım... sonra araya giren sürülerce baska oyuncak.. ve bir gun dedeme "oyuncak kedi isteriiimm" diye tutturmam sonucunda gunlerce arayıp bulunamayan kedinin yerine alınan son sevgili oyuncak ayım... ayıcıklarıma olan askım bir pazar gunu cenk korayın "tele kutu" yarısmasındaki hediyelerden biri olan devasa ayıyla son bulmus ve o ulasılmaz yaratıga platonik sekilde devam etmesine neden olmustur.
  • bizimkiler sökülürdü, bazen içindeki malzeme dışına taşar, bazen gözleri kopup düşerdi, o zaman yırtık yerleri dikilir, gözlerinin yerine düğme falan konurdu. bu ille parasızlıktan yapılan bir iş değildi, o zaman bir şey bir kere alınır, kullanılırdı. o yüzden çocukluğum boyunca sevebileceğim bir oyuncak ayım oldu benim.

    şimdiki oyuncak ayılara birşey olunca atılıyor, yenisi alınıyor. bu nedenle bir çocuk çocukluğu boyunca sevebileceği bir oyuncak ayıya sahip olamıyor. sevmeyi değil tüketmeyi öğreniyor daha çok. ne anladım ben o oyuncak ayıdan.
hesabın var mı? giriş yap