• leonardo da vinci'nin hidrolik, suyun hareketi, ayrıca jeoloji ve astronomi üzerine bazı çalışmalarının yer aldığı defter. bill gates tarafından satın alınmıştır ve onun özel koleksiyonunda yer almaktadır. galata köprüsü ile ilgili taslakları bu defterde yer almaktadır.

    (bkz: galata köprüsü/@2tam1bolu2)
  • 1994'te bill gates'in aldığı bu kitap şu anda dünya üstünde şimdiye kadar satılan en pahalı kitap konumundadır. 30 milyon 800 bin dolara satın alınmıştır. bu kitabın türkçe baskısı ise leonardo'nun defterleri ismiyle 2010 yılında arkadaş yayınları aracılığıyla türkiye'de piyasaya sunuldu. fiyatı ise biraz tuzlu, 67 tl.
  • bill gates kitabı aldıktan sonra taratıp windows 95 ekran koruyucusu yapmış.
  • 1994 yılında leonardo da vinci’nin yazdığı 30 bilim makalesinin toplandığı ve bill gates tarafından 30.8 milyon dolara açık arttırmada alınan defter.

    hidrolik, suyun hareketi, ayrıca jeoloji ve astronomi üzerine bazı çalışmalarının yer aldığı defterde galata köprüsü ile ilgili taslaklar var.
    windows 98 olarak hatırlıyorum ekran koruyucuyu.
  • 1980 yılında sanat koleksiyoncusu olan armand hammer'ın 5.1 milyon dolara satın aldığı,1994 yılında ise windows'un kurucusu bill gates tarafından açık arttırmayla 30.8 milyon dolara satın alınan, dünyanın en pahalı kitabı.

    bill gates’in floransa’daki uffizi galery’ye bir süreliğine ödünç verdiği yazma eser, leonardo da vinci’nin 500. ölüm yılı anma etkinlikleri için 2019 yılı boyunca dünyanın belli başlı müzelerinde sergilenecek .

    72 sayfadan oluşan el yazması eserde, da vinci’nin aralarında ay'ın güneşten neden daha soluk olduğu, en iyi köprü nasıl inşaa edilebileceği gibi jeolojiden coğrafyaya çok sayıda konu hakkında el yazıları bulunuyor.
  • paskalya bayramından önceki cumartesi günü, alışkanlığı üzerine evlere kutsal sudan serpmek üzere dolaşan bir rahip, bir ressamın
    atölyesine gelmiş. bazı resimlerin de üzerine su serpmeye başlayınca ressam öfkelenerek bunu neden yaptığını sormuş. rahip bunun bir
    gelenek olduğunu, bunu yapmanın onun görevi olduğunu, kendisinin yararlı bir iş yaptığını, böyle yararlı bir iş yapanın, karşılığını da aynı ölçüde, hatta daha da büyük oranda alacağını, tanrı'nın,
    yeryüzünde yaptıgımız her yararlı iş için bizi bunun yüz katı ile mükafatlandıracağını söylemiş. ressam, rahip çıkana kadar beklemiş ve
    pencereye giderek büyük bir kova suyu rahibin başından aşağı boşaltmış. ressam rahibe şöyle seslenmiş: '"kutsal suyu benim resimlerimin üzerine döküp resimlerimi harabederek yaptığın iyilik için
    tanrı seni, yüz katıyla mükafatlandırdı."

    (bkz: leonardo da vinci)
  • ismini ingiltere'nin leicester şehrinden alan leanordo da vinci kitabı. leicester kontu thomas coke'un kitabı 1719'da satın almasıyla birlikte codex leicester * ismiyle anılır. da vinci'nin ölümünün 500. yılında (1994) kitabı bill gates satın alır. 30.8 milyon dolar fiyatla gelmiş geçmiş en pahalı kitap ünvanını elinde tutar. esasen kitaptan çok bir not defteridir. da vinci'nin 1506 ile 1510 arası tuttuğu 72 sayfalık not ve çizimlerden oluşur. astronomi, mekanik, botanik, mimari ve matamatik üzerine bir takım karalamalar (!)diyebiliriz. codex, bill gates'in eline geçtikten sonra taranıp digital olarak paylaşılır. ayrıca eser amerikan müzelerinde bill gates efendinin rızasıyla mütemadiyen sergilenmektedir.
  • bill gates el yazımı olan bu kitabı 1994 yılında 48,4 milyon dolara satın aldı. dünyanın en pahalı kitabıdır. yazar leonardo da vincidir.
hesabın var mı? giriş yap