• trans bi ablamızın alt right, jordan peterson, incel abiler filan hakkında konuştuğu ilginç bi youtube kanalı:

    https://www.youtube.com/user/contrapoints
  • sözlükte niye hala muhabbeti dönülmediğini anlamadığım homoqueer.

    iyi saydırır.
  • çok ilginç bir stili olan ablamız. baya kendisine adanmış kült gibi bir fanbase'i mevcut.

    ayrıca bilinçaltı süper bir yer bence.
  • leftist youtuberlar arasından muhtemelen en popüleri olma yolunda ilerleyen alt right, anti sjw, centrist, racist, nazi vs her türlü faşizme yönelimi olan topluluklara oldukça iyi araştırılmış ve düşünülmüş felsefik/politik argümanlarla ağzının payını veren müthiş solcu feminist kadın.

    bunu seven bunu da sever:
    https://www.youtube.com/…l/uc2pa-akmvpu6nkcgtzq_rkq (bkz: philosophy tube)
    https://www.youtube.com/user/hbomberguy (bkz: hbomberguy)
    https://www.youtube.com/user/petercoffin (bkz: peter coffin)
  • natalie wynn adlı, felsefi - siyasi - dilbilimsel videolar yayınlayan bir vlogger , eski bir akademisyen.

    adılların kullanımı hakkında ben shapiro'yu eleştirdiği video muazzam .
  • why i quit academia videosu ile geçen yıl tanıdığım, resmen gözümüzün önünde ünlü olan, youtube'de tek başına savaşan büyük insan.
  • geçtiğimiz günlerde keşfettiğim queer youtube kanalı. içerik *biraz ağdalı bir dille sunuluyor, videolarda değinilen konuların yabancısı olmamama rağmen bazen takipte zorlanıyorum.

    lakin her bir video tek tek sömürülesi. parti kur oy verelim natalie reis.
  • sanırım şu sıralar takıntılı halde izlediğim, lefttube ya da bread tube üyesi youtuber.
    bana vizyon katmış, sosyal adalet konusunda önemli fikirler kazanmama yol açmıştır. 21. yy da oluşan akımların, sağın ve aşırı sağın yükselişi hakkında çok ilginç içerikler üretmektedir. kadın nefret gruplarından, faşist sosyal medya yapılanmalarına, 4chan' dan reddit'e bir çok mecrayla ilgili bilgi edinmemi; üstünkörü bildiğim bu yerler hakkında önemli görüşler edinmemi sağlamıştır.
    bir çok karakteri barındıran ve hepsi kendi tarafından oynanan bir evreni vardır.
    beni çeken kısmı, "solcu" bireylerin karışık cümleleri ya da sıkıcı içeriği yerine -ki bir aralar benim de içinde bulunduğum grup- ; daha basit, görsel ve eğlenceli bir içeriğe sahip oluşu.
    kendisi çok eskiden beridir youtuber olmasından mükevellit, trans bireylik süreci de kameraya yansımıştır. buna röportajlarında sıkça değinir. buna karşın, aşırı sağ izleyicisi de olan natalie, trans kadın ve solcu kimliğine rağmen bu bireylere ulaşmıştır. bence bunun sebebi, nefret kusan veya sinirli söylemler yerine daha anlayışlı ve bu insanları anlayan içerikler üreten biri oluşu.
    tek başına her şeye koştuğu için, videolarını ayda bir olarak sabitlemiştir. son bir yıldır trans konuları üzerine yoğunlaşmıştır. son videosu "transtrenders" ı yayınlamadan önce twitter ve instagram hesabından bu konuda çok fazla içerik yayınladığını yeni bir konuya geçiş yapacağını söylemiştir. bir buçuk aydır hevesle bekliyorum kendisini ...
    türkiye'nin de böyle bir bireye ihtiyacı var bence. böyle birini bilen varsa yeşillendirsin.
    bazen bende mi denesem ulan diyorum ama onun kadar zeka ve bilgiye, hele hele özgür ortama hiç sahip değilim.
  • mizah ve anlatım yeteneği ile felsefi düşünebilme yetisini birleştirmiş nadir insanlardan; bunu bu kadar geç de olsa keşfetmemde emeği geçen tüm alt-right propagandaya teşekkürler; siz olmasanız bu applayı hiçbir zaman feedimde göremeyebilirdim. bu arada klasik youtube videosu akışı beklemeyin, daha çok sivri dilli bir edebiyatçı denemelerini çeşitli görsel&işitsel materyallerle destekleyebilse ortaya ne çıkardı sorusunun cevabı. sadece argümanını sunmakla kalmıyor karşıdan gelebilecek ve bugüne kadar gelmiş her eleştiriyi de bir bir iyi düşünülmüş ve sağlam tezlerle yanıtlıyor hem de bunların hepsini az ve öz tutup sıkmadan yapabiliyor, neyse ben aşık oluyorum galiba.
    https://www.youtube.com/watch?v=gjw4-cozt8a
    https://www.youtube.com/watch?v=ar7ryg1w_iq
  • bi süredir birtakım gereksizler tarafından "cancel" edilmeye çalışılan (bkz: cancel culture) youtuber. güya non-binary fobikmiş.
hesabın var mı? giriş yap