• 3ds max icin hazirlanmis, cinema4d ve maya versiyonlari ise yolda olan ücretsiz (simdilik), vray'e göre kullanimi daha basit ama gene de etkili render motoru.

    fiyatlandirma icin su linkte göz atilabilir: https://corona-renderer.com/…g/prices-release-date/

    özet olarak: iki farkli paket bulunmakta; aylik 29.99 euro veya ömür boyu lisans icin 449 euro (her güncelleme icin ayrica ödeme yapilmali)

    vray'in ücreti ise 995 dolar.

    vray'den daha hizli oldugu yönünde söylentiler var. bizzat test etmedim fakat neredeyse vray'e göre 2 kat hizli olduguna dair karsilastirmalara rastladim. fakat belirtmek gerekir ki piyasadaki tüm islemcileri simdilik desteklememekte ve amd tabanli eski islemcilerde bir takim problemler oldugu söylenmekte.

    corona renderer ile yapilmis renderlara su adresden ulasilabilir: https://corona-renderer.com/…dex.php/board,3.0.html
  • yunanistan'daki mali krizden dolayı ödeme zorluğu yaşayanlara, yunanistan'da ikamet ettiklerini ispatlarlarsa geçici olarak bedava olan render motoru.

    anasını satayım ortadoğu'ya euro üzerinden her türlü geçirin, avrupalı iki sorun yaşasın hemen bedava.

    (bkz: adaletin bu mu dünya)
  • kendileri unbiased renderer kategorisine girer.
  • corona render motoru prag'da çek teknik üniversitesi'nde ondrej karlík tarafından solo bir öğrenci projesi olarak 2009'da geliştirilmeye başlandı. ondrej, eski cg sanatçısı olan adam hotovy ve prag charles üniversitesi'nden doçent ve araştırmacı jaroslav kriivánek ile birlikte bir şirket kurduktan sonra corona render motorunu ticari bir proje olarak piyasa sundu.

    rusların yaygın olarak kullandığı bu render motoru ile realistic sonuçlar almak vray'e göre daha basite indirgenmiştir. 1.5 ( hotfix 2 ) sürüme ile corona render motoru oldukça zenginleştirilmiştir. 3ds max, cinema 4d ve maya versiyonları da bulunmaktadır.
  • ağustos 2017 itibariyle chaos group bünyesine katılmış render motoru. corona'nın yaratıcısı render legion ekibini de transfer etmişler. biz corona'nın gelişimine yardım edeceğiz; render legion vray'in gelişimine yardım edecek diyorlar.
    kaynak
  • gerçekçi bir kalite sunuyor renderlarda hız konusunda da vrayi geçmiş bulunmakta
  • v-ray illetinden geçince inanılmaz arınma sağlayan 3d render motorudur.
    kullanım olarak v-ray ile benzerlikler sunmakla kalmayıp herşey daha pratik,hızlı ve kolaydır. kanaatimce problem olarak görülebilecek tek yanı var oda “forest pack” gibi eklentilerle bire bir materyal uyumu olmaması. sanıyorum “corona 2” adlı versiyonda bu gibi uyum sorunları çözülmüş.
  • 3ds max'te texture bake ederken normal map elementinde sorun çıkaran render motoru.
  • render alırken cpu kullanımı yüzde yüz olmasına rağmen arka planda işlem yaptıran harika render motoru
  • 4. sürümüyle harika olan render motoru. v-ray ekibine katıldığından beri performansı baya arttı.
hesabın var mı? giriş yap