• avrupa birliği, abd başkanı biden ve avrupa konseyinin talebi. link

    patentin askıya alınması demek, ücretsiz kullanmak değil. beceri ve imkanı olan ilaç şirketlerinin lisans ücreti vererek üretim yapması, böylece aşı kapasitesinin kısa sürede birkaç katına çıkması, ölümlerin durması, pandeminin de bitmesi demek.

    aç gözlü aşı şirketleri istemese de ipe ipe gerçekleşecek olan durum. amme hizmeti değil, parası karşılığı üretim becerisi olan tüm aşı şirketleri aşı üretebilecek. "hayrına üretmiyorlar" diyen gerizekalılar, lütfen anlayın artık patentin askıya alınması ücretsiz açmak değil, lisans ücreti karşılığı kullanım demek.

    patentler askıya alındığı an gelecek 5 yıl tüm dünyaya yetecek aşı 6 ay içinde üretilecek. biontech gibi firmaların da derdi bu, dünya pandemi ile ateş içindeyken aşıları satmak, çünkü onlar da biliyor 1-2 sene içinde pandemi bitecek.

    uğur şahin'in serveti. 4.3 milyar dolara ulaştı. el insaf be adam. keza şirketin diğer ortağı eşinin de 2 milyar doları olsa... güzel para. bu yaştan sonra harca harca bitmez.

    hindistan'da her gün resmi rakamlara göre 400000 hasta oluyor, gayrıresmi rakamlara göre günde 10000'den fazla kişi ölüyor.

    avrupa birliği, biden, dünya sağlık örgütü, sınır tanımayan doktorlar ve femen olmak üzere tüm güçlü kurumlar patentlerin askıya alınması çağrısı yapıyor.

    uğur şahin'e son çağrımdır.
  • " askıda aşı " kampanyası.
  • mrna aşısı yapmayı oralet yapmak sananlarla onları sığır gibi güden siyasilerin ve sjw'lerin sanrısıdır.

    patentler kalkmayacak buraya net bir biçimde yazıyorum. zaten kalksaydı da önümüzdeki 1 sene aşı üretimine hiç bir katkısı olmazdı.

    bu konuda bir bok bilmeyenlerin dolmuşuna binmemek lazım.

    edit: baslik trol ama bu kafada adam çok.

    edit2: çokça tartışıldığından başlığın bu kadar yürüyeceğini tahmin etmiyordum ama madem şukela'da üst sırada biraz da bilgi verelim.

    (bkz: #121830745)

    https://www.vox.com/…er-moderna-johnson-astrazeneca

    https://www.diken.com.tr/…dirilmasi-kotu-bir-fikir/

    https://www.reuters.com/…accine-192-bln-2021-05-06/
  • aşı üretenler hayır kurumları değil asıl amaçları kar elde etmek olan şirketlerdir.
    patentlerin kalkması demek gelecekte benzer bir salgın olduğunda kimsenin aşı/ilaç bulmak için uğraşmaması demek olacaktır.

    aşı bulamayan temin edemeyen ülkelerin sorununu çözmek aşı şirketlerinin işi değildir.
    asla olmayacak ve olmaması gereken iddiadır.
  • askıya alınmak yerine bedeli karşılığı hindistan gibi ülkelere üretim izni verilebilir. böylece sermayenin cahil insanlardan eğitimli insanlara akışı engellenmemiş olur.

    hindistan saçmasapan silahlara para harcayacağına uğur şahin o paralar ile kansere çözüm üreterek insanlığa daha fazla katkı sağlayabilir.

    tanım: haksız ve zararlı bir taleptir.

    edit: imla
  • ön edit: bak arkadasim adam diyor ki sadece patent degil teknolojiyi, üretimin her asamasini bunlara ögretmemiz gerekiyor, bu bilgiyi paylasmamiz. sen bu tesisleri afrikada, asyada kuracaksin sonra kalkip elin rüsvetci adamlari bu teknolojiyi üc kurusa cin'e, kore'ye satacak. buna engel olabiliyor musun? sen kalkip cin devletini patent haklari konusunda sikistirabilecek misin? ulan daha düne kadar asyalilari fuarlara almiyorlardi adamlar fuardaki tanitilan arabayi o arabayi üretecek firma fabrikadan cikarmadan evvel seri sekilde üretiyorlardi.

    her sene milyonlarca insan kronik yetersiz beslenmeden ölüyor, kim kalkip diyor ki yiyecek bedava olsun? adamlarin bir mülkiyet haklari var sen kalkmis dünyanin en vahsi kapitalist ülke baskani sanki insanligi düsünüyormus gibi "biden" dedi diye tatava yapiyorsun. biden'in sikinde mi dünyada kac kisi öldügü?

    bunu en cok isteyen orta dogu kafasindaki dilenciler. evet evet bildiginiz dilenci. elin almani, rusu artik hangisiyse ugrassin asiyi teknolojiyi bulsun ama para kazanmasin. neden? cünkü fakir ülkelerde insanlar ölüyor. e sen simdiye kadar sizi sömüren hükümete sesinizi cikarmayin, bu sözde fakir ülkelerde gelen giden politakacilar, diktatörler dünyanin en zenginleri arasina girsin halki cahil ve ac biraksin ama söz konusu bilim teknoloji olunca insanlari acimasizlikla suclayin.

    reisci insanlar sadece türkiye'de yok, bu asilari temin edemeyen veya asi bulamayan ülkelere bakin hepsinin basinda bizimkine benzer insanlar var.
    üstelilk baslikta aciklandigi gibi patentleri kaldiriyoruz dediginizde herkes evinde asi üretemeyecek, asi üretimine bir katkisi yok. 128 milyar dolara ne kadar asi alinir mesela? fakir degilsiniz sadece dilencisiniz.

    edit: yav he amk he mrna asi teknolojisinin her adimi paylassin adamlar, isterseniz bu teknolojiyi cine altin tepside verin. adamlar devrim niteliginde asi teknolojisi gelistirmis dilenciler gelmis patentleri, teknolojiyi paylasin diyor. bunu isteyen ülkelerin avrupada veya amerikada olmasi "ortadogu dilencisi" kafasinda olduklari gercegini degistirmiyor. amerika'nin yaptigi götverenlik de ayri mevzu, sen asilari toparla, yurtdisina satisini falan yasakla, kendi halkini asila ve kenara depola o asilari ondan sonra kalkip "biontech kaldirsin patenti" yarrami alirsiniz affedersiniz.
  • abi siz aptal mısınız?

    "bunu isteyen ortadoğu kafasındaki dilenciler" diyor herifçioğlu.

    son bir hafta içinde avrupa konseyi, avrupa birliği, abd başkanı biden ve dünya sağlık örgütü bu talepte bulundu.

    he ortadoğu kafası he... sizi ırgat yerine koyan çok olur bu kafayla.
  • özel sirketlermiş, işlerine karışılamazmış. devletlerle kirli anlaşmalar yapıp savaşlara neden oluyor taptığınız şirketler. rüşvet verip imtiyaz sağlıyorlar. borsada manipülasyon yapıp yine vatandaşın parasını cukkalıyorlar. türkiye'deki 5'li çetenin yüzlerce muadili var dünyada. kendi çıkarları için hukuk ve demokrasinin içine etmekten rahatsızlık duymayan yapılar bunlar. çevreye, doğaya verdikleri zarar, hayvanların habitatlarının mahvedilmesi vb. günahları saymakla bitmez. ama mevzu onlara gelince ya özel şirket karışamaz devletler. kusura bakmayın ama bal gibi de karışır. 2 senedir tüm dünya perişan haldeyken milyonlarca insanın hayatı 2 patronun keyfine bırakılamaz.
  • bakın çok enteresan abd gibi kapitalizmin merkezi bir ülkenin yönetimi bile içinde bulunduğumuz duruma kapitalizmin çare üretmekten aciz kaldığını anlayıp ondan ödün vermeyi savunuyor, ama kapitalist normlardan beyni yıkanmış bazıları "bunu savunanlar ortadoğu kafasındaki dilenciler" falan diyebiliyor. şurada söylemiştim söyleyeceğimi daha başka birşey de söylemeye gerek görmüyorum.

    edit: rusya ve çin'in kapitalist olmadığını iddia eden var abi, insan gerçekten hayret ediyor.
  • verin parasını, versinler lisansı. neyin tatavası anlamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap