• bazı verilere göre 1 2
    3 4 covid-19'un özellikle çocukları çok az derecede etkiledikleri rapor ediliyor.

    new england journal of medicine'de yapılan bir araştırmada, koronavirüsün "çocukların enfekte olma olasılığının düşük olduğunu veya enfekte olması durumunda yetişkinlerden daha hafif semptomlar gösterebileceğini" anlatıyor.

    çin'deki koronavirüs vakaları üzerinde yapılan bir başka çalışmada , 8 aralık 2019'dan 6 şubat 2020'ye kadar virüs bulaşmış olan bir yaşın altındaki sadece dokuz bebeği tespit etti. bebeklerin hiçbirinde ciddi komplikasyonlar olmadı veya yoğun bakım gerekli değildi, bu yüzden araştırmacılar bazı bebeklerin her zaman fiziksel semptomlarda ortaya çıkmayan virüs vakaları olabileceğini öne sürmüştür.

    bağışıklık sistemi daha düşük olan 0-10 yaş gurubunun ölüm oranı yetişkinlere nazaran kaydedilmiş 1 tane. o da lösemili vir hasta olduğu not düşülmüş .

    neden az görüldüğü üzerine düşünülesi ve araştırılası bir konu. bilgisi olanların konuya açıklık getirmeleri güzel olur.

    edit: çaylak bir arkadaş olayın ace2 proteininden kaynaklandığı söyledi. covid-19 virüsünün bu proteine bağlanarak çoğaldığını ve bu proteinin çocukluktan yaşlılığa kadar arttığını. anladığım kadarıyla çocuklarda bu protein daha az olduğu için çocuklarda çok fazla çoğalamadan etkisiz hale getiriliyor.
  • sebebi aslen virüsün çin malı olmasıdır.

    hani böyle tükenmez kalem alırsın iki cümle sonra tükenir,
    tornavida alırsın vidayı açarken ucu körelir ya onun gibi.

    virüs diye, toplumu tümden yok edeecek diye alıyorsun, içinde çocuklar ve gençler için olan kısım eksik.
  • insanların rehavetinin sebebidir.

    yaşlıların daha çok ölmesi insan psikolokisinde sineye çekilebiliyor belki de..

    eğer haberlerde şurda burda bu virüs en çok çocukları vuruyor deseydi, bugün iş yerimde değil istifa etmiş bir şekilde evimde olurdum, bundan eminim.
  • teşekkürler yalan haberler!

    medyada çocukları nasıl olsa etkilemiyor yalanını bol keseden sıktıkları için oğlumun tedavisine iki hafta geç başladık.

    araştıralım bakalım covid sonrası ortaya çıkan mis-c hastalığı kaç çocukta görülmüş? kaç vaka ölümle sonuçlanmış? kaç çocukta kalıcı hasar kalmış?

    türkiye’de bu hastalığı görünce tanıyabilen kaç hekim varmış?

    iki hafta! iki hafta boyunca 39’dan inmeyen ateş. dört doktor, iki hastane, bir muayenehane, iki şişe antibiyotik, sayısız ateş düşürücü ve asla konulamayan tanı…

    nihayet bu hastalığın adını koyabilecek bir hekimin muayene ücreti bin lira! 1000 lira! bin lira verebiliyorsanız mis-c tanısını ve tedavinizi satın alabilirsiniz. veremezseniz geçmiş olsun. son derece tehlikeli ve ölümcül bir hastalıkla bol şans!

    konuyla ilgili yayın, çalışma nerede? pandemi haberlerine bayıla bayıla atlayan medya nerede? neden çocuk doktorları bu hastalığı görünce tanımıyorlar?

    covid geçiren çocuğunuz bir ay sonra alakasız hastalık belirtileri gösteriyorsa şüphelenin lütfen. şüphelenin ki gözden kaçmasın. geç olmasın. covidi bildiğimiz gibi bu hastalığı da bilelim.

    (bkz: mis-c)
hesabın var mı? giriş yap