• creed'in 2007 yılında çıkan hindistan cevizi ve lime notası ağırlıklı parfümü. creed markası parfüm yapımında doğal hammaddeler kullandığı için üretim yılına göre aynı parfümün kokusu farklı olabiliyor bu yüzden iyi bir batch yakalarsanız kendinizi plajda hissettirebilecek kadar güzel ve doğal bir parfüm.
  • elimde yaklasik 30 ml kadar bulunan parfüm. kullanmak icin yazi bekliyorum. satin almak isteyen olursa da aklimdaki fiyat 350 tl.

    dekant halde de satabilirim. 5ml 50 tl.
  • limon, hindistan cevizi ve zencefil notalarının burnuma çarptığı ferah, temiz ve teninizden güneş açtıran bir parfüm (değişik bir tabir oldu biliyorum ama gerçekten sanki teninizden güneş ışınları yayılıyor etrafa). kalıcılığı da bir yaz parfümüne göre gerçekten çok başarılı. fark edilirliği ise orta-üst seviyede.
  • her sıkışta havaya 5 lira atiyorsun. bide böyle düşün.
  • kışın ortası koluna bir fıs sık ve kokla kendini bir anda hawaii adalarında tropik meyve bahçeleri içerisinde hamakta yatmış hindistan cevizli içeceğini içer gibi hayallere sokan inanılmaz bir parfüm.
  • uzun süredir severek kullandığım oldukça ferah parfum. notalarında hindistan cevizi, narenciye ve tatlı esintilerin olduğu bir parfum arıyorsanız (bana göre) her mevsimde kullanılabilecek bir koku.
    detaylıca incelemek isteyenler için link
  • sozlukte su ana kadar farkli parfumlerden bahsettim ve ilerkeyen zamanda daha cok bahsedecegimi dusunuyorum, cok secdigim bayildigim kokulardan tutun farkli anilar yasitan kokulara kadar bir cok parfum oldu. kullandigimin en az 15 kati kadar parfum de denemisimdir herhalde. bu kadar kullandigim ve denedigim parfumler icinde beni virgin island water kadar etkileyen bir koku olmadi.

    not: aventus basligina tarihin en iyi erkek parfumu yazdim. onun sebebi kullanim alaninin genisligine bagliydi. eger koku olarak bakacaksam kesinlikle virgin island water derim.

    inanilmaz guzel bir koku. bunu oylesine de soylemiyorum, gercekten inanilmaz bir koku. hindistan cevizi, rom, seker ve lime birbiriyle o kadar guzek harmanlanmis ki ne zaman koklasam bir daha koklayasim geliyor. bazen koluma sikiyorum ve butun gun koluma yapisik sekilde geziyorum. zaten tropik tatlari ve aromalari cok severim, bu ise hepsinin cok guzel harmanlanmis bir versiyonu benim gozumde. karayipleri blender'a koyup kokusunu cikartsaniz boyle olurdu bence. tam karayip tatili kokusu. nerede sikarsaniz sikin kendinizi kubada sahilde hissedebilirsiniz.

    parfumun soyle bir durumu da var, bazi tenlerde hic guzel durmuyor. arkadasima denettim ve onun teninde basit lime kokusu olarak kalirken benim tenimde hindistan cevizi on plandaydi ama sure icinde lime, rom. kokulari hepsi burnuma geldi. o acidan sansliyim sanirim biraz. herhalde kagit ustunde bu kadar begendigim bir koku tenime uymasaydi boynuma parfum kagidi baglar onun ustune sikip gezerdim. ustune herkes farkedilirliginden sikayetci ancak benim tenimde yine etrafa yayiliyor.

    tavsiye konusuna gelince eger bir parfume cok harcayabilirim diyorsaniz ve parfum seven biriyseniz alin bence. cok pahali bir koku ancak abartili kullanmazsaniz rahatca 3 yazi cikartir ve butun yaz boyunca sizi inanilmaz guzel kokutacak ustune neredeyse kimsede bulunmayan bir koku olur. bu kokuyu ozel kilan yani da o bence. en populer creed parfumlerinden. creed'in diger parfumlerinin (ozellikle aventus'un) cok basarili olmasa bile onu andiran benzerleri var ancak bu kokunun yok. deneyen deniyor ama olmuyor. bu yaniyla da ne kadar ozel bir formulu oldugunu gosteriyor bence.
  • son bir kaç gündür deniyorum ve neredeyse 5 ml olan dekantı bitirmek üzereyim.

    açılışı oldukça tuzlu mayhoş bir limonla yapıyor . çok sevdiğim söylenemez fakat ardından gelen hindistan cevizi ile kremsi bir yapıya bürünüyor. orta notalarda en sevdiğimiz nota rom ortaya çıkıyor. rom'un katılması ile asıl şölen başlıyor. bu kısım inanılmaz lezzetli. tam yaz aylarına uygun insanları baymayan doğal tatlılıkta bir koku. şekerli diyen de olmuş ama beni rahatsız eden bir şeker ya da tatlılık yok burada. rafine ve kaliteli bir yazlık koku arıyorsanız kesinlikle tavsiye edilir kaldı ki ben de şişe arayışına girdim hemen. 2016'lardan bir batch yakalarsak şahane olur ;)

    tabii güzel koku diyoruz ama bazı dezavantajları da yok değil.
    öncelikle f/p olarak insanın canını sıkan bir koku. çünkü 2bin tl verdiğiniz bir parfümün performans ve yayılım olarak daha iyi olmasını beklersiniz fakat burada durum öyle değil. ( gerçi bu benim için sorun değil çünkü ben kullandığım kokuyu sürekli tazeleme taraftarıyım. gün içerisinde 2-3 saatte bir iki fıs olacak şekilde tazelediğiniz zaman çok daha iyi oluyor. )

    luca turin abimiz bu kokuya nasıl 5 üzerinden 2 puan vermiş şaşırmamak elde değil. tamam 5 vermezsin anlarız da 2 nedir be abicim.
  • üzerine pina colada dökülmüş de kokusu çıkmamış gibi. hindistan cevizi kokusu çok baskın. yeşil limon felan sonrasında geliyor. bazı tenlere yakışabilir ancak bazıları çok hindistan cevizli bulabilir.
  • bimde satılan basit bir bulaşık deterjanı kadar güzel kokan parfümsü. baştan sona berbat. şükür dekant almışım.
hesabın var mı? giriş yap