• antonioni'nin blow upinda 1960'larin swinging londra'sina dair bir portre cizilirken filme esas oglan olan ve thomas rolunde hic siritmayan surrey dogumlu oyuncu. pekcok kisi icin ise 80'lerin meshur dizisi magnum p.i.'in yaraticisi olarak deger kazanir. amerikan televizyonlari icin tasarladigi the new mike hammer'dan l.a. prophets'e kadar butun serileri blow up'daki thomas'dan belli belirsiz izler tasir. ne ki bakis acisindan yoksun olmasi bay hemmings'in blow up tisortlerindeki adam konumundan oteye gecmesini engeller.
  • 1941 doğumlu ingiliz oyuncu. 2003 yılında bükreş, romanya'da kalp krizinden ölmüştür.

    60 ların ve 70 lerin kült oyuncularındandır dersek sanırım bir hata yapmış olmayız. benim herdaim aklımda olan en önemli iki büyük rolu 1966 yılı yapımı michelangelo antonioni filmi blowup ve 1975 yılı yapımı dario argento filmi profondo rosso.
    kendisi 80 sonrası dönemde tv de irili ufaklı rollerde görünmüş, 2000 yılında gladiator filmindeki cassius rolunden sonra hollywood filmlerinde boy göstermeye başlamıştır. 2003 yılındaki ölümüne kadar da spy game, equilibrium, gangs of new york gibi hollywood filmlerinde küçük roller almıştır.
  • son filmi (bildigimiz) romantik olarak imdb sayfalarina gecen aktor.
  • rick wakeman'ın 1974 tarihli journey to the centre of the earth albümünde anlatıcı rolünü üstlenmiş.
  • çok etkileyici bir ses tonu vardı.
  • blow up'ın dvdsinde filmi satır satır yorumlayan akademik film eleştirmeninin, durup dururken "filmde böyle karizma durduğuna bakmayın şimdi çalı gibi olmuş kaşlarıyla ortada geziniyor" yorumuyla yazık ettiği oyuncu. hayır o kadar entel dantel lafın arasına bunu nasıl ve neden sıkıştırdı anlamadım..
    msl (bkz: dayanamadı söyledi)
  • gençliğinde nathan never karakterine aşırı şekilde benzeyen oyuncu. bir beyaz saçı eksikmiş.
hesabın var mı? giriş yap