• tarık akan ile şerif sezer'i yol filminden sonra tekrar beyazperdede buluşturan aşk filmi. tarık akan filmde, mişka adlı bir malakan'ı canlandırıyor. şerif sezer ise popuç adlı bir karaktere can veriyor. filmin dikkat çeken bir yanı da; tarık akan'ın gençlik yıllarını oğlu, barış üregül'ün, şerif sezer'in gençlik yıllarını ise sezer'in kızı, deniz arna'nın canlandıracak olması. kars'ta geçen filmin yönetmeni, murat saraçoğlu.
  • kars'ta aklını başına topla anlamına gelmektedir.
  • mahut filme adını veren bu deyim filmin geçtiği yöreye özgü bir deyimdir ve filmin böyle bir özgünlük taşıması oldukça hoştur.
  • şerif sezer ve tarık akan bir kez daha bir arada, ama film ikinci bir "yol" değil. büyük sözler söylemeyen, şaşırtıcı sürprizler içermeyen, temposu güzel, atmosferi güzel, oyunculukları güzel bi film. türü dram olarak geçiyor ama mizah da az değil filmde. vizontele'nin daha minimal ve düşük bütçeli hali diycem, kızacaksınız, en başta iklim farkı var diyeceksiniz. ama benzerlikler bulmamak zor.

    filmde iki öykü izliyoruz. biri küçük elma* ve piyano etrafında geçen, diğeri ise yabancılığa, yeniliğe tahammülü olmayan katı popuç nine ile "son malakan" mişka -filmde yeke kişi olarak da bahsediliyor- arasında vuku bulan süreçleri anlatıyor. şerif sezer köylüye korku salan nine rolünde çok iyi, hatta yer yer gran torino'nun başlarındaki clint eastwood'u bile anımsattı. tarık akan'ın filme damgasını vuran bi oyunculuğu yok, ama ustayı bir fazla filmde -hem de farklı bir etnisiteden bir karakterle- izlemek de ayrı keyifli. levent tülek pamuk prenses 2'den sonra ikinci kez "bu adam harbiden komikmiş ya" dedirtti, geçmişte az izlemişiz demek ki.

    sonuç olarak gişe bombası olacağa benzemiyor, yıllarca unutulmayacak bir başyapıt da değil ama izlenesi bir yerli film olmuş. öncesinde "yahu ben tarık akan'ı hiç beyaz perde'de izledim mi?" diye sormak bile filme gitmeye yetebilir.
  • afişindeki "küçücük bir dünyada kocaman yüreklerin hikayesi" ibaresi ile kaybeden bir filmdir.*
    bu kocaman yürek işini bıraksak artık.
    dünya daha güzel bir yer olmaz mı?
  • afişinden anladığım kadarıyla filmde tarık akan allah babayı canlandırmaktadır.
  • sitesindeki piyanoyla aklımı başımdan alan film..yarım saattir oynuyorum lan
  • koskoca sinemada arkadaşım ile birlikte izlediğimiz fakat daha fazla seyiriciyi kesinlikle hak eden güzel bir film. recep ivedik gibi yapımlar kapalı gişe yaparken bu tür kaliteli yapımların seyirci sıkıntısı çekmesi çok üzücü ve rahatsızlık verici.
    filmin eleştirisine gelirsek; drama ve komedi öğelerini içeriyor, duygulandıran yönleri var, bunların ayarı iyi tutturulmuş. şerif sezer her zamanki gibi döktürmüş, tarık akan biraz daha pasif kalmış fakat rolünün hakkını vermiş. diğer oyuncular, özellikle de çocuk oyuncular çok başarılı. yörenin ağzı çok iyi kullanıldıını düşünüyorum, öyle ki; bazen oyuncuların ne dediklerini anlamakta zorlanıyordum.
    ayrıca bence filmin en güzel yanı müzikleri, sahnelerdeki duygular müzikle çok iyi harmanlanıp seyirciye etkili bir şekilde verilmiş.
  • umarım magazinin, küfrün ve cinselliğin sığ sularında sırt üstü yüzenlerin bu ülkenin önemli değerlerinden bir tanesi olan tarık akan'ı hatırlamalarına veya tanımalarına sebep olacak filmdir.
hesabın var mı? giriş yap