• delphi'nin önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkacak olan yeni sürümü.

    en büyük yeniliği linux desteğinin tekrar geri gelmesidir, ancak bu sefer gui ve vcl desteği yok, sadece sunucu tarafı desteklenecekmiş.

    en son yıllar önce kylix'le beraber linux desteği gelmişti.
  • bugun yayinlanmis yeni surumudur.

    delphi tokyo 10.2

    linux tarafi ile ilgilenmeyenler icin gereksizdir.

    --- spoiler ---

    the new linux compiler includes

    full file system support
    threads and parallel programming library
    firedac database access support (for most linux compatible databases).
    webbroker, ems (rad server), and datasnap
    dunitx
    --- spoiler ---
  • linux desteği sadece sunucu tarafı için geldiğinden şu an için çok fazla ilgli çekmeyebilir. şu an için web servis türü sunucu ağırlıklı servisler için uygundur. halbuki 2017 yılında sunucu deyince ilk olarak akla web uygulaması gelir.

    intraweb ve unigui gibi web uygulaması geliştirme araçları linux desteği vermeye başladığında delphi'nin linux desteği çok daha anlamlı olacaktır.
  • linux üzerinde pencere yöneticisi ve arayüz kütüphanelerinden dolayı linux'te desktop ortama destek vermesi bence çok uzun bir süre belki de hiç olmayacak ide. zaten bence linux'te desktop'a geçmeleri çok önemli değil. derleyicinin ve datasnap'in performansını iyileştirsinler zaten otomatik olarak linux'te kullanımları artacaktır.
  • fmxlinux ile gui uygulamaları yapılabilecek delphi sürümüdür.

    http://www.fmxlinux.com/
  • yeni bir kullanıcı olarak almak isterseniz en düşük sürümünün fiyatı 2921 euro'dur.
    (bkz: oeh)
  • zamanında linux üzerinde delphi kodları yazmak için kylix sürümünü kullandığımız pascal programlamanın görsel halinin arayüzü... ayrıca c#'dan daha hızlı bir derleyiciye sahip olan ve framework gibi tuhaf şeyleri kullanmadan da program yazmaya yarayan şey. 25 sene önce yazdığınız pascal ve c kodlarını da sorunsuz çalıştırma ihtimaliniz olan borland firmasını satın alan embarcadero'nun sondan bir önceki icadı. artık 10.3 var. belki de dünyanın en pahalı programlama ara yüzü. neyse ki hem mikro hem yumuşak (ms) firması gibi community sürümleri yayınlamaya başladılar akademisyenler ve öğrenciler için. ücretsiz dağıtılan codeblocks ile borlandın derleyicilerini de seçip bu arayüze beş kuruş para vermeden de kullanma şansınız olan delphi, c/c++ interface'i...
hesabın var mı? giriş yap