• (bkz: sahin k)
  • deniz canlıları icin özellikle de deniz dısına sıcrayan
    yunus , orca gibi memeliler icin gayet rutin bir eylem.
  • her erkeğin fantazisini olan bir durum
    (bkz: istiyomusun amugakoduum)
  • sessiz sakin ve issiz bir koyda pek rahat yapilabilecek, ve insani inanilmaz huzurlu ve ilahi hissettirebilecek durum.

    sizinle ayni durumda olan sevgiliniz de yaninizdaysa yeme de yaninda yat durumu.
  • -ahh uhh ahhh uhh
    -ohs uhş ohş uhş
    -deniz bak ben ne yaptım
    -ne yaptın haluk
    -ehu ehu ehu denizden çıplak çıktım
    -iğğğğrençsin halukkk
  • denize giyinik girdiyseniz çıktığınızda sizi şaşırtacak durum. dönüp mayoyu aramak içinse artık çok geçtir. önünüzü kapatacak bir tabela bulursanız muhakkak üstünü okuyun, girmek yasak tabelaları ya da derinlik, yükseklik veya hız belirtenlerden olmasın.
  • bilen bilir(bilmeyenler de bilenlere anlatsın) gümüldür diye bi yer var askeriyenin kampı. izmir'de, özdere'nin orada. eğer bundan 15 sene (veya daha fazla) öncesinde bi tane çıplak çocuk gördüyseniz, artis artis yürüyosa bi de.. o çocuk büyüdü artık.. büyüdü yani.. sudan sebeplerden dolayı küçüktü..

    babamız her sene anamur'a gitmekten sıkılmış ki, bu sefer de gümüldür askeri kampı yazayım da farklılık olsun demiş. kamp çıkmış ve ailecek gidilmiştir. ben denilen gerizekalı da yüzmeyi doğru dürüst beceremeden acaba atlasam boğulur muyum, yok la ne boğulcam çok kalabalık kurtarırlar, ya iskelenin altına doğru sürüklenirsem, olm çok korkuyom yea düşünceleri arasında gezinip dururken babamın muzipliği tutmuş ve beni bacağımdan tuttuğu gibi denize fırlatmıştır. yüzmeyi 3 saniye becerebilen ben ise çevremde ne kadar boklu çişli su varsa çoğunu yutmuş akabinde de kusmuş idim. boğiiliyombbh bubhhb.. kurtarınnbbbhh.. boğillbbhh.. bubaabbhh.. gibi batma çıkma aşamasından sonra anaa meğerse su herkese torpil geçmiyomuş, beni de kaldırıyomuş diyerekten ayak ve el çırpmalarından sonra yüzmeyi 3 saniyeden 20 küsur saniyeye çıkarmıştım. su yine de bana fazla torpil geçmeyip tam olarak kaldırmıyodu yalnız..

    sabahın köründe kargalarla beraber boklarımızı yedikten sonra denize girer su beni ne kadar kaldıracak diye çabalar dururdum. daha arşimedi bilmiyordum. newton'un yer çekimi kanununu(yazsam yeniden, kimi ümitleri..) biliyordum sadece. o yüzden çok güzel dibe batardım. kahvaltıyı yapar yine denize giderdim, öğle yemeği yer yeniden giderdim. ne annemi dinlerdim ne de güneşi. tipim istanbul'da saat satacak kıvama gelmişti. görenler kim bu tipini siktiğim gibi yabancı yabancı bakarlardı. bense kimseyi aldırmayıp atlama aşamasına geçmiştim artık. ama ne atlama. balıklama atlayayım diye göz bebeklerimin yeri değişirdi. su yüzeyine çıktığım zaman milletin bana bakmasını ''yapıyom galiba lan'' olarak algılardım. evet evet balıklama atlamayı çözmüştüm ama hala su tam kaldırmıyordu. ne alıp veremediği vardı acaba..?

    o yaşlarda öyle giyime kuşama önem verilmezdi. annen götüne o kadar büyük slip don alırdı ki taşakların dondan çıkardı. ben mesela uzun bi süre taşakların donun arasından çıkık şekilde sallanacak zannederdim. allahtan arada sırada büzülüp utanıyo ki kendini sineye çekiyo. annemin bana aldığı bi deniz şortu vardı. şu yaşımda bile giysem giyerim, sırıtmaz yani, o derece.. aslında başlarda normaldi de bu denize girdikçe tuzlu su bunun şeklini şemalini sikip attığından lastiği, kumaşı eriyo, kocaman bişi olup çıkıyo.. kaç senelik bilmiyom, hangi fotoğrafa baksam o şortlayım amına koyiim. rengi de bok sarısı..

    yine iskeledeyim, koşup koşup bombeleme, ameleleme, göt üstü düşmeceleme.. manyak manyak atlamalar sergiliyorum. hemen yüzeye çıktığım gibi merdivenden tutup, yeniden iskeleye çıkıyorum. şortta götümden sıyrılıp sıyrılıp duruyo. o sırada bi tane genç, büyükçe biri ters balıklama gibi kafa üstü atlıyo. adam çıkıyo, bu sefer uzaktan koşuyo, havaya zıplayıp takla atıyo. vay amınırzını deyip benim de yapmam gerekiyo diye düşünüyorum. çok kalabalık değil ortam. 10 kişi var yok.. lan fırsat bu fırsat çok rezil olmayız diyerekten koşup koşup tam ucunda vazgeçiyorum. sonra koşmadan az bi adımla hızımı alıp takla ataraktan denize göt üstü düşüyorum. oldu zannedip kendimi geliştirmeye başlıyorum. şimdi olacak deyip koşaraktan denemeye koyuluyorum..

    hızını al(aldım), korkma olm, yaparsın.. su lan alt tarafı. su hayattır. hadi koçum.. zııııplaaa, takla aaattt.. hooop.. gir suya.. istemesen de girdin zaten.. oouvv değişik bi giriş yaptın.. kendini az biraz ileri at.. ayaklarınla yunus gibi yüzmeye çalış.. nefesin bitiyo gerizekalı.. çık çabuk sudan.. evet çık.. suyun üstündesin.. nefes al nefes.. merdivene doğru git. götünü hissedemiyosun biliyorum ama çaktırma.. ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden. gülmeler mi duyuyosun..? olsun.. kafa yukarıda, kendinden emin bi şekilde. saçlarından suyu savur şöyle arkaya doğru. gözlerini açamıyosun, su var biliyorum, yakıyo de mi..? yukarda ellerinle ovuşturup açarsın.. millet bi şeye gülüyo lan.. olsun siktir et.. sen havalısın, çok değişik bi atlama yaptın.. aç gözlerini.. kahkahalar gittikçe artıyo.. açtın mı gözlerini.. millet sana bakıyo ve gülüyo.. siktir et.. atlayamamış olabilirsin.. şortunu düzelt.. şortun..? ananı sikiim şortun yok.. denize gir hemen.. gir gir.. girsene olm, sonra girersin şoka.. şoka girdi dallama yaa.. gir çabuk..!!

    denize girdim. atlarken gördüydüm zaten, sarı bişii denizin üstünde yüzüyodu.. senden ayrı yüzüyo utanmadan. al onu ve giymeye çalış. su kaldırmıyo ama giymek zorundasın. merdivenin oraya geç, pipin gözükmez zaten. sana küsmüş, büzüşmüş. belki götün parlayabilir. güneş'i ve ay'ı aynı anda gösterdin millete, olsun.. giy artık şu şortu. giydim en sonunda. o utançla merdivenden çıkamayacağım için kıyıya kadar yüzmem gerekiyordu. su bana torpil geçti ve o gazla yüzdüm kıyıya kadar. kalabalık olan tarafa doğru gittim. top oynayan mı dersin, dalgalarla sevişen mi..? daldım aralarına. durumdan haberdar değil gibilerdi. arkama bakamadım.. gittim kaldığımız pansiyona. havlum ve çantam iskelede kalmıştı. alamadım amına koyiim..

    işte bu çoçuk kendini geliştirdi ve 2008-2009'da türkiye yüzme şampiyonasında birinci oldu. o çocuk madalyalar aldı.. işte bu çocuğun adı albert.. şaka lan.. bi bok geliştiremedi gerizekalı.. 3 sene öncesinde izmit'in kerpe denilen yerinde 16 metreden atlamaya çalıştı ve göt üstü düştü suya. 3 gün yürüyemedi..
  • denize çıplak girdiyseniz problem değildir, zaten bilerek yapılmış bir eylemdir.

    denize çıplak girmediyseniz, hem mayodan olmuşsunuz demektir, hem de hayli utanılacak bir manzaradır çünkü göt baş açık ve bilinçsiz bir eylem.
hesabın var mı? giriş yap