• aslında çok zevkliydi, ancak biz zevkine düşkün çocuklar değildik.
  • çalışılan dersin sizin için ne ifade ettiği ile alakalı olan durum. fizik ve matematik çalışırken bazen o kadar keyif alıyorum ki; bazen bu durumun, ilerde beni evrimsel amacımdan, çoluk çocuk sahibi olmaktan alı koyacağı fikrine kapılıyorum.
  • katıldığım tespit.

    çalışılacak konular iğrenç konular olabilirler ve bu konuları öğrenmek için çalışmak zorunda olduğunu bildiğin için günlerce canın sıkılır. sonra birden bi direnç gelir ve o gazla; ilk önce masanı temizleyip düzenlersin daha sonra kalemlerini, kitaplarını ayarlayıp çalışılması gereken konuları tespit edersin. yavaş yavaş anlayarak ve temize çekerek çalışıp not çıkartırsın. çünkü daha önce o yumurta kapı çaresizliğini tatmışsındır ve bir daha böyle bir duruma düşmek istememişsindir, onun son bir gayretidir bu gaz. her neyse konu bittiği anda konuyu anladığın için rahatlarsın, özgüven kazanırsın ve günlerce canını sıkan o iğrenç his bir anda kaybolur. bulutların üstündeymişsin gibi hissedersin. ama tabi o direncin gelmesi önemli. arada geliyor bana. tattım bu duyguyu yani.*
  • öyledir tabiki de ama körü körüne kopyalayarak değil anlayarak yapıyorsanız harikadır dersler yüzüklerin efendisinin hikayesi değil öğrendiğiniz her bir şeyin gerçek hayatta karşılığı var ufkunuzu açmak için de youtubeda en bilmemne 10 bilmemne videosundan daha etkili oluyor.

    üzerine kendiniz bir şeyler ekleyebiliyorsanız daha da harika oluyor.

    a.q gidip kağıttan gemi yapmayı öğrenip yapmak ne kadar güzelse çocukken büyüyünce de derslerinize çalışıp bir şeyler üretmek o kadar büyüleyici oluyor
  • bknz:fizkci olmak
  • sonuca ilişkin bir kaygım yoksa (kalırsam şöyle olur böyle olur geçmem lazım ya da bu dersi geçebilirim vb) , ders çalışma için koşullarım imkanlarım elverişliyse, sevdiğim bir dersi çalışıyorsam, anlayabildiğim idrak edebildiğim bir dersi çalışıyorsam ders çalışmaktan başka sorumluluğum yoksa ben de çok zevk alırım.

    (bkz: öylesini bulsam kendi götüme sokarım)
    (bkz: bunu hem çalışıp hem okuyanlara sorsana delikanlı)
    (bkz: bunu yurtta kalanlara sorsana delikanlı)
    (bkz: bunu egolu hocalardan abuk subuk içerikte ders alanlara sorsana delikanlı)
  • bence de öyle ya..
    biraz ara verdim doğal olarak..
    nisan-mayıs civarı tekrar başlarım..
hesabın var mı? giriş yap