• (bkz: nakşibendi)
  • (bkz: hakan fidan sen misin?)

    bu sefer araştırmaya erkenden başlamış.
  • khk'lere sokularak araştırılması, feto ve diğer cemaat gruplarının hepsinin ayrım yapılmaksızın devletle bağı kesilmelidir.

    yıllardır bu tarz konularda muhafazakar olmasına rağmen girişimlerde bulunan hanefi avcı, 15 temmuz sonrası devlet içinde yapılanan diğer cemaat guruplarıyla ilgili dilekçe yazdığını ve dikkate alınmadığını belirtmiştir cnntürk'te. hanefi avcı'nın tekrar haklı çıkması durumunda sorumluluk sahibi siyasetçilerden yine "kandırıldık" açıklamasının yapılması halkın gözünde ne derece inandırıcı olacak bekleyip göreceğiz.
  • kediciklerden oluşan bir bakanlar kurulumuz olduğunu hayal edebiliyormusun? anayasanın bilmem kaçıncı maddesinin değişikliği tartışılıyor, bu esnada ortam gergin , atışmalar bağırışmalar mecliste. ve bir anda meclisin ışıkları değişiyor, bir ankara havası eşliğinde ortaya 2 tane bakan kediciğimiz çıkıyor, ve başlıyor oynamaya, maşallah....
    işallah....
  • bizim cami cemaati. çoğu emekli. ama her birisi her türlü siyasi soruya anınca cevap verebilir. çok düzenliler. imamın arkasında kimin duracağı falan hep belli. devletin her yerine sızmasalar da ramazanda bir köşeye sızıp uyuyanlar oluyor.
  • menzil (aka sofiler, aka adıyaman grubu) grubunun yükselişte olduğunu duyuyorum. sağlık bakanı onlardan diye duydum ama diğer bakanlıklarda da yayılma oluyormuş. bunlar gülenciler gibi değil yalnız. yani merkezi planlamayla (bir nevi paralel devlet tarafından atanarak) sızmıyorlar, daha ziyade birbirlerini kayırma durumu oluyor. hatta erdoğan da bu durumdan rahatsız olmuş diye duydum. ne kadar da çok şey duymuşum :)
  • şuan için menzilciler. istihbarat birimlerinde yuvalanmış vaziyetteler.
  • sözlük ergenleri bilip bilmeden konuşmuş yine. bilmeden ya da yarım yamalak bilerek entry kasmayı bir şey zannediyorlar sanırım.

    bence herhangi bir cemaat olmayacaktır bu. rte ye ya da akp ye bizzat biat eden insanlar doluşturulacaktır.. bu sadece görüş.. bilgiler altta:

    akp 2002 yılında bir çok cemaatin desteğiyle iktidar olmuştu ( olmaz olasıcalar). hatta halkın neredeyse her katmanına ulaşana bu cemaatler, akp yi tanıtmak ve reklamını yapmak gibi bir şeyde bulundular. ama bunların arasından süleymanlılar yoktu. kahir ekseriyeti fetocular, nurcular ve menzil cemaati tarafından oluşturulan bu cemaatçi kitle akp için lokomotif oldu. hatta türlü ortamlarda akepe savunucuları olarak binlerce tartışmada bulundular. sadık bir kitleydi.. menzil cemaati hala öyle (mutlaka parçalanmalar oldu tabii)

    ama süleymanlılar diye anılan cemaatin akpyle bir alakası ya da ilişkisi olmadı. 2002 seçimlerinde anap ı daha sonra ise demokrat partiyi desteklediler.

    diğer cemaatlerin, diğer toplulukların ise sayıları çok çok az. etkili bir güç olacaklarını düşünmüyorum.

    ama rte tarafından talep edilirse tabii ki ve ne yazıkki olurlar. en küçük cemaat bile olur, ama bu saatten ve böyle bir destekten sonra rte ve akp ye karşı çıkacaklarını düşünmek alıklık ya da sözlük ergenliği olur.

    not: menzil cemaati hakkında inanılmaz karışıklık var, kimileri nakşibendi demiş kimisi adıyamanlı kimisi sofi... bunların hepsinin ortak adı menzil cemaatidir ve aynı şeydir.

    not1: asıl nakşi olan süleyman efendi cemaatidir. tasavvufla ilişkisi olan yegane cemaat budur. menzil cemaati de zikri hafi ile meşgul olur ama ilim yönünden çok çok zayıf kalırlar çünkü ilim okutmak gibi bir dertleri pek yoktur. genellikle sohbet ederler. süleyman efendi cemaati ise ders okur. yaz kurslarında küçük çocuklar kuran ı kerim ve ilmihal öğrenir. ortaokul lise ve üniversite yurtları vardır. kendi içlerinde teşkilatlanmış sağlam bir yapı ile ilim okuturlar. velhasıl meşguliyetleri çoktur adamların, siyasetle uzun uzadıya işleri olmaz, olamaz. bu durumda ancak onları yakından bilmekle anlaşılabilir..

    not2: nurculuk ve fetoculuk diye bir ayrımı, bu iki cemaate mensup kişiler kabul etmezler katiyen. ben yine de ayrı yazdım.

    not3: süleyman efendi cemaatinin siyasetle bir derdi olmadı hiç bir zaman. bazı dönemlerde cemaat içindeki bazı kişiler milletvekili ya da bakan oldular. ama siyasi örgütlenme çabaları olmadı.

    not4: bir de "işte şu cemaat şöyle hep birlikte oy atıyor ne acayip" diyen arkadaşlar olmuş. bu arkadaşlar cemaat olmanın mantığını anlayamamışlar sanırım.
    cemaat denilen yapı birlikte hareket eder. ortak bir karar alınır ve uygulanır. bu sadece dini cemaatlerde değil her türlü cemaat yapısında genellikle bu şekilde olur. ortak oy kullanmak ve aynı kişileri desteklemek de "cemaat" gücünün bir tür göstergesi sayılır.

    not5: bu adam bunları nereden biliyor?
    muhafazakar bir çevrede büyüdüm ve
    bu saydığım cemaatlerin hepsinden arkadaşlarım hatta akrabalarım oldu.
    hepsini yakınen biliyorum.

    kimse bilmediği şeyi yazmamalı, bilmediği şeylerden bahsetmemeli bence.. eğer bahsediyorsa da owencan gibi troll lüğümü belli etmeli.
    ne diyelim başka..
hesabın var mı? giriş yap