aynı isimde "dexter (ayakkabı)" başlığı da var
  • dublajlı dexter izlemem, izlememelisin, izlememelisiniz.
  • dublajlı versiyonu an itibariyle daha kötü gitmeye başladı.

    --- spoiler ---

    benim kız kardeşim büyümüşte detektif mi oluyomuş!!??!

    --- spoiler ---
    devamında "amanda dexter abisi totosunu yesin mi kurban olurum seni veren allah'a" tarzı bir şeyler bekledim yani.

    (bkz: ekrana kafa atasım geldi)
  • (bkz: gel artık)
  • --- spoiler ---

    dördüncü sezonun final bölümü olan the getaway'in muhteşem olmasının en büyük sebebi, diğer sezon finalleri gibi bitecekmiş numarası yapması ve akabinde son birkaç dakikasıyla izleyiciyi resmen dehşete düşürmesiydi (bu dehşetin ölçüsü de dexter morgan ve rita morgan'a izleyicinin duyduğu sevgi ve empatiye göre değişiyodu tabii). o yüzden beşinci sezonun son bölümü the big one'ın da benzer bir sonla biteceğini ummak normaldi. gerçi, dördüncü sezonun son bölümü kadar olamazdı ama en azından altıncı sezona dek yine tanıdık bir merak ve telaşla beklemek daha iyi olurdu sanki. fakat ne yazık ki beşinci sezon da, bir sonraki sezonda ne olacağına dair teorilerle dolu bir bölümle değil de, tıpkı üçüncü sezonun son bölümü do you take dexter morgan gibi senaristlerin her sezon uyguladıkları formülle sona erdi: dexter bir şekilde kurtuldu, hatta bu kez quinn'i de kurtardı; son birkaç bölümdür peşinde olunan "esas kötü"** öldürüldü; diğer ana karakterler (sevindirici ki debra morgan dahil) bir şekilde uzlaşıp mutlu oldular, vs. aslında şikayetçi değilim; finalde böyle olacağını bilsem bile 05x12'de ölüp ölüp dirildim resmen. hatta debra'nın dexter ve lumen'a silah doğrulttuğu sahnede diziyi sırf heyecanın tadı çıksın diye bir iki dakika durdurdum *. ama işte, ne yazık ki seyirci beklentisi diye bir şey var ve ben de senaristlerin dördüncü sezon finali bu kadar ses getirdikten sonra beşinci sezon sonunda da seyirciyi altıncı sezona hazırlayacak bir iki şey hazırlayacağını ummuştum. ama olmadı. üstelik a message from dexter isimli vidyo da öyle çok çok heyecan verici değildi. neyse, yine de merakla bekliyoruz. altıncı sezon başlasa da izlesek artık.

    --- spoiler ---
  • 3. sezon 8.bölüm

    --- spoiler ---

    lafım sana rita,

    sen hem kapıyı mahkeme duvarı gibi aç, domuz gibi somurtarak yerine geç, dexter'ın selamına bir cevap bile verme zahmet edip...

    sonra tek taşı görünce suratını büzüştürüp "my god! it's perfect" ne güzel iş lan!

    sonra bütün kadınları tek taş manyağı sansın millet. hepimiz böyle değiliz alooo!!!

    neyse hamile olmana veriyorum. sen de haklısın.

    --- spoiler ---
  • 5. sezon ile ilgili hafif spoiler içerir.

    sözlük ahalisinin gözünden nasıl kaçmış hayretler içerisindeyim. 5. sezonu daha yeni bitirdim ve şunu gördüm ki, bu sezonda illuminati tarikatına açık açık göndermeler var.

    öncelikle sezonun ilk bölümlerinde işlenen, dini sembollerle süslenmiş cinayetler... bu cinayetlerin araştırıldığı sırada, öldürülmekten kılpayı kurtulan görgü tanığının zanlının elinde gördüğünü söylediği dövme, hatırlayacağınız üzere tarikatın çok sık kullandığı iddia edilen, amerikan dolarının da arka yüzünde bulunan piramit şeklindeki gözdür.

    tabi ki sırf buradan çıkarmadım illuminati ile olan bağlantıları. 506'nın adı ne idi? everything is illumenated. sırf harf oyunu olduğunu düşünmüyorum bunun.

    sözlükçüler take it tarikatı diye bahsetmiş. yani ortada bir tarikat olduğu gerçek. ama bence bu sıradan bir tarikat değil. işledikleri cinayet ve tecavüzleri çeşitli rituellerle süsleyen bu tarikat ile ilgili birşeyler anlatılmaya çalışılmış bence. tarikat üyeleri filan birbirlerini küçüklükten beri tanıyor. tarikatın başı bir nevi insanların beynini yıkıyor...

    bir de illuminati başlığında araştırdım. 5. sezonun kilit oyuncusunun adı ne? lumen. peki illuminati'nin kelime kökü nereden geliyor? fransızca lumière* sözcüğünün geldiği köklerden.*

    bu da böyle bir anımdır.
  • 6. sezon promosundan izlediğimiz kadarıyla, dexter yeni sezonda tanrıya yönelmeye başlayacak gibi.
    promo çok sıkı ilahi imgelerle donatılmış çünkü.

    ayrıca, bu sonbahar kızılca kıyamet kopacak
  • çok acayip bir fan sayfası var dexter'ın facebook'ta. eski bölümlerden bir görüntü yada replik paylaşıldığı zaman bir kaç dakika içinde yüzlerce beğeni ve yorum alıyor. hayret ediyorum. gerçi 9.104.341 kişinin beğendiği bir sayfa için çok da değil gibi ama. bilemedim ben. o değil de yeni sezon başlasa artık ya.. nelerle uğraşıyoruz boşluktan amk.

    http://twitpic.com/5snzde
  • altıncı sezonun ilk altı bölümünün isimleri açıklanmıştır,ilk bölümün yayınlanma tarihinin açıklanmasına az kalmış olan dizidir.
hesabın var mı? giriş yap