• yetersiz mineral ve hijyenin saglanmadiginda, di$ etlerinizde olu$an bir rahatsizliktir. bilgi icin; reklamlardaki yumurta testi izlenebilir.
  • c vitamini eksikliğinden kaynaklanan durum.
  • ayrıca keyifli bir yemek sonrasi geveze bir arkada$ bir$eyler anlatirken rehavete dalip har$ hur$ kürdanla di$ yerine etlere giri$ilmesi sonucu olu$an kil durum, genelde kürdan bağımlısı insanlarda olur.
  • bu illetten muzdarip olmamak icin, disleri düzenli olarak fircalamanin yaninda (tercihan oral-b tipi pilli dis fircalari), en azindan her gece yatmadan önce mutlaka disipi kullanmak gerekir. ama dislerinizin arasi zaten distasiyla dolmussa önce bir dis doktoruna gidip ona dis aralarinizi temizletmek faydali olacaktir bir baslangic olarak. böylece dis saglinizda beyaz bir sayfa acilir acilmasina ama sonrasinda disipi kullanilmazsa, o sayfa kisa sürede kararacaktir.
  • sağlıksız bir dişetinin habercisi.sağlıklı diş eti basit bir fırça darbesiyle kanamaz.fircalarken kanamasini normal saymak hatasina dusenler kisa zamanda dis etlerinin cekilip kemiklerinin gidip dislerinin dokuldugunu izleyeceklerdir.tamam çok abartılı bir tablo gibi gözüktü.dişeti kanamasının en önemli nedeni olan gingivitis yani diş eti iltihabı her zaman periodontitis denilen dişin diğer destek dokularına, kemiğe yayılım göstermez.ancak büyük bir olasılık vardır.halbuki itihap çoğunlukla,eğer sistemik bir sorun yoksa, kolayca halledilebilir.
  • her diş eti kanamasından çıkarılacak sonuç o dişlerin sağlıksız, diş etlerininse hastalıklı olduğu değildir. diş etleri çoğunlukla diş fırçalamayı bilmediğimizden ya da bir deyişle diş etlerini güzel fırçalayamamızdan kaynaklanır. günde iki üç kere doğru bir şekilde dişlerinizi, dişlerinizin arka kısımlarını, diş etlerini, hatta damağınızı fırçaladığınız ve diş ipi kullanımını ihmal etmediğiniz durumlarda bile diş etleri kanamaya devam ediyorsa işte o zaman bir doktora görünmekte fayda vardır. ama çoğunlukla onların da diş taşlarını temizlemekten başka yapabileceği bir şey olmuyor.
  • diş doktorunun elindeki aleti kullanmayı becerememesi sonucu yaşanan bir durum da olabiliyormuş bazen ama adamda pişkinlik had safhada yahu. utanmadan kalkıp: "diş eti kanamasında korkulacak birşey yoktur, ahan bak iyot bastım, tampon yaptım pıhtılaşır o" demez mi ?!
    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
  • butun dis macunu reklamlarinin vazgecilmez rahatsizligi nasilsa hepside caredir bu illete...
  • diş doktorunun cıcın cıcın diye ses çıkaran dolgu sırasında oyma işlemini yapmak suretiyle eline aldığı o iğrenç aletle diş etinizi oyması sonucunda da gerçekleşebilen kanama. bir de utanmadan sen de "zıp zıp zıplıyosun kızım aa" demesi de ilginçti, hayır efendım sinirlerimle temas etmekte o oyucu cisim, sprey bile sıkmadınız ne yapsaydım diyemedim tabii ağzımın içinde onca cisimle...
  • kanayan bölgeler daha sık,daha yumuşak temizlenmelidir.diş taşı olmayan bir bölgedeyse çogunlukla kısa sürede iyileşir.
hesabın var mı? giriş yap