• hastaları iyileştirmek için sahip olunması gereken meziyet.
    bu meziyete sahip olmak için alınan eğitime de tıp diyorlar.
    bu eğitimi alabilmek için insanların adı öys, öss, ygs, abs, ebs, esr, gsd... gibi sınavlarda %1' in içinde olması gerekiyor.
    %1' e girse bile aobp denilen adalet sağlayıcısı mekanizmadan yüksek bir ek puan alması şart oluyor.
    eğer bu adalet sağlayıcı düşük bir puan vermeye karar verirse %1' den %20' lere düşmek işten bile olmuyor.
    hele hele 1999' da öss denilen sınava girmişseniz meslek lisesi mezunu kesinlikle olmamanız gerekiyor.
    bu meziyet bu meslek sahibi olmayı ne kadar istediğinizle ilgili değil, hangi liseden mezun olduğunuzla ilgili hale geliyor.
    bu meziyet bu meslek sahibi olmak için ne kadar çalıştığınızla ilgili değil, birilerinin aralık ayında verdiği bazı kararlara bağlı oluyor.
    sene 2009' da bu bazı kararlar tekrar değişiyor.
    artık bu meziyet tekrar ne kadar çalıştığınızla alakalı hale gelmeye başlıyor.
    o birileri, bu aradaki 10 sene içinde meslek lisesinden mezun olan insanların bu meziyete sahip olamayacaklarına karar vermiş oluyor.
    bense oturup house, er hatta içinde herhangi bir doktor olan tüm dizi ve filmleri hayranlıkla izliyorum.
  • tam kerizliktir zannımca. karar vermeden önce tekrar tekrar düşünülmesi gerekendir.
  • http://www.youtube.com/…ature=player_embedded#at=30
    burada kısmen özetlenmiş meslek sahibi olma sürecidir.
  • üzerine tez bile yazılacak durum. saygın bir meslek olduğu gerçektir bunu tartışmanın bir manası yok, parası da güzeldir bunu da tartışmaya gerek yok diyeceğim bunlar değil. şimdi cefa çeken doktorlarımızı tenzih ederim öncelikli. bunların bir kesimi vardır bildiğin adam değildir. neden mi?

    iki meslek grubumuz var fizik tedavi ve rehabilitasyon mezunları olan fizyoterapistler ve beslenme ve diyetetik mezunu diyetisyen arkadaşlarımız. yıllardır hekim ünvanlı kişilerin, bu meslek grupları altında olan kişilerin mesleklerine el atmaları yetmiyormuş gibi bir de kendileri meslek yasası, düzenleme gibi işlerle uğraşıyorlar. kendi alanında uzmanlaşmış kişiler olmalarına rağmen halkın da bilinçsizliği nedeni ile hekimlere verilen önemle bu kişiler arka planda kalıyorlar. yapılması gereken bu kişilerin yüceltilmesine bir ara dur denip herkesin hak ettiği değeri alması için adım atmaktır.
  • eğer amerikada okuduysan, hayata $200 000-300 000 civarı borçla başlamaktır
  • maaşının hiç haber vermeden 20 gün geç yatırılmasıdır. buna karşılık ev sahibine maaşım yatmadı bu ayki kirayı 15 gün geciktireceğim dediğin zaman senin vardır birikmişin, bir yerden bul, kiramı ver cevabı almaktır..

    daha önce okuduğum uzun bir yazıda vardı; ben bir halt ettim ama napacağım bilemiyorum demektir doktor olmak..
  • http://www.medihaber.net/…n-boynuna-kalem-sapladi2/

    saldırıya uğramak, saldırganın serbest bırakılması dahildir. full + full.
  • akademik doktor olmak versiyonu da güzeldir. doktor olmak aslında güzel bir şeydir. ünvanınızın önüne dr. eki gelir. siz de buna bakıp kendi kendinize gaza gelirsiniz.
  • türkçe öğretmenliği 3.sınıf öğrencisiyim ama son 1 senedir deli gibi doktor olmak istiyorum. kolay iş değil ama çok havalı lan. sokakta ya da başka bir yerde gördüğün insan sana danışmak için gelebilecek. ya ben ne yapayım ? veli toplantısı yapmakla geçecek ömrüm.

    kıymetini bilin. herkes şikayetçi.

    doktor olmak iyidir iyi.
hesabın var mı? giriş yap