• bir mühendis olarak söylüyorum ki:
    kendini bir bok sanan, yurt dışında doktora yapmış ama oralara da sırf devlet memuru olayım diye yök veya milli eğitim bakanlığı bursuyla gitmiş hocaların danışman olduğu devlet üniversitelerindeki sayısal bölümlerde (özelikle mühendislik bölümlerinde) sakın yapmayın.
    piyasada hiçbir boka yaramayacak, hatta hiçbir yerde kullanılmayan, hocanın bile daha eline almadığı hayali malzemelerin yok burkulmasını yok eğilmesini yok çentik faktörünü yok ısı transferini yok darbe yükünü hesaplıyorum diye kafanız kazan olur.
    üstüne üstlük bunları hesaplıyorum diye kullandığınız matematiksel yöntemleri ve bilgisayar simülasyonlarını gerçekten piyasada patrona kullanayım deseniz. kaybettiğiniz zaman sonunda işinizi de kaybedersiniz !
    tamamen hayali, piyasayı tanımayan devlet memurlarının mastürbasyonudur ülkemizde doktora maalesef.
    adamlar sana çile çektirip sıkıntı yaşatarak sana doktora yaptırıyorum sanırlar.
    bunun yerine mühendislikle bağlantılı sosyal bir alanda mesela isg veya başka alanlarda özellikle vakıf üniversitelerinde yapmaya başlayın 4 sene bile sürmez bu ünvanı alışınız çok ihtiyacınız varsa.
  • 6 yıla yakın sürdü, 2 sene her hafta 5 saatlik yol gidip bir gece konaklayarak geçti, 4 seneside ayda bir kez gitmek ve tik denilen 4 stresli süreçten geçmek ve savunma yaparak sonlandı, artık dr ünvanına sahibim, bu süreçte saçlarım döküldü stresten, 2 ameliyat geçirdim, geceleri rahat uyuyamadım( alkol alınca belki), çok yorucu ve yıpratıcı geçti, değdi mi derseniz, şu an rahatım ama yeni başlasam ve bunları bilsem kıyısından kenarından geçmem....
    o kadar netim, akıllı insan işi değil...
    danışman ve jüri önemli tabii ki.
  • bazen insan sebebi neydi ki diye sormaktan kendini alamıyor. öyle bir şey.
  • sebebi belli olan durum.askerliği ertelemeye çalışan gençlerimizin son çare olarak başvurduğu yöntemlerdendir.
  • türkiyede bir standartı yoktur, şansınıza çok kolay yada çok zor koşullarda gerçekleşebilir.
  • sabır ister... her alanda farklı olabildiğinden genel geçer ahkam kesmek istemem ancak danışman hocanın, enstitünün ve diğer dolaylı etkisi olması gereken unsurların türkiye'de doğrudan etkisi olduğu süreçtir. 4. yılı geride bıraktığım doktora eğitimimde tezi yarıladım sayılır. türkçede ve hatta yabancı dillerde de pek karşılığı olmayan bir konu seçtiğime başlarda biraz pişman olsam da şu an itibarıyla söz konusu pişmanlıktan eser yok. olabildiğince özgün bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum ortaya. umarım danışmanım da benimle aynı kanaatte olur tabii, o da ayrı mesele. güzel haberlerle güncelleyebileceğim bir entry olması dileğiyle...
  • oecd 2014 yılı verileri içerisinde türkiye'den doktor ünvanını taşımaya hak kazananların sayısı 4516 kişi ile diğer ülkeler arasında 12'nci sıraya yerleşmiş.

    birinci sıradaki amerika'da 2014 senesinde 67 bin kişi phd ünvanı almayı hak etmiş. sonrasında 28 bin kişi ile almanya ve ingiltere geliyor.
  • birkaç ay içinde bırakmayı hedeflediğim eylem.

    cehennemin dibine kadar yolu var sevgili hocalarımın.
  • türkiye şartlarında eşeği bağlasan doktor olacağı için çok da şaaapılmaması gereken eylem. doktora sürecindeki başarınız ise yalama kapasitenizle doğru orantılıdır.
  • isviçre'de yeni başladığım olay. nasıl girdiğim ile ilgili detaylar ilk sene bırakmam inşallah diye dua ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap