• kanadali yonetmen ve oyuncu. ozellikle atom egoyan ve david cronenberg in filmlerinden hatirlanabilecek supper sahane abim.
    kendisi suphesiz ki gelecegin en umut vaad eden yonetmenlerindendir. bir kac yil once festivalde abimin cektigi son geceyi izleyenler yeni filmlerini sabirsizlikla beklemektedirler.
  • mavi adinda basrolunde david cronenberg'in oynadigi bir kisa filmi de vardir. yonetmenligi ve oyunculugunun yani sira highway 61, roadkill gibi filmlerin senaryolarini da yazmistir. ayrica gozleri sehladir.
  • ilk çektiği film last nighten az yarı saftirik*, yarı tüm tekliflere açık suratıyla göründüğü filmler kadar iyi olan kanada film endüstrisinin yedinci en önemli kişisi. ikinci filmi childstar 2005 istanbul film festivali'ne gelince, 3 saat evden uzak kalmayı gerektiren bu aktivite everest'e tırmanmak kadar zor olsa da * gidildi ve bütün harika ilk filmlerin takipçileri gibi berbat olan childstar'ı sabırla izlemenin ödülü olarak kanlı canlı don mckellar'la emek sineması sahnesinde söyleşildi.
    pek çok takdir edilen aktör gibi kısa boylu, koca kafalı ve oduncu kılıklı olmasına rağmen mckellar filmini iyi açıkladı. biz de performans sanatçıları için kullandığımız değerlendirme yöntemine sığınarak * filmin ağzımızda bıraktığı acı tadı frigoyla gidermeye gayret ettik.

    sorular cevaplandı, sinemanın dışında eve doğru giderken bir de baktık don ve siyah kostümlü, uzun boylu karizmatik prodüktörü yanımızdan geçiyor. festivalin son gecesi ayakucumuza gelen bir after party fırsatını tabii ki kaçırmayacak ve davetli olmadığımız partilere girebilme becerimizle bu kötü filmin acısını kendisiyle martini yudumlayarak çıkaracaktık. yağmura aldırmadan yön değiştirerek ikiliyi takibe aldık ve uzun yürüyüşümüz esnasında partinin nerede olabileceği konusunda iddiaya tutuştuk. tünel'e kadar ıslanmayı göze almışken hedef ikilimiz bizi şaşırtarak aniden bir kapıdan içeri daldı.
    bu kapı vitrininde yemenili teyzenin yufka açtığı, salt dekorasyonuyla bile egzoz kokusu olmayınca astım krizine kapılan biz şehirlileri gebertebilecek bir gözleme evinin kapısıydı.
    bir an girip bitmez tükenmez sinema sorularımızla çiğ börek keyiflerini kaçırmayı düşünmedik değil. ama o minicik taburelerin üstünde daracık eteğimizi patlatıp, bedeliyle bir kısa film çekilebilecek pantalonumuzu kırıştırmayı göze alamadık.
  • phone call from imaginary girlfriends: istanbul & ankara adında, gülçin santırcıoğlu* ve beste bereket*'in başrollerinde oynadığı kısa filmler çekmiş yönetmendir. imdb'ye göre türev'le aynı yıl, ancak türev'den önce çekmiştir.
  • aynı zamanda bruce mcdonald'ın saygı değer kankasıdır. highway 61'in pokey jones'udur.
hesabın var mı? giriş yap