• luke evans, sarah gadon, dominic cooper, zach mcgowan, samantha barks, thor kristjansson, art parkinson gibi oyuncuların rol aldığı, gary shore'un yöneteceği aksiyon,drama,fantezi karşımı film.

    önceki adı dracula year zero olan film, 3 ekim'de vizyona girecek.

    edit: amerika'da 10 ekim'de vizyona girecek.
  • oyuncu kadrosunun canlandıracağı roller arasında "hamza bey", "general omer", "mehmed" gibi isimleri gördüğümüz kazıkçı voyvoda vlad üzerinden dracula'nın hikayesinin anlatılacağı film.

    büyük ihtimalle filmde yine osmanlı askerleri kazıklara geçirilecek.

    dilan gwyn isimli türk de bu filmde oynayacakmış.
  • mehmed'i dominic cooper oynayacakmış.

    edit: mehmed bildiğimiz fatih sultan mehmet.
  • ilk fragmanı gelen film.

    http://www.youtube.com/watch?v=hzfzxenb7ws

    edit: link yenilendi.
  • ecdadımızı kötü gösteren film. vlad tepeş koskoca osmanlı ordusunu tokatlıyor, 2. mehmet'i taşak oğlanına çeviriyor*
  • fonda lorde - everybody wants to rule the world dinlediğimiz -ki bana yetersiz geldi hafif kaçmış sanki veremedi coşkuyu- fragmanına rağmen bir umut beklediğimiz film.

    bir de sanki filmin 3/4ü hikaye ve giriş -dönüşüme kadar olan kısım- ile geçecek de esas aksiyonu yine sona sıkıştırıp önce sıkacak sonra boğacak gibi bir izlenim uyandı bende zira bayılıyorlar sen tam havaya girecekken filmi bitirmeye; daha atraksiyona doyamadan bekle ki post-credits scene olsun da bir parmak bal çalınsın ağzına..
  • elçiler ve tüccarlar dahil, her yakaladığını kazığa oturtan ruh hastası ve sapık bir voyvodanın tek başına osmanlı ordusunu dağıtan muhteşem bir kahraman olarak anlatılacağı gerzek film. bunu milliyetçilik ya da osmanlı aşkı ile söylemiyorum, ikisiyle de alakam yok ama vlad tepeş ney lan?! osmanlı'ya karşı savaşan hiç onurlu, gururlu adam kalmadı mı da psikopat bir herifi kahraman yapmaya karar verdiniz?

    ha bunu ciddiye alıp ülke olarak ayaklanır mıyız diye düşünmüyor da değilim.

    "ecdadımızı tek başına dağıtan dracula'yı kınıyorum. kimse türkiye'nin sabrını sınamaya kalkmasın!"

    bu film konu itibariyle ne kadar gerzekse, bu filmi ciddiye almak da aynı derecede gerzeklik olur.
  • konu bulamayan holywood'un ufaktan osmanlı'ya el atmasına sebep olacak filmdir.

    şu manasızlığı çekene kadar bir hellsing çekseydiniz de olurdu yani. en azından aleksander anderson falan görürdük. bu ne lan laleler?

    bi de untold demişler bok var gibi, untold ne lan? fantezi film çekiyorsun gizli/saklanmış tarih muamelesi çekiyorsunuz. burada osmanlı figuran bu belli, ana kahramanın (kahramana bak mk) tarumar edeceği klonlanmış düşman ama filmi seyredip, meraktan wikiye vb. bakan tipler sayesinde gene de iyi birşeylere sebep olabilir. gene de aynı 300'e denilenler gibi film dosdoğru gerçekleri ifade ediyor diyen tipitipler olacaktır muhtemelen.

    başta da söylediğimi gibi da vinci demons ve arkasından bu film talep halinde holyywood'da bir osmanlı filmleri dalgasına sebep olabilir. çünkü konu kalmadı. her millet hakkında ne kadar tarihi, fantezi, mitoloji varsa çektiler, bozup bir daha, bir daha çektiler.

    tayland tarihini bile çekip bilmemne prenses efsanesi diye film yapan holywood'un en azından istanbul'un fethi gibi bir konuyu es geçmesi bana hep tuhaf gelmiştir. yani karadan geçen gemiler gibi bir durum var. bundan daha az ilginç bi dünya olaya film çektiler ama osmanlı'yı es geçtiler. bunu tabi ulan osmanlı filmi çeksinler diye söylemiyorum. çünkü çekecekleri film muhtemelen bombok bir şey olacaktır, bizi sinir edip, gazetelerde lanetlenecek, twitter ve facebookta ecdadımıza hede hödö tiplerinin coşmasına yol açacaktır.

    sonuç olarak boktan bir film. üstelik kendini bi dereceye kadar ciddiye alması da gülünç... bi de yarasalardan oluşan yumruk ile dağılan osmanlı ordusu ne lan?
  • her kötünün iyi bir yanı olduğu gerçeğinden yola çıkılarak yapılmış tonla film varken; bu filmimiz olayı abartıp bildiğin süper kahraman olarak yansıtmış dracula' yı. halbuki insanın içindeki iyiliğin ve kötülüğün ayrılmaz bir bütün olduğunu bram stoker's dracula son derece güzel bir şekilde dramatize ederek bizlere yansıtmıştı. tabi o filmde de osmanlılar katil türkler olarak anılmaktaydı, orası ayrı bir mevzu. bu film ise tarihsel gerçeklerin kurgusunun kurgusunu yapıp, üzerine bol bol efekt ekleyerek box-office' lik bir senaryo ile karşımıza çıkmakta. filmin fragmanından anlaşıldığı kadarı ile tarihteki en kötü dracula uyarlaması olma konusunda da şansı oldukça yüksek gözükmekte. filmle ilgili tek avuntum, dominic cooper güzelliğini fatih sultan mehmet rolünde izleyecek olmak. tarihsel bir kişiliği karton bir karaktere dönüştürdülerse şayet; cooper' ın da yapabileceği pek bir şey olduğunu sanmıyorum. neyse efenim, bekleyip görelim.
  • perslerden sonra sıra osmanlıya geldi anlaşılan dedirten film
hesabın var mı? giriş yap