• oyundaki mizahi öğeler cidden sağlam olsa da beni esas kopartan sevişme sahneleridir. o surat ne öyle yahu?

    --- spoiler ---

    dişi elf karakterimle alistair'ı götürdüm, şimdi leliana'yı da aynı oyun içerisinde götürebilir miyim acaba diyerekten çabalıyorum. threesome'a kadar yolu var.

    ne biçim oyuncuyum lan ben...

    edit: leliana'yı götürmek içi alistair'ı terk etmem gerekti. yapamadım lan. biraz cıvık filan ama delikanlı çocuk, dedim bu adama yapılmaz bu. "zaten hayatında tek kızla beraber olmuş, o da gidip başka bir hatun için terk ederse ömür billah iflah olmaz bu herif, yazık günah lan" dedim, gidip leliana'yı üzdüm.

    --- spoiler ---
  • cok guzel bir tarihi alt yapi olusturulmus oyunda. insan diyor keske baldur's gate'te 10000 yil gecmise gidebildigimiz gibi bu oyunda da gidebilsek. hatta boyle ikinci oyun icin senaryo bile hazir:

    --- spoiler ---
    bizim eleman leliana, zevran ve oghren ile gezmeye devam eder, sten ulkesine donmus, alistair kral olmustur zaten. bizim eleman hatunsa random gezerken diger turlu erkekse bilincli olarak ararken morrigan'i bulur. aslinda morrigan'i annesi tarafindan dertliyken bulur, yani belki de morrigan bulmasina izin vermistir. bunun ufak velet felemeth'in saldirisinda korkup bir zaman tuneli acar (koca archdemon'in ozu var icinde yani) ve bizim delikanli bilmemkac bin yil geri gider arlatahan'in oldugu zamana. mage'se daha bi super, insanlik zaten mage'lere dusman falan. bunun da flemeth'i ya da baska bi buyuk mage'i bulup zamanda geri donmesi lazim (yani ben zamanda binlerce yil geri gittim; ama burasi da iyimis, burada kalayim ben demez herhalde). zaten mesela elfse karakterimiz, elfler de savasta oldugu icin bizim karakter hep tehlikede. gecmisi degistirip donebilir gelecege (aha size degisik oyun sonlari ihtimali) ya da hic umursamayip direk kendisi donebilir. ama mesela shartan'dir, andraste'dir falan onlar illa ki olecekler biz naparsak yapalim. ama yani andraste ile birlikte companion olma ihtimali falan.. super olur ya oyun.
    --- spoiler ---
  • başıma ağrılar girene kadar oynamama rağmen bırakamadığım oyun. neyse çok zaman kaybettim gitmem lazım ok kib by.
  • (bkz: state-ül art)
  • öpüşme sahnelerinde çalan müziği soundtrack albümüne koymayan oyundur (bari adını verin biz bulalım). oyun şahanedir tabi ama müziğin tam halini dinlemek te güzel olabilirdi..
  • orijinalini aldığım halde downloadable content'ten hiçbir şey yükleyemediğim oyun. kutunun içindeki bonus armor bile yüklenmiyor, hata veriyor.
  • oyuna zilyon tane karakterle baslayip, asagi yukari her gorevi ezberledikten sonra soyle geriye bakip bir dusundugumde aslinda bayagi da lineer bir oyunmus meger. pek oyle karar almak falan yok.

    --- spoiler ---
    yani redcliffe'e illa ki gidicez. simdi adam soruyor "bize yardim edecen mi", etmeyip napicam, butun gece handa uyuyup sabah cesetlerin yanindan kaleye mi yuruyecektim? yani tek basima herkesle savasmak istemiyorsam ve experience kazanmak istiyorsam sike sike yardim edicem adamlara. hic oyle kotu falan da olamiyorum. anca boyle icten pazarlikli durumlarda oluyor o. mage'leri ve templarlar'i oldurup ustelik wynne'i bile partime alamadan (ve boylece oyunda ben de mage degilsem tek mage ile) gidip horde'a karsi mi dovusucem? bu kararlar iyi ya da kotu olmakla ilgili de olmamis, direk aptal veya akilli olmakla ilgili olmus. ya herkese yardim edip koca bir ordu ile yuksek level sahibi olarak son savasa gidicen, ya da tek basina kalican, 5 arkadasinla gidip blight'i ortadan kaldirmaya calisican... o da niyeyse, zaten ferelden'in amina koymusum. elfleri oldur, mage'leri, templar'lari oldur, kim kaldi lan geriye yasayan zaten.. birakip gidebilsem gorevi daha mantikli olacak sanki o noktada.
    --- spoiler ---

    bu nedenle her oynadigimda asagi yukari ayni oyunu oynuyorum ne yazik ki.. yani benim yerime baskalari olebilecekken, niye baskalarina yardimci olup onlari benimle savasmak zorunda birakmayayim ki?
  • bugün itibariyle bitirdiğim oyun.

    --- spoiler ---
    oyunu erkek rogue dalish elf olarak bitirdim. şöyle ki oyunda bazı gariplikler vardı*:

    -oyunun sonlarına doğru alistair den feci kıllanmamdan ötürü queen anora'yı tahta oturttum. ama aynı zamanda alistair'e krallık sözü verebiliyordum. arcdemon'ı kestikten sonra yok hacu ben yapıcam diye itiraz ettiğinde, olur mu lan sen kral'sın falan dedim o da yedi. ya ben tam anlayamadım olayı ya da bok yoluna ben öldüm. efsane falan oldum ama öyle işte.

    -morrigan hadi gel sevişelim çocuumuz olsun, darkspawn amına koysun dediğinde çocuğu bir günde doğurmayı düşünüyordu heralde?

    -zevran yavşağını ilk başta affedip takıma aldıktan sonra hadi bi sittirgit diyerekten öldürdüm ama nedense onun clanından herifler benim yolumu kestiğinde kanlı canlı yürüdü konuştu falan cinematic boyunca. cinematic bitince löp düştü öldü. ebesinin amı kadar adam da benim başıma kaldı ayrıca.
    --- spoiler ---
  • henüz frp kelimesinin açılımını bilmezken bilgisayarda frp oynamaya başlamıştım ben.. eye of the beholder idi ilk oynadığım oyun.. derken buck rogers, fate gates of dawn, moonstone, ultima (henüz online değildi), might and magic, icarus ve daha adı aklıma gelmeyen niceleri geçti elimden.. baldur's gate, fallout, diablo ve nox'a kadar.. hepsinin ayrı tadı, ayrı lezzeti vardı bana göre..

    bana göre daha iyisi yapılana kadar en iyisi dragon age origins artık.. biliyorum slogan arak oldu ama idare edin.. microprose, ssi, bullfrog ve blizzard'dan sonra bioware'de benim nazarımda unutulmazların arasına girdi.. sierra'ya da selam ederim..

    ayrıca (bkz: lale savaşçıları)
hesabın var mı? giriş yap