• adını fransız fizikçi guillaume duchenne de boulogne'dan alan gülümsemedir. duchenne'e göre gerçekten zevk ya da mutluluk gösteren tek gülümseme göz çevremizdeki kaslarla, yanak kaslarımızın aynı anda çalıştığı gülümseme şeklidir. onun dışındakiler gerçekten mutluluk gülümsemesi olmayan ya da sahte gülümsemelerdir der duchenne. o yüzden, vesikalık fotoğraf cektirirken örneğin, sadece yanak kaslarımızı hareket ettirdiğimizde daha resmi ve sahte bir gülümseme çıkar ortaya. şurada iki gülümseme arasındaki farkı gösteren bir fotoğraf görülebilir: http://brokenspines.files.wordpress.com/…_ekman.jpg
  • sahteliği ayıramamızda ne var?
    gülümsemenin gerçeğiyle sahtesini ayırt etmek 155 senelik meseleymiş.
  • "duchenne yaptığı çalışmalar doğrultusunda, gerçek gülüş ve sahte gülüş arasındaki fark gözü çevreleyen kasların hareketine göre ayırt edilebilir önermesiyle, gerçek gülmenin her zaman gözü çevreleyen kasların
    hareketini içerdiğini söylemiştir. paul ekman (2003) duchenne’nin bahsettiği kasın tamamının değil
    sadece bir kısmının gerçek gülmede aktive olduğunu belirterek, duchenne’nin yüzyıldan fazla
    zaman önce bulduğu bu sonucu az bir farkla doğrulamıştır. bulduğu sonuçları duchenne’e ithaf
    eden ekman gerçek gülmeye “duchenne gülüşü” ismini vermiştir."
    kaynak: ayna dergisi
  • gerçek olan gülümsemeyi sahte olandan ayırmak için, göz kısmına bakılır. göz ve yanak kasları aynı anda çalışıyorsa, göz etrafında kırışmaların olduğu bir görüntü söz konusuysa gerçek bir gülümsemesi. ismini fransız fizikçi guillame duchenne de boulogne'den almıştır.
  • gülerken göz kasları ve yanak kasları aynı anda çalışıyorsa gerçek gülümseme, sadece yanak kasları çalışıyorsa yalancı gülümsemedir o, inanmayın demiş fransız guillaume duchenne. hatta fotoğrafçılar resmi gülümseme için, sadece yanak kasları oynasın isterler. resmi ama sahte işte!
  • (bkz: gülerken gözlerin kısılması)

    etkili bir yöntem. özellikle fotoğraflarda. bir insanın bulunduğu ortamda, yanındaki insanla mutlu olup olmadığını anlamanın en kestirme yolu. o kısılmayı görmezsem sahte geliyor her şey. görüntülü aramalarda da öyle. kısılma varsa mutlusunuzdur, saatler dakikalar gibidir. gözlerinin içi gülmek deyimine pek inanıyorum :))
  • gerçek gülümseme. sahte olamayan gözlere kadar yansıyan gülümseme : )
hesabın var mı? giriş yap